Türk yayıncıların hadlerinden fazla abonelik istemeleri Twitch Sözlük

Türk yayıncıların hadlerinden fazla abonelik istemeleri

11. Kim neyi hak ettiği konusu tartışmaya açık bir durum... Elbette hak etmediğini düşündüğüm yayıncılar var fakat; derler ki "İnsanın gözünü toprak doyurur." o yüzden istemelerini normal karşılıyorum. Hak etme,etmeme gibi bir durumu ölçmek düşünceyle bağlı kalıyor. Yani biz burada gerçekleri yazsak çizsek de ,gene aynı şekilde izlenmeleri devam etmekte.

Maalesef izleyiciler olarak bazı konuları göz ardı edip umursamıyoruz. Twitch de çok fazla algı yönetimi mevcut durumda. Bunu okuyanlar siyaset gibi düşünmesini istiyorum. Bir kişi konuşuyor ve herkes onu dinliyor ve o kişi ne konuşursa alkışlanması gibi. Bazı konuşmaları tartmadan ve yorumlamadan alkışlar içinde haklı buluyoruz. Siyaset ayrımı yapmıyorum hepsi için geçerli. Buda artık bu şekilde o yüzden ne yazsak ne çizsek izleyenler ne zaman şımartmalara son verirse o zaman bu konu sona erir...


+1 | 30-06-2019 13:54
12. Çok abonesi olup üstüne açgözlülük eden yayıncılar yanlış yapıyorsunuz.Çekiliş ile abone çekenlere bir şey diyemem,hem abone için hemde yayıncı için kazan kazan durumu o sonuçta.Ama afedersinizde o kadar abonen varken "twitch prime duydunuzmu?" diye reklam yapmak biraz... ne bileyim... açgözlülük olmuyormu? Prime ile adam bedava abone olsada,o kadar abonen var el insaf be kardeşim.


+2 | 30-06-2019 20:05
13. Mert Günhan: "2001 krizinde ailem iflas etti... İnanılmaz derecede yokluk çektik yani tamam mı? Ama ben buna rağmen yine de abi ayda hobime 20 lira çıkartıyordum. Çıkartıyordum... Ayda ha. Aylık 20 lira yani."

Bir süre önce Eren Aktan'ın kanalında pQueen, Mert Günhan ve Zade, sub ve donatelerden yakınıyorlardı. Söyleyenecek çok şey var ama şununla yetinmek istiyorum: ücretsiz (sub özel olmayan) yayın açtığın sürece kimseye 'hiç mi paran yok, emek veriyorum ben öde, acındırma yapıyorsun' vs gibi diretemezsiniz. O yayını izleyenler biliyordur. İmaj paragöze doğru kayınca 'bana atmasa bile birine atsın'a başlamışlardı ama bunu dedikleri insanların bunu zaten yapmadıklarını nereden biliyorlardı işte orası ayrı bir komedi.


+2 | 03-09-2019 19:32 - 29-05-2020 13:08
14. Hiçbiri tek bir kuruş dahi hak etmiyor. Sebebi çok açık. Yabancı yayıncılar gibi sadece oyuna odaklı olmayıp sub sub diye yalvarmaları. Çoğu sub modda chat tutuyor ki abone olunsun.


+1 | 06-09-2019 01:09
15. Fazlasını hak ediyorlar ama tabi bi kısmı işinin hakkını veren insanlar bunlar. örn.Jahrein çok fazlasını hak ediyor


0 | 07-09-2019 04:20
16. Buraya harcanan mesai ve içerik üretmek için harcanan emeğe, verdiğiniz 15-20 lirayı fazla görüyorsanız, twitch'i pek anlayamamışsınız!


0 | 07-09-2019 11:47
17. Genelde, sokarım çekeceğim cefaya, benim işim gücüm farklı yeteneklerim, hayatım var diyebilecek heriflerin isyanla karışık izleyenleri darlaması şeklinde cereyan ediyo.Gamer mesela nasıl lifeless olmalıysa ve başka şekilde düşünülemiyosa yayıncılık da bi zamanlar öyleydi.Açan da dert etmiyodu bişeyi ama şimdi iyice sektör oldu.Twitchte bi ara kilolu ve göğüs dekolteli bi yayıncının yayında dedikleri olay olmuştu, youtubeda falan hep dönüyodu.Kız, gelip bana bakacaklar ve abone olacaklar diye oyun oynamayı öğrenmek kadar can sıkıcı bişey yok diyodu yayında.Bu bizdeki bazı yayıncıların durumunu da bu kıza benzetiyorum.


0 | 07-09-2019 15:39
18. Yayıncıların desteklenmesi taraftarıyım, ancak bu desteği de hak etmeli bence. O yayıncı bu yayıncı diye ayırmadan bir yayıncının nasıl olması gerektiğine değinilmeli bence, sabah akşam "donate, sub olun, primela abone olun" vs. gibi lafları izlediğim yayında duymak istemem. Sokakta "abi 1 lira lütfen" diye dilenenden bir farkınız yok, net dilencisiniz bunu yapıyorsanız.

Bir yayıncının haddinden fazla abonesi var lafını şöyle düzeltelim, bir yayıncı güzel oyun oynuyorsa, gözünüze sürekli sub, donate sokmuyorsa, para verene değer veririm, para vermeyen yol alsın kafasındaysa, dolandırıcı sitelerin reklamını yapıyorsa, ByNoGame adlı firma gibi twitch platformuna zarar verecek izleyici, takipçi botları satan firmaların reklamını yapıp, buradan donate bekliyorsa, kısacası kendisine ve bulunduğu platforma saygısı olmayan adam benden de saygı ve destek beklemesin.

Nihayetinde biz Twitch'e istediğimiz, merak ettiğimiz oyunları izlemek için üye olduk, Amazon bu durumu belki değiştirmiş olabilir ancak hala Twitch'i bilmeyenler için "Oyun ağırlıklı" yayın platformu olarak tabir ediyoruz. Aslında Twitch'i Periscope, younow, instagram live vs. gibi canlı yayın sitelerinden veya uygulamalarından ayıran en temel ve bariz özellik budur. O yüzden izleyici bu tanıma uygun hareket etseydi, ortada dilenen yayıncılar veya "şu yayıncı bunu hak ediyor, bu yayıncı bunu hak etmiyor" muhabbeti dönmezdi. Kusura bakmayın ama yayıncı ne kadar kötüyse, izleyici de o kadar kötü. Twitch Türkiye izleyicisinin kalitesizliği başka bir ülkede yoktur herhalde.

Bugün girip Bigbosslayf'ın klipklerine baksanız utanırsınız, ya kardeşim sen oyun izlemeye mi geldin, ne izlemeye geldin bu platform onun yeri değil... Kusura bakmayın ama Türk yayıncıları bu izleyicileri hak ediyor, kendileri nasıl davrandılarsa, nasıl örnek oldularsa onu alıyorlar. "Ne ekerseniz onu biçersiniz", sürekli aynı şeyi yap yap yap, farklı sonuç bekle, olmaz.


+1 | 07-09-2019 16:07 - 07-09-2019 16:12
/2
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/2