yayıncılığın iş olmadığı gerçeği Twitch Sözlük

yayıncılığın iş olmadığı gerçeği

1. Yayıncılara ve izleyicilere kabul ettirilmesi gereken gerçek çünkü bazı yayıncılar yayınlarında yaptıkları yayınlardan sanayide araba tamirciliği yapıyormuş gibi bahsetmeye başladılar ve bu cidden sıkıcı bir hal almaya başladı. izleyicileri de gereksiz triplere girerek insanları rahatsız ediyorlar "çok çalışıyor x abim yoruldu", "çalışıyor abim tabi ki o kadar" gibi savunan subscriberlar falan. o kadar komiksiniz ki. milletvekili ne kadar yoruluyorsa yayıncı da o kadar yoruluyor kandırmayın kendinizi.


+4 | 02-09-2021 00:32
2. Milletvekilleri gerçekten yoruluyor ama yayıncılar için aynı şeyi söyleyemeyiz


+3 | 02-09-2021 03:04
3. Günümüz dünyasında iş olduğu gerçeğini değiştirmiyor ancak araba tamirciliği kadar yorucu değil tabii ki. Ortalama 5-6 saat yayın açıyorlar ve sürekli konuşuyorlar. Fazla konuşmayı sevmeyen ben için 5 saat durmadan konuşmak çok yorucu bir eylem mesela. :) Kim yaptığı işin çok rahat ve yorucu olmadığını söyler ki zaten. Memlekette herkes ağlıyor.


+1 | 02-09-2021 03:20
4. yayıncılık her ne kadar bir iş olarak gözüksede ben bir meslek olarak göremiyorum. Günümüzde herkes içerik üreticisi oluyor, sonrasında yaptıkları yatırımlar ile şirket/ticaretle uğraşıyorlar genelde. Emek harcanmadan yapılan işlere meslek diyemiyorum. Şarkıcılık, ressamlık gibi bilimum yetenek gerektiren işlerde buna dahil. Elbette günün sonunda verilen bir emek var ama doğuştan gelen bir yetenek sayesinde o emek harcanıyor. Sen sıfırdan meslek edinmiyorsun. Örneğin doktor olmak için it gibi çalışıp ilk 10k ya girip 6 sene tıp okumuyorsun. Sadece doğuştan şanslısın. Sesin güzel, mizahın güzel vs. ve bunlarda bir şekilde tüketici toplum tarafından tüketiliyor haliyle. Herneyse bu benim düşüncem. Ben ileride torunlarıma sorduklarında yayıncıydım demeye çekinirdim.


0 | 26-09-2021 02:48 - 26-09-2021 02:52
5. Benim fikrimce yayıncılık bir meslektir.Bir işin yorucu olmaması veya elde edilmesi seneler boyu çalışma gerektirmesi onu meslek yapan şey değil çıkardığı üründür.Herkse yeteneğine göre meslekler yapar,mühendislik yeteneği olan mühendislik okur,arabadan anlayanlar (genelde) sanayiye giderler,insanları eğlendirebilenler komedyen veya yayıncı olurlar.Yayıncılğın yoru olması kısmına gelirsek saatler boyu bilgisayarın başında oturmak ve sürekli aktif olarak konuşmak insanı gerçekten yoran bir şey.Lütfen artık 2021 senesinde olduğumuzun ve mesleklerin çoğunun bedensel yorulmayı ve terlemeyi gerektirmediğini fark edin.


0 | 02-10-2021 02:05
6. Dijitalleşmeyi yakalayamamışların anlayamayacağı dijital dönüşüm gerçeğini savuşturmak için açtığı ilginç başlıktır. Yayıncılık dediğiniz analog yayınlardan yapılınca (ki artık o da dijitalleşti) ve TV üzerinden belirli bir alıcı kitlesine mesajı iletince meslek oluyor, basılı olan yayımlar üretilip kitap dergi gazete vb olarak satılınca yine meslek oluyor ancak ne hikmetse internet üzerinden özgün herhangi bir içerik paylaşan "Streamer, Youtuber" dediğimiz "Web Yayıncıları" bir mesleğe dahil olamıyor.. Bunu söyleyenler "Kitab dediğin sayfaylan olur gardaşım. O ne öyle dabledden e kitab mı olurmuş. Kitabı goglayacağn yabrak gogusunu içine çegeceğn!" diyen dayılarla veya "Kripdo diye bi bara mı olur gardeşim onun bi garşılığı yog gi! Bara dediğin elle dudulmalı" diyen genç boomerlarla aynı mentalitededir. Yeniliğe açık olmak lazım bağnaz olmamak lazım. Hadi öyle değilsek yine de bu konuda diretiyorsak da "Kıskanç" olmamak koca tamponu kaldırıp kendi hayatın için bir şeyler yapmak dijitalleşmeyi yakalamak lazım.


