Twitch Bit Olayları Twitch Sözlük

Twitch Bit Olayları

11. EDAMİLKA denilen elemanın chat te bit olayını soranlara benim canımı sıkmayın deyip konuyu kapatması(haklı olsa kapatmaz emin olun) benim paraya zaten ihtiyacım yok deyip burun estetiği için burun alıcam 30000 barı açması , pc parçası, işlemci barı hatta daha geçen bayram bayram harçlığı 1000 tl barı açması! ee hani bu kızın bu paralara ihtiyacı yoktu ? aldığı paraları estetiğe gezmeye tozmaya bol bol harcıyor karı kimse de gel bakalım kara para işinde adın geçiyor demiyor bi de bunlarla estetik yaptırıp kendini ülkenin en güzel karısı sanması daha da korkunç


0 | 11-01-2023 17:47
12. İçerik üretemeyen ve/veya farklı bir içerikle kitlelere hitap edemeyip para kazanamayanların 2021'deki bit olaylarından derslerini almayıp yeniden veya ilk defa denediği bir BİT çalma durumu daha peydah oldu.
Twitch zaten Türkiye'yi umursamıyor. Döviz kurunun durumu ortada.
Peki ya Türkiye'deki mahkemeler ne yapar?
Adamlar(!) 1 yıl, 2 ay önce ifşalandılar. Göz altına alındılar ama içeri atılan olmadı. Yarısı yayıncılığa geri döndü; belki de daha fazlası
Bunları gördü bazıları ve ceza almamalarından cesaretlenip farklı bir bit çalma yöntemi denediler; başardılar.
Ara ara bu bit çalma olayları ortaya çıkıp bir anda üstü kapatılacaksa soysunlar hepimizi yani kredi kartlarımız ve banka hesaplarımız boşaltılsın. Nereye kadar gidecek bu böyle?
Sadece Twitch olsa anlarım. Tiktok dahil canlı yayın yapılabilen çoğu platformda hırsızlık yapanlar var; sayıları da çok fazla.
Biz; bu işe karışanlara, bu işe karışıp da pişkin pişkin yayın açanlara; bu hırsızları fark edip de ceza vermeyenlere hakkımızı helal etmiyoruz. Haksızlığa ve hırsızlığa asla gelemeyen benim gibilerin de böyle düşündüğüne eminim.


0 | 11-01-2023 19:29
13. Biraz önce Kosif'in canlı yayında açıklamasını izledim. Açıklamaya bak. "15 bin doların altı üstü yüzde 30'unu aldım." Küçümsediği para yaklaşık 90-95 bin lira. Bu ülkede bir asgari ücretli 1 yıl çalışıyor o paraya. Twitch'in bit fiyatlarındaki açığı değerlendirdiğini ve eşi üzerinden bit aldırıp kendisine gönderttiğini itiraf ediyor. Sonra da ben çalmadım diyor. Bu ne yüzsüzlüktür. Evin kapısı açık içerde kimse yok diye eve girip hırsızlık yapıyorsun sonra ben hırsız değilim diyorsun. Twitch'i dolandırdığını açıkça itiraf eden adamı Twitch'in banlamaması ya da sorguya çekmemesi daha da tuhaf. Toplu bir şekilde bu ve bunun gibilerin Twitch'e raporlanması lazım. Yoksa Twitch uyuyacak.

Ey Twitch bu ve bunun gibiler sizin açığınızı görüp fırsattan istifade kasıtlı olarak sizi soymaya çalıştı. Art niyet, kasıt ve itiraf var. Bunlar sizin açığınızı suistimal edip varını yoğunu Twitch'e bastı. Hala uyumaya devam mı? Derhal Twitch'in Türkiye'den bir avukatlık bürosuyla anlaşıp bu işi yargıya taşıması lazım. Suç unsurunu ispatlanana kadar geçici, ispatlanıp eksik tutar faiziyle tazmin edildikten sonra da şartları kötüye kullanmaktan kalıcı banlanmaları lazım. Twitch bunu yapmazsa savcılık kanalıyla kamu davası açılmalı. Twitch'in o dönem açığının olması sizin bu açığı organize bir şekilde değerlendirip para katlamanızı etik veya yasal hale getirmiyor.

Twitch globalde binlerce yayıncı içinden bit gelirinde Top 1 ve üstelik bunu 3-5 kişinin bit mesajıyla 1 haftada alacaksın sonra çıkıp "ne var bunda başkaları daha fazla yaptı ehe" diyceksin. Özrü kabahatinden büyük. Bize neymiş kazandığı paradan. Ben dahil düzgünce soru sorup basit bir açıklama bekleyen herkes chatten sebepsiz ban yerken bu şahıs yüzsüz yüzsüz hebele hübele yayınını yapabildi. Çok güzel bir laf var. Sikenin sikini kesmemişler de görenin gözünü oymuşlar..


0 | 11-01-2023 23:10
14. maalesef yaptıkları yanlarına kar olarak kalmış bir grup hırsız.10 yıl durmadan yayın açsalar göremeyecekleri paraları bir kaç haftada kazandılar ve yollarına devam ettiler büyük ihtimal çevrelerinin haberi bile olmadı.


+1 | 21-03-2023 15:14
/2
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/2