Twitch den Facebook Gaming e geçen yayıncılar Twitch Sözlük

Twitch den Facebook Gaming e geçen yayıncılar

61. Bu konu hakkında son noktayı koymak istiyorum. Herkesin entrysini okudum. Aslında kimisinin kafası karışık,kimisinde pek fazla bilgisi olmadığını gördüm, kimiside toxic lik yapıyor.

Ben giden yayıncıların hepsinin açıklamalarını dinledim,zaten çoğu para için gittiğini açık açık diyorlar. İşin garibi twitchi sevdiklerini ve kötülemediklerini gördüm. Aslında mevzu sandığımız dan biraz daha derin. Benim geçmelerine bir sözüm yok. Arkadaşlar bir iş anlaşması gibi düşünün. Size daha iyi bir parayla bir iş teklifi gelse gitmez misiniz ? Bu konuda hiç birine kızmıyorum.

Yaptıkları hata bence şu oluyor. Twitch de kafalarına göre hareket edebilirken facebook da maaşlı çalışan olacaklar. facebook şartlarına uymak zorunda kalacaklar. Tek sıkıntıları bu olur sadece...

Biz bazen bencil düşünüp karşıdakilerle empati yapmıyoruz. Yazarlarımızın çoğu malesef giden yayıncılara ilginç yakıştırmalar yapıyorlar bu beni üzüyor. Siz olsaydınız emin olun seçerdiniz. Ben eminim ki kalanların sizin için kaldığını düşünmüyorum. Ya teklif gelmemiştir yada twitch sözleşme yapmıştır gitmesin diye. Bakın mevzu sandığımızdan daha da iğrenç meselelere dönüşüyor

bu yıl twitch rezaletti ya . herkes herkese sallıyor ,olaylar patlıyor,ifşalar çıkıyor,saçma sapan programlar yapılıyor. Bunlara şahidiz. Ben twitch in 1 2 sene sonra oyunlardan elini ayağını çekeceğini düşünüyorum. Çünkü twitch hep diğer içerikler üzerine adımlar atıyor ve geliştiriyor farkında mısınız bilmiyorum. big bosslafy gibi saçma salak kanallar 30 k izleniyor bilmem anlatabiliyor muyum.

Twitch in neden bir müdahele yaptığının farkındasınızdır artık. Bu arada patnerlik alma gibi bir durum olacağınıda sanmıyorum. En fazla oyun platformunu tamamen kaldırtıkdan sonra yapabilirler.

Twitch kötü değil en iyi platform ama artık oyun defterini kapatacak gibi. Öyle olmasını istemiyorum kesinlikle...

Facebook belki iyi gelişir ve twitchi geçer nereden bilebiliriz :D

Not: Yazarlarımız lütfen beni yanlış anlamayın. Hepinizin fikrine saygım sonsuzdur... Duygusal anlamda üzüldüğümü zaten belirttim.


0 | 01-12-2019 04:00 - 01-12-2019 04:03
62. Lafa gelince ‘ biz bu işi sevdiğimiz için yapıyoruz , tabii para da önemli ama ilk planda değil’ diyenlerin , 3 yerine 5 kazanmak için yaptıkları olay.
Twitch’te çok izlenip Facebook’a geçen yayıncıların benim gözümde , 25 yaşında Premier League’de oynarken gayet iyi bir para kazanmasına rağmen futbol kariyerini bitirme pahasına Katar’a transfer olan futbolcudan farkı yoktur. 5 yerine 3 kazan ama işini üst düzeyde yap. 5.000 kişiye ulaşma şansını 1.000’e düşürüp daha fazla para kazanmak , en başta vizyonsuzluktur. Geçim kaygısını çoktan aşmışsınız. Yeri geliyor bir çok üniversite mezununun bir yılda kazandığını bir ayda kazanıyorsunuz ama doyumsuzluğunuzu kontrol edemiyorsunuz. Bu benim saygı duyabileceğim bir şey değil.
Az izlenen yayıncıları ise bu noktada biraz ayırıyorum onlar için tepilemeyecek bir fırsat olmasını anlayabilirim.


0 | 01-12-2019 15:48 - 01-12-2019 15:50
63. Geçen yayıncıların çoğunun kitle kaybedeceği aşikar çünkü hiç alışılmadık bir ortam, arayüzü çok kötü vs. Ama geçenlere bir miktar para verildiği için kitle kaybetmeyi umursayacaklarını düşünmüyorum. Kıssadan hisse facebooka geçme : para


0 | 01-12-2019 20:54
64. Sadece şuraya yorum yazmak için hesap açtım..
Durumu bir de şöyle değerlendirin. Facebook gaming bütün yayıncılara para vermiyor sonuçta. Partnerliği olan yayıncılar genel olarak twitch tarafından (beğenir ya da beğenmezsiniz sizin sorununuz) kaliteli içerik üreten yayıncılar. Yani aksama kadar youtube'dan video izleyen ve oyunla alakası bile olmayan tipler değil. Demek istediğim şu, Facebook seçme insanları platforma getirerek daha kaliteli ve iyi çalışan bir platform yapıyor.

Ayrıca son olarak, ayrılan yayıncıların asıl sebep para demesinin sebebi şudur. Levo'nun hesabının kapandıktan sonra 7 gün boyunca derdini anlatabilecek birisini bile bulamamış olmasıdır. Herhangi bir yayıncının Twitch'te hiç bir muhattabı yoktur. Banlanırsınız, telif yersiniz, ödeme sorununuz olur, yayın sorununuz olur kimseye gidip derdinizi bile anlatamazsınız. İşte bu paradan daha önemlidir.

Sormamız gereken çok daha kaliteli bir soru var aslında kimsenin sormadığı. Facebook gibi bir şirket Instagramı, whatsapp'ı satın alabiliyorken Twitch'i almak yerine neden kendi içerisinde böyle bir platform kuruyor? Sebebi çok basit, Twitch zaten iyi bir alternatif görmemiş boktan bir platform olduğu için çok daha ucuza daha iyisini yapabileceğini bildikleri için.


0 | 03-12-2019 15:02
65. Twitch'te 500 izlenen bir yayıncı Facebook Gaming'te 60 izlenerek emeğinin karşılığını daha fazla alıyorsa twitch'in kendine bir çeki düzen vermesi gerek.


0 | 03-12-2019 15:32
66. yukarda fb.ggde daha cok kazaniyorlar yazmis lul fb.gg yayincilari transfer etmek icin 1 senelik sözlesme yapip aylik para(dolar) verdiginden olmasin?
ve bunlari gecelim fb.gg gelecegi olmasi icin global yayinci transfer etmesi gerek mixer gibi, yoksa fb.ggnin daima para dagitacagini inanan mallar mi var? ve reklam geliri fln dediler ben fb.ggye tikladim 1 tane reklam cikmadi, türkiye alim gücünde 73. sirada oldugundan reklam bulamamislar galiba lul


0 | 04-12-2019 01:40
/7
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/7