pay to win Twitch Sözlük

pay to win

21. wolfteam benim için. ama açık ara KO hiç bir oyun geçemez. ev veren var ev lan !


0 | 26-10-2020 23:34
22. bu başlık altına 2005 2015 yılları arasında internet cafe veya evinde knight online oynayan kader mahkumu kardeşlerimi selamlıyor ve tekrar üzülüyorum. Türkiye tarihinde ki hala aktif olan ve "harca kazan" mantığında ve oyun içi özel eşyaların hala dolar kuru üzerinden tlye çevrilmesinin yanı sıra oynayan topluluğun %90 Türk kullanıcılar olduğunu hatırlatmak isterim eğer gerçek bir P2W görmek isterseniz Knight Online bakın derim.


+2 | 27-10-2020 03:38
23. abartılı olmadıkça iyi bir sistem


0 | 07-11-2020 01:47
24.
(bkz:)


0 | 07-11-2020 19:58
25. pay to win diyince onun adı gelir zula zula zula


0 | 10-11-2020 16:21
26. yıllardır oynadığım fifa serisinin geldiği son noktadır benim için. artık paran varsa başarılı, paran yoksa orta sıralarda debelenmeye devam etmene sebep olan çok kazançlı sistemdir. nba serisin de yavaş yavaş bu yola giriyor olduğunu düşünenlerdenim.


+1 | 30-11-2020 16:05
27.
(bkz:)


0 | 16-06-2021 13:56
28. Ülke nedeni ile her zaman (kur yüzünden) 1-0 mağlup oyuna başlamıza nedendir. Sen 1 sene uğraş köyünü geliştir. Dün başlayan elin çinlisi bassın parayı gelip yerle bir etsin köyünü. Haksızlık.


0 | 17-06-2022 01:49
29. bir de pay to sikip vardır. o daha güzeldir kendini daha iyi hissedersin.


0 | 18-06-2022 02:37
30. şimdi, f2p* oyun, satın almadığınız, daha doğrusu sahip olmak için bir ücret ödemediğiniz oyundur. gidip bir dvd almazsınız bir yerden ve ya oyunu bir platformdan indirmek için bir ücret ödemeniz gerekmez.

ancak, oyun şirketleri babanızın oğlu olmadığı için bu durum "oyun bedavadır" demek değildir. şirketler oyundan para kazanmak için, oyun içi satın alım seçeneği koyarlar. bu satın alımlar, oyunun çeşitli özellikleri olabilir.

zurnanın zırt dediği yer burası zaten.

f2p oyunların güzel olanları -ki f2p oyunların neredeyse tamamı multiplayer oyunlardır-, bu oyun içi satın alımları egzotik içeriklerle sınırlı tutarlar. yani, oynanışa etki etmeyen, görsel modifikasyonlar satarlar genelde. bu durum neden güzeldir ve oyuncular tarafından sevilir? çünkü bu durumda oyuncular arasında farkı ve rekabet eşitliğini yaratan durum oyuncuların kendi oyun bilgisi ve yeteneği seviyeleridir. oyun içi satın aldıklarınız oyunun mekaniklerine etki etmez ve bir diğer oyuncu karşısında sizi avantajlı duruma düşürmez (bu cümle çok çok önemli.).

örnek oyun olarak dota 2'yi verebiliriz sanırım. oyun içi kurye falan satın alırsınız mesela, kuryeniz belki çok şirindir ancak oyun mekaniği bakımından diğer kuryelerden hiçbir farkı yoktur; daha hızlı gitmez mesela. gerçi burada bir parantez daha açayım, geçen sene oyunda çıkan arazi skin'i immortal gardens, ağaçların arasındaki patikaları çok bariz bir şekilde gösterdiği için, bu skine sahip olan ile olmayan oyuncular aynı oyunda olduklarında skin sahibi oyunculara gereksiz avantaj sağladığı savunuldu. üstelik, bu skin sadece kısıtlı bir zaman süresince bir kere satın alınabilecek ve asla trade edilemeyecek bir şekilde oyuna eklenmişti, yani skini o dönem aldınız aldınız, yoksa bir daha sahip olamayacaktınız. bu durum "dota 2 p2w'e mi dönüyor?" şeklinde hezeyana sebep olmuştu. o olaydan sonra valve benzer bir içerik eklemedi oyuna sanırım ancak immortal gardens ise oyundan çıkarılmadı.)

yine counter strike global offensive de benzer bir sistem kullanır f2p olmasa da; oyunda silahlarınıza farklı skin'ler alabilirsiniz ancak bu silahların özelliklerini değiştirmez, sadece görsel olarak renkli bir keleşe sahip olursunuz mesela :)

kafanızda canlanmadıysa şöyle düşünün, siz bir free2play oyunda elinizde basit sıradan bir kürdan ile savaşıyorsunuz, karşınızdaki adamda böyle gökkuşağı desenli kürdan varsa sıkıntı yok. renkli kürdan seviyorsa demek ki...

haaa, ama eğer siz elinizde kürdanla dururken, aynı adam karşınızda lazer silahı ile duruyor ve bu lazer silaha sadece para vererek ulaşabiliyorsanız, işte bu pay to win oluyor.

pay to win tarzı oyunlarda, bir yerden sonra oyuna devam edebilmeniz için içeriğe para vermeniz gerekir. mesela bir bölümde ilerlemek için bir kapıyı açmalısınız ancak bu kapının anahtarı sadece gerçek para ile satılırsa, bu pay to win oluyor.

şu da teoride olmasa da, pratikte pay to win senaryosudur. mesela, aynı anahtar oyunun içinde 20000 kredi karşılığında satılıyordur ancak 1 yaratık kestiğinizde %5 ihtimalle 1 kredi düşüyordur ve o yaratığı kesmek 10 dakika sürüyordur. bu durumda sizin 20000 kredi biriktirmeniz imkansızdır ve anahtarı bir diğer seçenek olan 10tl karşılığında satın almanız gerekir gibi...

pay 2 win, bizlerin istememesi gereken, gereksiz ve iğrenç bir sistemdir. şirketlerin açgözlülüğünden kaynaklanır. zaten oyunu seven adam, bir şekilde içerik sunulduğunda içeriği satın alıyor oyun içerisinden ancak buna gücü yetmeyen oyuncuları, oyuna para dökmeye razı oyuncuların altında tutmak bir kere eşitlik ve adalet anlamında bir rezilliktir zaten...


0 | 29-07-2022 17:56
/4
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/4