Videoyun Twitch Sözlük

Videoyun

141. her soruya hayır öyle değil, şöyle diyip maddeler sıralayan, her şeyi bilen yayıncı. seviyorum kendisini


0 | 14-05-2021 13:49
142. kendisine zıt düşen bir fikre sen salaksın sen gerizekalısın anlamıyosun diyerek söze başlar döver gömer yerin dibine sokar ve yetmez chati o adamı linçler pişman eder en fazla koyun kitleye sahip yayıncıdır (bu arada hava atmaya bayılır)


+11 | 16-05-2021 20:15
143. Ah ulaaan be azıcık iç dökücem şimdi.
Videoyun (Berk ve Batu) Youtube kanalı bana youtube kullanmayı öğreten, Steam ile tanıştıran kanaldır.
Sokakta her gün kavga eden, okulda geçimsiz olduğu için tek oturtulan sürekli agresif ve saldırgan tutumu olan beni alıp, oyunlar ile tanıştıran bu sayede bir nebze olsun sakinleşen , arkadaşlığın değerli olduğunu öğreten adamlardır bunlar.
Batu'yu Twitch'e geçince iyice takip etmeye başladım bir çok konuda özellikle Bilişim sektörü ile ilgili bilgi birikimi sayesinde de pek çok şeyden yararlandım.
Seviyoruz reis adamsınız. BAZE TV ekibi ile tekrar bir yayın yapsalar ne güzel olurr amin.


0 | 17-05-2021 21:35
144. En iyi yayıncımdır kendisi.
Youtubede zaten çok uzun zamandır takip ediyordum 3 senedir de Twitchten takip ediyorum.
Mükemmel bir kanaldır herkes izlemeli.
Lokilove btw.


0 | 04-06-2021 12:36
145. Böyle bir kanal olmasaydı muhtemelen hayatımda hiç bilgisayar başında saatlerce oyun oynamıyacaktım.
Ortaokul dönemi Videoyun youtube kanalı ardından Jahrein ondan sonra Fare düşmanı derken falan filan götlü göbekli inceden geek ama çok değil bir eleman oldum.


+1 | 05-06-2021 03:14
146. Dünya tatlısı modlara sahip kalitenin göbek adı.


0 | 27-06-2021 17:21
147. Son dönemlerde iyice retardlayan yayıncıdır, twitch de izlediğim ender kanallardan birisiyken artık iyice soğuttu. Bilmediği konularda kesin kesin iddialar etmesi, yayınların sürekli kendini tekrar etmesi ve yayın içeriğinin komple sponsor övme yayınlarına dönmesiyle tadı kaçtı.

Edit: benim yerime uzun uzun açıklayan birisi çıkmış; http://twitchsozluk.com/entry/31986


+6 | 04-07-2021 00:40 - 07-08-2021 11:19
148. Merhaba daha önce de buraya entry girmiştim. Chatteki betterttv kültürüne dem vurmuştum. Bu uzun bir eleştiri yazısı olacak. Fakat bu daha farklı ve daha uzun süre izlemiş olarak yapacağım bir eleştiri olacak. Videoyun u şahsen severim(bazen nötr) izlerim takip ederim. Videoyun hakkında bunlar üzerinden yorum yapacağım. Belki okur belki okumaz beni bağlamaz, izlerken dayanamadığım şeyleri yazmak istiyorum.
Herkes öyle ya da böyle Batu yu çoğunlukla övmüş. Evet kendisi özünde iyi bir insan, insanlara chatinde olabildiğince yardım eder, bilgilendirir. Yayınları genel anlamda keyiflidir. Ben de nerdeyse her gün izleyen, en azından denk geldikçe arkada dinleyen bi izleyiciyim. Buraya kadar her şey güzel, gelelim kafama takılan kötü yanlarına.

Öncelikle Batu bildiğim kadarıyla prime partner. Veya artık ismi her ne ise ondan. Yayınlarında ısrarla bana abone olun donate atmayın diyor. Donate i TR de şahsi hesabına çekmek legal değil diyor. Araştırmadım, doğrudur. Batu iyi araştırır okuduğunu anlar. Bilgisine güvenirim. Fakat sorun şu ki chatte diğer yayıncıların aldığı donateler sorulduğunda o onların sorunu vs. diyip geçiyor. Hiç bir zaman ben prime partnerim, benden tw para kesmiyor bu yüzden donate yerine abonelik benim için daha yararlı dediğini duymadım. Sadece donate legal değil, abone olun diyor bu konu açıldığında. (belki tw yayını içerisinde prime olduğunu söylemek yasaktır bilmiyorum.) İzleyicilerden bunu saklaması güzel manipüle, en azından şimdiye kadar gördüğüm bu, scam beni irite ediyor.

