Sizce Yeni Yayıncılar Ne Yapmalı Twitch Sözlük

Sizce Yeni Yayıncılar Ne Yapmalı

101. bonservisi elinde olan excellenti transfer etmeliler


+2 | 30-09-2022 12:16
102. hot tub yayını


+1 | 02-10-2022 21:13
103. Erkek iseniz yakışıklı değilseniz bu işlere bulaşmayın. Kadın, avrat, gacı vs iseniz çirkin ve şişman değilseniz düşünmeden girin bir yerden patlarsınız. Çirkin bir kadın iseniz olmasanız bile sjw, woke vs gibi davranıp can sungur ve tayfasına yanlayın belki mayayı tutturursunuz.


0 | 04-10-2022 01:15
104. EN ACİLİNDEN BİR YAYINCININ EKİBİNE GİRİP AVAZINIZ ÇIKTIĞI KADAR KÜFÜR EDİP ZORBALIK YAPIN


+2 | 14-10-2022 23:19
105. Yeni yayıncıları desteklemek istediğimden, naçizane bir kaç fikrimi belirtmek istediğim bir başlık:
Öncelikle kendiniz olun, birini taklit ettiğiniz veya gereksiz kasıldığınız an, izleyiciler olarak hemen anlayabiliyoruz. İnsanlara iyi davranın, onları aşağı görmeyin, argo kaba saba sözler kullanmayın; unutmayın siz bir yayıncısınız, diğer insanlara iyi bir örnek olmanız gerekiyor. her gün yayın açın; kaç kişi izliyor diye ekranın köşesine sürekli bakmayın. Kendinizi tutamıyorsanız, yarım saatte bir bakıcam gibisinden kendinize bir sınır koyun. yayın yaparken eğlenmiyorsanız, o yayını sonlandırma vaktiniz gelmiştir. Unutmayın, siz keyif almıyorsanız, izleyen de kesinlikle keyif almıyordur.


0 | 13-11-2022 16:35
106. Şu anki twitch mecrasında yeni yayıncıların hayatta kalması biraz zor. Sırf bu gibi sıkıntılar yüzünden yayıncılığı bırakan arkadaşım var


0 | 24-11-2022 00:20
107. maalesef bu mecraya yeni girmeye çalışan kadın yayıncılardan biriyim. ekipmanı da yükselttim, sistemi de yükseltmeye çalışıyorum ama erkeklerin sadece baktığı... üzücü bir detay.


0 | 29-11-2022 03:14
108. Kısıtlı imkanlar ile yayın yapmaya çalışıyoruz. Uğraşıyoruz,didiniyoruz. Keyif aldığımız için yapıyoruz bu işi. Kervan yolda düzülür mantığı ile ilerliyoruz şimdilik. Aslında kendimiz olduğumuz zaman ve eğlendiğimiz zaman izleyici sayımızda git gide artıyor. Kısacası; eğlenceli ve akışına bırakınca olurmuş gibi oluyor o yüzden ümidini kaybetmemeli.


0 | 29-11-2022 16:12 - 29-11-2022 16:13
109. Üzücü olan şuraya gelipte bir "büyük" yayıncının yeni yayıncılara iki satır yazmaması. Çünkü hepsinin hakkında nefret kusan bir kesim var. Maalesef bu sözlük büyük yayıncılar tarafından çok benimsenmedi. Yeni başlayan "küçük" yayıncılara benim gibi 3.5 senelik bir başka "küçük" yayıncının tavsiye vermesi ne kadar doğru bilmiyorum, herhalde tavsiye verecek en son kişiyim. Ben yayıncılıktan öte çok daha eski bir Twitch izleyicisi olarak önerilerde bulunmak istiyorum.

Ekipmanın en önemli enstrüman olduğu kafasındalarsa bu kafadan bir an önce çıkmalılar. Zira her zaman daha iyi ve yeni ekipman, daha çok izleyici anlamına gelmiyor. Elbette prodüksiyon önemli ama bunu gelir elde etmeden yapmamalılar. İzleyiciler genel olarak düşük prodüksiyonlu kanalları daha samimi buluyor. Daha iyi prodüksiyon belki sponsorlar için daha etkileyici olabilir. Eğer varsa bütçenizi doğru harcayın. Birinci önceliğiniz daha iyi mikrofon, ikinci önceliğiniz ışık, üçüncü önceliğiniz daha iyi kamera olmalı. Stream deck bütçeniz yoksa belirli bir süre ilk önceliğiniz olmamalı. Stream Deck'in çok iyi çalışan ve donanımından hiç farkı olmayan resmi mobil uygulaması var ve fiyatı çok uygun.

