Tunamelih Twitch Sözlük

Tunamelih

31. Yaklaşık 4 senedir izlediğim ve 31 aydır abone olduğum (evet 31 SJSJ) ve neredeyse her akşam izlediğim, maddi olarak da görece gayet yüksek seviyelerde desteklediğim bu malum şahsı öncelikle yaptığı fakir RP’sindeki başarısından dolayı tebrik ederim. Öyle bir başarı ki 3-4 senedir en yakınındaki insanları dahi, topluluktaki diğer yayıncıları dahi çok güzel bir şekilde kandırmış, fakir olduğuna inandırmış ve çok güzel bir şekilde bunun edebiyatını yaparak insanları çok güzel tokatlamıştır. 31 ay boyunca her şekilde destek olan biri olarak, Twitch Türkiye’nin en çok kazanan 23. kişisi olan bu şahsı desteklediğim ve yer yer savunduğum için önce kendimden sonra da haterlarından fazlasıyla utanıyorum. Sevgili hater kardeşlerim umarım beni de alırsınız aranıza…

Geçtiğimiz günlerde patlak veren, çalıntı kredi kartlarındaki paraları aklamak ve nakite çevirmek için
(bkz:)
Twitch Türkiye’deki partner birçok yayıncıyla anlaşan ve belli oranlar dahilinde parayı kırışarak nakite çeviren çetenin bir forum sitesindeki ifşasından sonra bu malum şahsın da verileri ve kazançları ortaya çıkmıştır. Geçen ay hacklenen Twitch’ten sızdırılan veri tabanlarıyla ve kanalından görülebilen datalarla doğruluğu kanıtlanan bu sahte bit olayında, bu malum şahsın da yayın dışında kendisine yüzbinlerce bit attığı ve 2019’dan bu yana toplamda 27 bin dolardan fazla biti hesabına geçirdiği ortaya çıktı. Bu malum şahsın, yayınlarında, özellikle de siyaset ve sokak röportajı izlediği yayınlarında gösterdiği dürüstlük abidesi, ahlak bekçisi, yolsuzluğa hırsızlığa karşı olan duruşunun arkasında aslında muhteşem bir zenginliğin yattığını ve ekran karşısında fakir rolü oynayarak, kaşar ekmek edebiyatı yaparak, kanalın sürdürülebilirliği edebiyatı yaparak izleyici kitlesini de çok güzel kandırdığını 3-4 sene sonra fark etmek maalesef benim için de utanç verici oldu. Prensiplerinden ödün vermeyen, hak – hukuk yemeyen, dürüstlük abidesi görünen bu şahsın olduğuyla göründüğü arasındaki fark, tüm Türkiye’nin her akşam televizyonlardan izleyerek maruz kaldığı asıl malum şahıstan (İsmi lazım değil, göründüğü gibi olan gücünü milletten alan) daha da betermiş. İşin daha da utanç verici kısmı ise, bu olaylar patlak verip afiş olduğunda “ne olacak abi yeaaa herkes yapıyor, Twitchteki çoğu kişi yapıyor ben de yaptım” imasıyla yayınlara devamediyor olması. Yayınlara da çok devam edebileceğini düşünmüyorum, gerçi şu an bile yayında telifsiz müzik açarak, kanal sohbetini sadece ifade moduna çevirerek ve mikrofon-kamera kapatarak yayın yapmaya çalışıyor ama beyimiz hala Twitch teşviğinden yararlanabilmek ve hala kuruşların hesabını yaparak daha fazla para koparmak derdinde olduğu için belki bu yüzsüzlüğüne devam etmek isteyebilir, yeni kitle yaratarak yayınlara devam edeceğini sanıyordur belki :) Şu an bile 10 15 kişinin ancak göründüğü yayında bot izleyicilerle reklam kastığını, o da yetmezmiş gibi yayınlarda yalvara yalvara 1000 takipçiye çıkardığı Instagram hesabına birden bire 6.5k takipçi bot bastığını görmek daha da büyük trajikomik bir hadise.