Bir diğer rahatsız olduğum şey Batu ile bir tartışmaya girdiğinizde asla siz haklı çıkamazsınız. Tartışma dediğim bir konudaki yorum olabilir, mantık olabilir, ürün önerisi olabilir. Daima Batu haklıdır. Ya konuyu değiştirerek ya da chatin koyun tepkisi ile tartışan kişiyi haksız çıkarır. Chatte karşı kişinin verdiği dönütü işine gelirse okur, haksız çıkacağı bir şey diyorsa ya görmezden gelir ya da direkt konu değiştirir. (Buraya not düşmek istiyorum. Nadir de olsa bazen evet öyleymiş diyip hak veriyor). Belki kötü niyetli yapmıyordur, farkında değildir (zaten bunun için buraya yazıyorum), kendi yayını ve bizzat kendisi yayın yapıyor. Belki de yayınında kendini koruma içgüdüsüyle böyle davranıyodur bilmiyorum.

Bir diğeri ise hot tub yayınlarını ısrarla savunması. Daha doğrusu konuyu açalım. Kurala 2cm ile uyuyor diyip geçiyor. Neymiş tw in toplam %1 i falanmış. Rakamı tam hatırlamıyorum ama izlenme olarak tw in az bir kısmı diye abartmayın diyor. Tw de %1 olması kadar normal bir şey var mı? Onlarca kategori ve yayın var yüzdelik olarak düşük olması gayet normal. Batu bunu burasından tutup savunuyor. O zaman tüm yayıncılar p*rnhubta yayın açsın. Sitenin adı önemsiz, önemli olan içerik diyip orada devam edin? Asıl olay bu yayıncıların cidden büyük kitlelerce izlenmesi, çok abone kasması ve önerilenlere çıkması (şimdi burada sen ne ile ilgilenirsen onlar geliyor demeyin, ilgilenmeseniz de amo vs. öneriyor). Tw de bu yayıncıları ısrarla banlamıyor aksine chatine yaptığı şeyleri yazarsan direkt sizi permalıyor. Açık açık soft p*rn dönüyor işte savunulacak bir yanı yok. keşke tw alternatifi bi platform çıksa da oraya geçseniz. Tw den tiksiniyorum.

Bir diğeri chatten bir bilgiyi hızlı okudum, hızlı anlıyorum, devamını da tahmin ederim diyip 2 kelimesini okuyup yanlış cevap vermesi veya konuyu istediği gibi anlaması. Çok sık yaşanmasa da böyle olunca deli oluyorum. Bunu jaho da çok fazla yapıyor. Sanırım belli bi ego ve bilgi seviyesinden sonra otomatik yükleniyor bu özellik.
(bkz:)


Daha önce yayında bahsettiği bir konuyu devamlı olarak her yayın söylemesi benim gibi sürekli izleyen izleyicileri eminim tetikliyordur. Youtube reklamları gibi oluyor yayının akışı. Örneğin upload olayı, hot tub konusu vs. devamlı olarak sorulan konular. (biliyorum hiç bilmeyen biri daha bilgilensin istediği için yapıyor ama bi yerden sonra bayıyor)

Chatin ve kitlesinin Videoyun u aşırı savunması. üstte bahsettiğim konudan örnek vereyim. biriyle tartışmaya giriyor ve chatten direkt tartışığı kişiye karışılık kekw omegalul falan atılıyor. Chat ve modlar genel olarak iyi insanlardan oluşsa da bazen chat pepegalıyor. (bu arada chat kendini videoyun kanalında takıldığı için farklı sanıyor, elit sanıyor. bu da garip, betterttv yüklü diye elit değiliz :D )

Sponsoru olan bir ürünün kötü yönünü söyleyince sorun sizde der. Burada marka vermek sıkıntıya sokar mı bilmiyorum, sponsoru olan markanın ( çok güzel firma bu arada, keşke altyapım olsa) müşteri hizmetleri yok. Chatten biri bunu yazdığında, sen telefonu açıp müşteri hizmetlerine sövüyosan zaten benim markamı kullanma diyor. Ya nerden biliyosun her müşteri hizmetlerini arayıp internetim yok veya yavaş diyenin uga buga profilde biri olduğunu? Şahsen internet yapısını bilen biri olarak müşteri hizmetlerini arayıp insan gibi anladıkları dilden anlatıyorum. Bu bakış açısı ve direkt bu ön yargı çok saçma bi davranış. Bunu söylediği kitle boomer ve internetten anlamayan kitle ama bu internetten anlamayan her insanın söveceği demek değildir. (Bu arada evet müşteri hizmetleri bi işe yaramıyor, hatta aradığım kişi benden daha az bilgili biri oluyor.)