0 | 02-10-2021 15:26 - 02-10-2021 15:28
7. Televizyonda kamera karşısına geçip önüne düşen yazıyı okumak iş,
Bir futbol maçı üzerine 3 saat goygoy yapmak yorumculuk, iş;
10 tane köylüyü televizyona çıkartıp aralarında horoz gibi dövüştürmek iş,

Ama Twitch yayını açıp binlerce insanı eğlendirmek iş değil öyle mi kuzum? Bir de kabul ettirilmesi gereken gerçek falan demiş, kardeşim Nygma. İş demek ortaya bir ürün koymak demektir. Ortaya eğlence içeriği koymakta bu ürünlerden biridir. Sen bu adamın videolarıyla eğlenmiyor olabilirsin ama ben eğleniyorum, o eğleniyor, şunlar eğleniyor. Kardeş verelim bütün Galaksi sizin etrafınızda dönsün siz de rahatlayın biz de. Ben senin sikko Beşiktaşının şampiyonlar liginde tokat manyağı oluşuna ilgi duymak zorunda falan değilim.

21. yüzyıl dünyasını bu kadar reddetmeye devam ederseniz evinizde ağlayarak duvara kafa atarsınız benden demesi. Atalarımız matbaayı reddetmenize izin verdi fakat aynı hatayı 2. kez yaptırmayacağız sizlere. Geçin artık bu mazlum edebiyatlarını samimi değilsiniz. Yarın öbür gün inşaat işçilerine aylık 10.000 dolar maaş verelim "Napıyolar ki sanki bu adamlar? Duvara 2 sıva atıyorlar, 2 çuval çimento taşıyorlar. Ühüü, 10.000 dolar kazanacak kadar yorulmuyolayki abi :( Bana 10.000 dolar verseler anama avradıma sövebilirler abi ne diyosun bee :((" diye gezersiniz ortalıkta. Samimi de-ğil-si-niz, sadece tepki göstermesi gereken yeri öğrenememiş, gücünüzün yettiğine ses çıkartabilen içinde öfke dolu olan fakir kesimsiniz. "Bu adamlar neden bu kadar çok para kazanıyor?" Diye sorgulayıp dertlenmek yerine, "Ben neden bu adamlar kadar çok para kazanamıyorum?" diye sorgulasanız zaten şuan hepiniz okulunuza arabayla gidiyordunuz. Etkisiz elemanlar sizi. Bir adam topa diğerlerinden daha güzel tekme atıyor diye başımıza Allah yapan kitleye bak.

Herkes kendi çöplüğünde eğlensin kardeşim. Git elin sikinde PSG - City maçını izle ve petrol kralı yatırımcılara Dünyaları kazandır. Hatta bahis mahis yap Demirören iflas eder falan mazallah.


+1 | 13-10-2021 10:45
8. Yayıncılık bir iştir. Eğer konu "oturmaktan" ibaret ise muhabirlerin yaptığı da, gurmelerin yaptığı da iş değil. Birisi boş boş oturmuş prompterden okuyor, birisi oturmuş sadece yemek tadımlıyor. Yayıncılık sonuna kadar bir iştir, oturuyorlar okey, sadece okuyorlar okey ama kimse insanlar eğlensin diye 7-8 saat şebeklik yapmak zorunda değil. Ayrıca bu adamlar vergisini ödüyor ve bundan bir gelir alıyorlar. O yüzden "yayıncılık iş değildir" demek boş bir ithamdır.


+1 | 14-10-2021 01:46
9. Dünyada yayıncılık iş midir bilmem ama Türkiyedeki yayıncıların, araba lastiği olarak bile bir işe yaramayacakları su götürmez bir gerçektir.
Edit:Sadece Türkiyedeki yayıncılar bu kadar vasıfsızdır.
Edit2:Türkiyede yayıncılık iş değil, memeleriniz varsa veya kitleniz sizi ebeveynlerinden daha fazla seviyorsa bu kitleden ve insanlardan para tokatlamanın bir yoludur.


+1 | 14-10-2021 02:21 - 14-10-2021 02:27
10. Gayetde iştir arkadaşlar.Karşıdakı insanı sıkmadan sohbet etmek onları bir araya getirmek onları memnun etmek iştir


0 | 17-10-2021 18:48
/2
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/2