boş yayınların artması Twitch Sözlük

boş yayınların artması

1. Twitch'in yeni politikasından ötürü yayıncılara belirli saatlerde yayın yapması zorunlu bırakıldığı için, twitch 20 saat boyunca müzik kategorisine geçip boş kanala şarkı dinletenler ve youtube'dan dizi açıp uyuyan yayıncılarla doldu. Bu olaya bi el mi atsalar? Kimi online görsem boş kanala müzik dinletiyor şaka gibi

uyku yayını yapan adam bile en azından uyurken kendini gösteriyor, tertemiz oh açaym müziği yayın devam etsin paralar yatsın kafasında devam etmek ne bileyim,
Çoğu yayıncı durumu kabullenmiş 24 saatlik yayınlar yaparken bu da bir nevi kurnazlığa giriyor benim gözümde prime botu basan yayıncılardan bir farkları yok


+11 | 30-09-2021 11:12 - 02-10-2021 02:32
2. Twitch'in bunu beklememesi bence saçma olur...yani koskoca amazon...öyle değilmi?Bu uygulamaya geçecekleri zaman "biz gerekli simülasyonları yaptık" demişlerdi ama sanırım işler biraz ters gitmiş.Çözüm konusuna gelirsek nasıl bir çözü bulacaklar çok merak ediyorum.Sonuçta o yayın boşda olsa bir içerik var ve yayın saatini de dolduruyor.Sanırım artık buna alışmamız gerekicek.


0 | 02-10-2021 01:56
3. Yayıncılık izleyicinin boş denilen ama aslında ''verimli'' geçirmesi gereken zamanını daha güzel hale getirmeye ve izleyiciye bir şey katmaya yarayan; şimdilerde ''meslek''olarak lanse edilen bir olgudur.
-
Doğuştan var olan ve sonradan farkedip üstüne kattığın yeteneğinle kendi kitlene hitap edebilirsin.
Örneğin; şarkı söylemek.
Belli eğitimlerden geçip edindiğin meslekle/mesleklerle kitlene hitap edebilirsin.
Örneğin; yaşam koçluğu, psikologluk, ressamlık gibi.
Bir veya birden fazla oyuna hakim olup, o oyunla/oyunlarla kitlene hitap edebilirsin.
Örneğin; Counter Strike, Valorant, League of Legends gibi.
-
Kitlelere belirli şeylerle hitap edebilirsin ama;
Video açıp izleterek,
Video açıp o videoları yorumlayarak,
Şarkı açıp dinleterek,
Sadece sohbetteki yazılanlara cevap vererek (bir branşta uzman olmadığın ve yaşam tecrüben olmadığı halde) ve bunun gibi izleyiciye neredeyse hiç katkı sağlamayacak şeyleri yaparak hiçbir kitleye hitap edemezsin. Eğer böyle ediyorsan bu yayıncılık değildir.
-
Şahsı görüşüm, bir yayıncı ortalama 3 saat yayın yapmalıdır
Yayınlar önce izleyiciyi memnun etme amaçlı daha sonra ise maddi amaçlı olmalıdır.
İzleyici memnun olursa; yayın süresi de izleyicinin kaldırabileceği, ilgisinin tamamen dağılmayacağı aralıklarda olursa istenilene ulaşılır.
-
Yayıncıların yayınlarını bir gezin. Yukarıda bahsettiğim ''gerçek yayıncı'' kriterine uyan neredeyse hiç yayıncı yok.
En az 6 ay-1 yıldır yayıncı olup da 20 bin takipçiye ulaşamayan ya da zor ulaşan, 20-30 kişinin bile zar zor izlediği kişi çok. Yayınlarına girseniz; ne adam gibi muhabbet vardır, ne de canlılık. Bir mucize olsun da bağış atılsın, abone olunsun düşüncesinde oturmuşlar koltuğa; açmışlar kamerayı. Ekranın bir köşesindeki bağış barına ''ekipman parası, tatil parası vs.'' yazarak izleyiciye hiçbir şey vermeden ''dilenci'' gibi bakarlar.
-
Bunlar benim kendi görüşlerim. Yayıncılık nedir, ne değildir; araştırdım da bunları yazmadan önce. Gelişi güzel yazmadım. Bu arada, Twitch'te günlük 5 saat yayın açılması gerekiyormuş, ben 3 saat kafi diyorum ama politikaları böyle. Yayıncıları da anlamak gerek (gerçek olanları).
Benimle aynı görüşte olmadığınız yerler olabilir, bunları güzel bir üslupla yazarsanız sevinirim.


+2 | 05-10-2021 06:11
4. Twitch içerisinde serbest piyasa vardır. Twitch bu tip şeylere müdahale etmez, adamlar Hot Tub yayınlarına bile müsaade ediyor. Eğer bir ürün artıyorsa ortada Arz - Talep ilişkisi var demektir. İzleme, bir süre sonra bırakacaktır zaten.


0 | 06-10-2021 19:32
5. Twitch bu tehlikeyi görüp kademeli azaltma yöntemi kullandığı için sorun yok. Bu aydan itibaren %50 ye yakın azalış olacak garanti ödemelerde. Bu da şu manaya geliyor: boş içerik yapan adam ciddi izleyici ve takipçi kaybedecek ve bir sonraki ücret azalış periyodunda gelirini telafi etmek için yayın açmaya başladığında iyi bir sürprizle karşılaşacak. Özetle şark kurnazlarının uzun vadede kendisine verdiği zarardan başka bir şey değil bu.


0 | 15-10-2021 15:54
6. Boş yayından kasıt nedir?
Wtcn’ın boş boş malorant e-spor maçlarını açıp izlemesi bana göre boş bir yayındır mesela. Zaten bunu sunan kanallar var gidip oradan izler isteyen. Çok istiyorsa maç sonu kritiklerini yapar yoluna bakar :)
edit:imla


+5 | 15-10-2021 17:03 - 15-10-2021 17:09
7. Bence twitch mobil yayın açması veya kamerası ve interneti olan herkesin yayın açabilmesi çok saçma,
Donanım analizi yapmalı bence twitch yayın açmaya müsait bir donanımın olduğuna dair bir program yüklenilebilir bence.


0 | 11-09-2022 19:07
8. BAZI YAYINCILARIN TEK İÇERİĞİNİN SADECE İNSAGRAM TİKTOK KEŞFET VİDEOLARININ DERLENİP YOUTUBE VİDEOSU HALİNE GETİRİLMİŞ HALİNİ İZLEYİP SAÇMA SAÇMA EKRANA BAKMASI OLMASINDAN NEFRET EDİYORUM


0 | 15-10-2022 23:01 - 15-10-2022 23:02
9. Kime göre boş,neye göre boş ? bana göre grand rp yayınları boş sırf para için yayın açanlar ve sırf para için grand rp den zevk almamalarına ramen zevkliymiş gibi rol yapanlara selam olsun...


+1 | 19-10-2022 16:00
10. talep olduğu sürece arz olacaktır. twitch'te görmek istenilen içerikle ilgili seçici davranan bir kitle olmadığından bu durumla karşılaşmak gayet normaldir.


+1 | 22-10-2022 06:43
/2
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/2