Yayıncılık boyutuna gelecek olursak bence keyfiniz olmadığında zorla istemeyerek yayın açmayın. Modunuz düşükse bunu izleyici anında anlıyor. Negatif enerjiniz onlara da yansıyor.

Saatlerce yayın yapmak çok fazla izleyici kazanmak anlamına gelmiyor. Onun yerine düzenli aralıklarla istikrarlı, aynı saatlerde ve daha enerjik yayınlar yapmalısınız. Bazen yapacağınız 2 saatlik yayında alacağınız etkileşim, 10 saatlik bir yayından daha fazla olabilir.

Yorulduğunuzu ya da modunuzun düştüğünü fark ettiğiniz an yayını kapatın.

Küçük yayıncılar bilinenin aksine siber zorba izleyiciler için daha açık bir hedeftir. Orta ve büyük yayıncıların onlarla düzenli çalışan moderatörleri, hızlı akan chatleri vardır. Dolayısıyla büyük yayıncıları pek hedef almazlar. Size geldiklerinde sakin kalmaya ve çok fazla iletişime girmemeye çalışın. Genelde kötü ve olumsuz yorumlar yayıncının gözüne daha çok batar. Onlara vereceğiniz her cevap başka izleyicilerin rahatsız olmasına sebep olabilir. Ne kadar kısa kesip iletişimi erken sonlandırırsanız o kadar sağlıklı. Troller kazanılabilir ama siber zorbalar asla.

Kendi yayın tekrarlarınızı bir izleyici gibi izleyip kendinize "ben olsam kendimi izler miydim?" diye dürüstçe sorun. Eksik veya yanlış olduğunu düşündüğünüz şeyleri not alıp onları düzeltmeye çalışın. Sizi en iyi yine siz anlarsınız.

Asla birinin özentisi ya da taklidi olmayın. Kendiniz olun. Örnek alacağınız yayıncılar mutlaka olsun ama sizi siz yapan özellikleriniz de olsun.

Abonelik, bit ve bağış beklentinizi çok fazla dillendirmeyin. Ekranınızı belli bir seviyeye gelene kadar bunların barlarıyla kaplamayın. Bunu itici bulan çok fazla izleyiciye şahit oldum. Emin olun siz bunu dillendirmeseniz de katkıda bulunmak isteyen birileri mutlaka çıkacaktır.

Abartılı, dikkat dağıtan overlay (yayın arayüzü) kullanmayın. Odak siz olun. Artık insanların dikkati çok daha hızlı dağılabiliyor ve en ufak bir dikkat dağınıklığı izleyicilere farklı şeyler anımsatabilir ve onların yayınızdan çıkmasına sebep olabilir.

Birden çok yüksek sesle bağırmayın sizi herkes kulaklıkla izlemiyor ve bu bazen izleyicileri rahatsız edebiliyor. Çok mıy mıy bir ses tonuyla da konuşmayın. Dengeli bir sesiniz olsun. İzleyici sık sık ses ayarıyla oynamak zorunda kalmasın.

Yayınınızı izleyen herkes chate yazmak istemeyebilir. Toplum içinde de bazı insanlar daha sessiz bazı insanlar daha sosyaldir. Chatiniz yavaşladığında bundan rahatsız oluyorsanız onları konuşturmak için "Chatte kimse yok mu?", "Alooo" demek yerine onlara fikirlerini sorarak pas atın.

Chati mutlaka takip edin ve yazılanlara hızlı reaksiyonlar vermeye çalışın. Özellikle az izlenen yayıncılarda gözden kaçan bir mesaj bile bazen izleyicinin kırılmasına sebep olabiliyor. Önemsenmediklerini düşünebiliyorlar. Mesajlarını geç gördüğünüzde bunu mutlaka belirtin.

