jahreine fact check Twitch Sözlük

jahreine fact check

11. Yemek tarifini falan bir kenara bırakın onu yapması çok zor. Ayrıca pırasa mı? İğrenç. Alın size hayatınız boyunca işe yarayabilecek bir tarif.

Bir bardak su tarifi:

Öncelikle malzemelerden başlayalım. ​
Malzemeler:
-Bir bardak. (Eğer bardağınız yok ise kase, kavanoz, tabak, veyahut sürahi işinize yarar.)
-Bir bardağı dolduracak miktarda su.
-Suyun akışının sağlandığı şişe, damacana, sürahi veya musluk. (Muslukta eğer arıtma var ise kullanınız alt kısımda önemli bilgilerde neden musluk suyu içmemeniz gerektiğini belirttim.)
Dip not: Eğer su doğru miktarda konulmazsa taşabilir.

Hazırlanışı:
-Bardağı elinize alıyorsunuz, ardından suyun akışının gerçekleştiği yere bardağı dikey bir şekilde elinizin titrememesi gayesi ile tutuyorsunuz. (Bardağın dikey tutulması önemli.) Bardağın 3/4`lük kısmı (3/4 olması zorunlu değil fakat bardağı hareket ettirdiğimizde veya elimiz titrediğinde su dökülmesin diye 3/4 ideal.) dolduğunda bardağı suyun akışının bulunduğu kısımdan çekin ve afiyetle için.
Not: Suyu ağzınızla için.

Önemli bilgiler:
1- Musluk suyu kullanmaktan ziyade hazır su tercih etmeniz gerekir zira musluk suyunun içindeki kireç ve klor sağlınız açısından sizin zararınıza olur.
2- Bardak seçimi çokta önemli olmasa bile çay bardağı, shot bardağı, rakı bardağı gibi bardaklardan su içmek yerine su bardağı adı altında yapılan bardakları kullanmanızı tavsiye ederiz.
3-Erikli için.

Afiyet olsun. (Bu başlığı sevdim)


+3 | 26-03-2021 15:28 - 28-03-2021 14:58
12. Başlık ve entry ilişkisi sağlanamamış anlaşılan. Herhangi bir başlık açılırken girilen ilk entry o başlığın gidişatını belirler. Haliyle burda açılan "jahreine fact check" başlığına @blarf adlı sözlük kullanıcısının yapacağı açıklamanın en önemli kısmı, anlaşılır olmasıdır. Malesef hâlen daha ben de dahil olmak üzere çoğu sözlük kullanıcısı bu başlığı ve girilen entry i anlamamış gibi duruyor. Noktalama veya yazım yanlışı yapılsa daha iyiymiş diyebiliyorum.


+1 | 26-03-2021 16:19
13. Vallaha helal olsun küçük bir ekşi sözlüğe dönülmüş, yemek tarifleri falan.. Siyasi olarak sezilen karşı tutum sonrası hemen itibarsızlaştırma. Yazı anlaşılır değil derken ironi yaptım çünkü yazı anlayabilecek kapasitesi/altyapısı olmayan için anlaşılamayacak bir yazı, tabi haliyle düşünme falan da gerektiriyo, zor da bi yazı bazılarına göre. İddia edildiğinin aksine vaadinin yani başlıkta belirtilenin altını doldurmayan bi yazı değil. Hatta konulara az buçuk hakim olanlar için meramım açık ve net.


0 | 26-03-2021 17:50
14. Anlamayanlar için bilale anlatır gibi anlatayım o zaman. Günümüz feministlerinin ve komunistlerinin arkasında durduğu sol asıl soldur. Temeli özcü ya da boş levhacı ikileme dayanır yani birini seçmek gerekir ki boş levhacı değilsen solcu da değilsin basitçe. Jahreinin yaptığıysa boş levhacı olmadan solcu olabileceği yanılgısına düşmek. O yüzden eleştirildi bu feministler tarafından. Olay zamanında crusherla yaptıkları tartışmaya geldi. Sonuç olarak boş levhacı olmuyosan tam anlamıyla özgürlükçü de olmuyosun demektir. E bu da en kaba haliyle özgürlüğe engel oluşturur hangi formuyla olursa olsun. Özcü (essentialist) bir ateist olarak (gene de bu woke cenahlara göre dogmacı oluyorum) biyolojiye "inancımı" kaybetmemeyi tercih ediyorum.