Demek ki insan bu kadar uzun süre tanısa da sevdiği saydığı insana konduramadığı için gözüne perde inebiliyormuş. Bir aydır kapalı olan bit butonunu “bir hata vardır açarlar ya” diye düşünüp açılmasını bekleyerek kendi saflığımı da tescil etmiş oldum. Meğerse kaşar ekmek, kırık koltuk, sürdürülebilir yayın edebiyatının arkasında 1.5 senede 45k dolarlık zenginlik varmış. (ki buna oyunfor bağışları vs. dahil değil, dolayısıyla bu tutar belki de 70-80k dolar) Türkiye’nin en çok kazanan 23. Kişisi olmayı başaran bu malum şahsın bir yandan da ne kadar hastalıklı ve ileri seviyede sosyopat olduğunu, kırık koltuğu, 1994 Ümraniye şehir çöplüğüne benzeyen evi, kaşar ekmekten başla bir şey olmayan buzdolabı, senelerdir giydiği eşofmanı ve pantolonu görünce birden bire anlayabiliyormuşuz.

Sadece bu malum şahsın olmadığı, izlediğim desteklediğim yakından tanıdığım, samimi gördüğüm birçok partner yayıncının bu rezalet olaya bulaştığını görmek; daha da kötüsü bu olayı “ne olacak abi herkes yapıyor, sen olsan sen de yapardın, bu kadar abartmayın” diyerek normalleştirmeye, “ayrıca nerden bilebilirdim böyle çalıştığını, ben reklamla kazanıyorum sanıyordum” diyerek hala karşındakileri salak yerine koymaya çalıştığını görmek “KANDIRILDIK” edebiyatının da yine kazandırdığını bize tescillemiş oldu. “Bu olaya bulaşan yayıncılara hiçbir şey olmayacak” havasını pompalamaya çalıştıklarını ve KANDIRILDIK edebiyatının yine kazandıracağını düşünebilirler. Muhalif rolüne bürünerek dürüstlük ve hak yemeyen abidelere dönüşen bu yaratıklar yarın hayatlarına kaldığı yerden devam edeceğini düşünüyor olabilir. Ki bu olaya karışan diğer yayıncıların bu olaydan sonra devam eden yayınlarına baktığımda da izleyicilerin ve yayıncıların tavrı, hiçbir şey yokmuş gibi devam edileceğini gösteriyor olabilir.

Ama bu malum şahıs için aynısı olmayacak. Yıllardır tanıdığı en yakın arkadaşlarının, yıllardır onu izleyen destekleyen beklentisiz bağışlar atan, aboneler olan insanların bile sırtını çevirdiği bu olaydan sonra Twitch teşviğindeki kuruşları toplayabilmek için 10-15 bot izleyiciyle mikrofon kapalı bir şekilde telifsiz müzik dinleterek devam etmeye çalışacak. Ama hiç kimse bu malum şahsın ahlaksızlığını ve dolandırıcılığını normalleştirmeyecek, basit görmeyecek.

Artık evini bile temizlemiyorken mağazaların raflarını mı temizlersin, kuryelik için caddede sokakta motorunla takla mı atarsın bilemem. Ama sana CİMER’de, savcılıklarda, mahkemelerde şimdiden bol şans dilerim. Çünkü bu olay benim nezdimde senin basitleştirdiğin kadar basit ve normal kalmayacak. :)


+8 | 29-10-2021 16:12
32. ahah. uzun zamandır twitch sözlüğe bakmıyordum ve bu başlığın son yorumlarını okurken baya eğlendim. tostçuya hele bak hele hele yaa lul. gerçi yüz kere dedik böyle adamlara güvenmeyin, günün sonunda siz hayal kırıklığı yaşarsınız diye ama beni kim s.klesin. size her şey müstahak. hiç boşuna buraya gelip '' hüüü mağduruz iğbi '' falan ayakları yapmayın. selam veren insana küfür ederken, abone olmadığı için zevkine banlarken osura osura gülüp bir de üstüne savunuyordunuz. adamın chatinde '' ne ? twitch sözlük mü? ç.kü ıslak bir grup velet '' diye yorum yapan adamlar şimdi gelmiş burada ağlıyor lul yemin ederim acınacak haldesiniz. şimdi hemen başka kanaat önderi bulun ve 3 sene sonra o da sizi düdüklesin.