Asla büyük yayıncıların şuanki hallerini örnek alarak çok sık yayın kategorisi ve içeriği değiştirmeyin. Bunu onlar tolere edebilir ancak sizin tolere etmeniz çok daha zor olabilir.

Size atılan videoları mutlaka denetleyen bir moderatörünüz olsun, youtube kısmen sansürsüz olduğu için banlanmanıza sebep olabilecek çok fazla içerikle dolu.

Moderatörünüzü iyi seçin ve mümkünse onunla iyi geçinin. Sonuçta kimse sizin hizmetçiniz değil, onların da izleyiciniz ve insan olduğu gerceğini unutmayın.

Twitch çok dinamik bir platform. Sık sık izleyici sayılarınızda düşüşler ve artışlar olabilir. Asla moraliniz izleyici sayınıza endeksli olmasın. Herkes eli klavyesinde sizin yayın açmanızı beklemiyor. Bazı izleyicilerin 3. veya 4. öncelikli yayıncısı olabilirsiniz. Onların prime yayıncısı yayındayken sizi tercih etmeyebilirler. Bu konuda anlayışlı olun. Onları farklı kanallarda gördüğünüzde aldatılmış hissetmeyin.

Özellikle oyun yayıncısıysanız yayının girişlerinde dahi olsa mutlaka onlarla bire bir bir süre sohbet edin. 1 Kemik (düzenli) izleyici > 100 geçici izleyici gerçeğini unutmayın. Geçici süreyle yüksek izleneceğiniz içerikler yerine kemik izleyici odaklı yayınlar yapın. Bu sohbet yayınlarıyla mümkün olabiliyor.

İyi bir twitch izleyicisi olun. Başka yayıncıları da fırsat buldukça gözlemleyin. Yayıncı yelpazenin Türkiye'yle sınırlı kalmasın. Yabancı yayıncıları da gözlemleyin. Vizyonunuz geniş olsun. Twitch mimlerini, gündemi takip edin. Yayına girmeden önce en azından bir 5 dakika bakınsanız yayında anlık konusunu açabileceğiniz birden fazla başlık kafanızda oluşur. Ya da izleyici size fikrini sorduğunda verecek bir cevabınız olur.

Dışarda arkadaşlarınızla, evde ailenizle sosyalleşin. Hayatınız Twitch'den ibaret olmasın. İletişim becerilerinizi ne kadar güçlendirirseniz bu da yayınınıza o kadar olumlu olarak yansır.

İzleyicilerinize dertlerinizden sıkıntılarınızdan çok sık bahsetmeyin. Emin olun herkesin derdi, sıkıntısı var. Twitch'e girenlerin büyük bir bölümü kafa dağıtmak için giriyor. Size söyledikleri olumsuz şeyler olursa da çok kafanıza takmayın.

Sosyal medyayı aktif kullanın. Yayın kesitlerinizi Youtube'a, Instagram'a ve hatta Tiktok'a mutlaka atın. Hangisinin algoritmasından nasıl bir geri dönüş alacağınız hiç belli olmaz. Yapabiliyorsanız buralara da ayrı içerikler üretebilirsiniz.

Ve son olarak asla umutsuzluğa kapılmayın. Ne yayıncılar tanıdım bu parlar dediğim, parlamadı. Ne yayıncılar tanıdım bundan bir cacık olmaz dediğim, uçtu gitti. Bu mecrada ben dahil hangi davarlar dönem dönem adam yurduna konulup ilgi o..pusu yapılmadı ki. Gün gelir devran döner. Dönmezse de koy g.. rahman gitsin. Kimseye bir şey ispatlamak, çok sevilmek ve sayılmak zorunda değilsiniz.

Bu öneri olarak yazdığım şeylerin bir kısmını ben hala yapamıyorum; arada gelip kendim de okumak için yazdım. Bilmek ile yapabilmek farklı şeyler. Siz benim gibi bilen değil yapabilen olun.


0 | 01-12-2022 07:38 - 01-12-2022 20:27
110. Youtube a trendler yazsın açsın kaydı tek tek izlesin.


0 | 13-11-2023 23:43
/11
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/11