Bu kadar yazmışsın işsin misin diyebilirsiniz. Demekki önem vermişim, vakit ayırmışım yazıyorum. Daha önce bu kadar detaylı yazdığım birisi yok. Biraz da iyi yönlerinden bahsediyim.

Üstte yazdıklarım hariç chatindeki insanlar anlayışlıdır, yardımseverdir. Birinden bi konu hakkında çok rahat yardım alabilirsiniz veya birine yardım ettiğinizde teşekkür eder. Toksiklik yapmaz, bi konu üzerinde tartışabilirsiniz.

Chat abonelere ayrıcalıklı değildir ve chati okurken abone pleb ayrımı yapmaz. Cidden chatte yazılan her şeye önem verir. Herkese olabildiğince eşit davranır.

Daha bi sürü iyi yön var ama bu genel olarak eleştiri entrysiydi ve Videoyun un da hızlı okumak için 2 cümleden sonra okumadığını varsayarsak çok uzun yazdım.

edit: Dikkate alıp birebir cevap verdiğin için teşekkür ederim. Böyle olunca şikayetvar gibi oldu :)


+9 | 06-08-2021 17:24 - 11-08-2021 09:46
149. Helö bu kadar güzel yazmışsın en azından bi cevap vereyim istedim.

Abone konusunda bol bol bahsetmişsimdir belki o kısma denk gelmemişsindir ama premium olsan bile bir pay alıyor ondan dümdüz para istesem bağış daha mantıklı. Asıl bağış istememe nedenim hem legal olmaması üstüne izleyiciye birşey sağlamaması. Hali hazırda chatte biri yazsa okurum okutmak için para atmasına gerek yok bence.

Haklı konusu yayının akışıdır olur böyle şeyler ama olabildiğince dedigin gibi gitse bile şans vermeye çalışıyorum ki aklımda en yakın zamanda kalan i3 10300 vakası vardı arkadaşın on numara kanıtladığı.

Tekrar olayına katılıyorum son 1-2 ayda azalttığımı umuyorum farkındayım çok yaparsam dürtün chatten.

Chat olayına hem katılıyorum hem katılmıyorum. Bazen tabi ki de aşırıya kaçtıkları oluyor (ki uyarmaya çalışıyorum o tür durumlarda) fakat genellikle olay random "KEKW ne amerikalı mısınız" gibi random gelen sallayan biri ise birisi nasıl konuştuysa aynı tipte cevap alma olayını uyguluyorlar genellikle.

Sponsor olayında kesinlikle katılmıyorum ona hatta dikkat ediyorum. Türknet durumunda bol bol müşteri hizmetlerinin daha iyi olması gerektiğini ama üzerinde çalıştıklarını ama benim kodum olsun olmasın bi problem yaşayıp çözemezlerse Discord'dan ulaşmalarını söylüyorum. Ha markayı kullanmama olayını da söyledim hala da arkasındayım dümdüz müşteri hizmetlerini arayıp int gitti deme noktasında olan birisi Türknet bence kullanmamalı ( İnternet okuma yazması daha az veya yaşlı kitle gibi). Gigabyte'ı da sponsor sayabiliriz bence orada da kendi kullandığım/denediğim veya arkadaşlarıma "kendim" takıp denediğim ürünleri sadece öneriyorum ki zan altında kalmayayım.

Ama bu kadar uzun uzun yazman her türlü sevindirdi teşekkürler

PS: O kadar yazmışken bir probleminiz olur, fikriniz olur veya benimle bir derdiniz vardır Discord'um açık her zaman bi mesaj uzağınızdayım


+6 | 08-08-2021 01:28 - 08-08-2021 01:35
150. yayınları keyifli fakat kitlesi beni itiyor ya. ne kadar memelord çocuk varsa toplanmış, adetâ bir kreş. gerçi olgun kitleye hitap etmek de kazandırmıyor bu piyasada.


+2 | 09-08-2021 20:56
/20
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/20