+6 | 29-10-2021 20:11 - 29-10-2021 21:30
33. Bu şahıs sürekli fakir edebiyatı yapıp '' bugünde kaşar ekmek yiyeceğiz '' diyerekten duygu sömürüsü yapmayı ihmal etmez. Abone değilsen sorduğun soruyu ciddiye almayıp '' soru sormak istiyorsan para ver, abone ol '' bedavaya bilgi yok tarzı söylemlerde bulunabilir şaşırmayın. Son bit hırsızlığı olaylarında adı çıkmış binlerce doları cukkalamış bir '' emek hırsızı '' dır. Kendi kredi kartı çalınsa ve bu paraları başkaları cukkalasa muhtemelen intihar ederdi. Bu bit mevzuları ortaya çıktığından beri (no mic - aboneler özel chat) şeklinde yayınlar açıyor çünkü biri chat'e gelip abi sen hırsız mısın? dese, cevap verecek yüzü yok. Umarım türk yargısı önünde hesap verirsin dönerci tuna.

edit: Twitch profilinde ki ''hakkımda'' kısmını kaldırmış. İnstagram ve twitter'ını kapatmış. Bu kadar basit mi sence? Bütün bit çalanlar gibi yargılanacaksın. Bu bit mevzusu basına da yayılmaya başladı yavaş yavaş. İstediğin kadar kıvran, yaptığının hırsızlıktan farkı yok ama hala hesap silip kurtulma derdindesin kardeş. Bir ev parası dolandırmışsın milleti rezil insan.


+8 | 29-10-2021 21:46 - 30-10-2021 02:08
34. Herif hala partner şaka gibi lan


+4 | 29-10-2021 23:30
35. Sosyal medya hesaplarını kapatmış. Twitch hesabında da eski yayınları filan gözükmüyor. Hakkımda kısmı silinmiş. Ulan o kadar atıp tutan lavuğun yaptığı işe bak lul


+8 | 30-10-2021 06:15
36. kaşar ekmek, yayınların sürdürülebilir olması falan işte aynen aynen. 400.000 iyi


+4 | 30-10-2021 06:19
37. Taner Işık, Burak Atay, AndacGames gibi asıl meslekleri yayıncılık olmayan fakat football manager topluluğu için kendilerini parçalayan yayıncılar varken tunamelihi izlemek gerçekten büyük feraset. Saydığım insanları youtubeda twitchte bir arayın ne kadar nezih olduklarını bir görün. Kendileri hakkında başka olumlu yorum yapmıyorum fanatiklerin linçlenmelerine uğramamak adına. Bu arada tunayı önceden takip ettiğim bir dönem var. Fakat beni fanatik arkadaşlardan ayıran bir fark var ben en fazla 10 gün falan katlanabilmişimdir. 40K yahu ? bu kredi kartından alınan paralar senin ya da benim olabilirdi bunu görebilmek çokmu zor ? hala savunan örümcekler var. Saydığım insanlara gidin huzuru bulun.


+10 | 30-10-2021 06:31 - 30-10-2021 06:34
38. Piyasada taner ışık varken tunamelih büyük fiyaskodur. Benim gözümde bu arkadaşla yayınlarda hunharca yiyip içip hala ortada bir şey olmamış gibi davranan yandaş yayıncılar var. burak atayı ve andaçı yeni yeni keşfediyorum ikisinin de çok başka içerikleri var hem andaç reisi hem taner reisi hem burak reisi tavsiye ederim. Zaten tanerle burak twitchte bildiğim kadarıyla CAT6 takımı olarak çalışıyorlar. Ama gördüğüm kadarıyla burak atay ve taner ışık twitch yayını pek yapmıyorlar. ÇOK NORMAL DEĞİL Mİ ? İkisi de meslek sahibi insanlar. Twitchte kimin kredi kartını sömürsek diye uğraşmıyorlar :)) . en kısa sürede dürüst bileğinin hakkını kullanan fm yayıncılarını görmek dileğiyle. Hırsızlara daha fazla tahammül etmeyin kendinizi komik durumuna düşürmeyin


+5 | 30-10-2021 07:20 - 30-10-2021 07:36
39. yayınlarındaki garip kibirli hallerinin ve herkese üstten bakmasının arkasında ne olduğunu da öğrenmiş olduk. Kendisine bundan sonraki hayatı için aktör/oyuncu olmayı önerebilirim, gerçekten güzel fakir edebiyatı yaptı. kaşar ekmekli tostuna umarım pastırma koyabilmişsindir okumuş cahil.


+6 | 30-10-2021 12:16
40. Bu dolandırıcılık olayı çıkınca kesin bu da vardır dedim yanılmamışım. 22. entryde ''Yediğin kaba sıçıyorsun, yapma'' yazmıştım. :)


+5 | 30-10-2021 13:22
/21
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/21