+1 | 26-03-2021 18:02
15. İzahı olmayan bir şeyin mizahi olur derler. Yukarıda gördüğün yemek tariflerinin sebebi de bu. Konudan sapma gibi bir sorun yok çünkü ortada ''burada konuşulabilecek ve anlaşılmış'' bir konu yok. Başlığı açtığın yazıyı okuyanların, senin aklından geçen şeyleri anlayabilmesi çok olanaksız. Özellikle ilk başta nokta koyduktan sonra boşluk koymadığın için oluşan kelime yığını gerçekten anlamsızdı. (Hatanı anlayıp düzeltmişsin seemsgood) Bu sözlüğün adı ''Twitch Sözlük'' evet, dediklerinin dolaylı yoldan Jahrein ve onun söyledikleri ile ilişkili olabilir fakat sen burada Twitch`den bağımsız kendi aklındaki ideolojik fikirleri yansıtmışsın. Ben burada sizlere hukuk konusu içeren bir başlık açsam o konu ile entry girsem hoş olur mu? Olmaz. Senin yaptığın da bu işte, alakasız bir sözlükte alakasız konu açtın. Üstelik hâlâ başlığa neden ''Fact Check'' yazdığını anlayamadım. (Yukarıda ''sirpara'' isimli yazarımız güzelce araştırmış onun sayesinde biraz anlaşılır oluyor.) Ha birde sakın senin yazdıklarını biz anlamadık diye bizi anlamamış sayma, sen anlatamadın derdini. Başka bir sözlüğe dönüş falan da olmuyor merak etme burası hâlâ Twitch konuları ve Twitch ile birlikte oyun ve benzer konuların konuşulacağı bir sözlük olacaktır. (Sanırım) Eğer ideolojik fikirlerini aktarmak istersen bir sürü sözlük var. (Yazdıklarım ilk yazdığın entry`ye ithafendir.)


+3 | 26-03-2021 18:27 - 26-03-2021 18:52
16. Bahsi geçen konu bir twitch yayıncısı olan jahreinin twitterda yaşadığı hatta akabinde twitchte yayınını yaptığı bi konu. Evet dikkati çektiğin üzere başlık siyasi içerikli ve ideolojik tutumlar içeriyo. Fakat zaten twitchte de siyasi içerikler üretiliyo ve konuşuluyo. Tabiki kafamdaki şeyleri söyledim. Önemli olan bi kişinin kafasındakini söylemiş olması değil, söylemiş olduğu şeylerin başlı başına değeri olup olmadığı. Yani bu senin fikrin.. demek tamam okey de, neden belirtmeden ve açıklamadan belirtince aşırı kolaycılık olmuyo mu?

Einstein e=mc2 diyosun okey de bu senin fikrin hadi görüşürüz mü deseydi insanlar? Mesela hukuğu da içeren bi olay olur twitchte, sen de hukuki anlamda değerlendirirsin. Zaten yapılan bir şey bu. Fact checkten kastım gerçeğin aslı bu.. demekti basitçe. Bilerek ya da bilmeyerek atlanılan noktaları göstermek istedim. Gerçeği basitçe tekrar gözden geçirme. Yani c seviyesi bi ingilizcem yok ama basic ingilizce bilmek yeterlidir heralde ne kastedildiğini anlamak için.


0 | 26-03-2021 18:51
17. Ortada bi konu yok falan denmiş, çoğunluk böyle hissetmiş demek ki böyledir genellemesine gidilmeye çalışılmış. Konu açık ve net, biraz altyapı lazım. Twitchi ilgilendiren bi konu. Başlıkta içeriğe gönderme var ki başlık basitçe gerçeğe bi de böyle bak.. diyo. Entry de zaten konuya nasıl bakılması gerektiğini kendince nedenleriyle anlatıyo. Yani açıkça itiraf etmem lazım, yazılanlardan işin en azından özünü anlayamamış olmak yerine anlayıp ya da sezip reaktif bi tutum sergilenmiş olduğunu düşünüyorum. Ergen fanboyluğu mu, içinde bulunduğumuz cehennemde sağa sola nefret kusması mı, ideolojik ön yargı mı tam karar veremedim. İnsan hayret ediyor gerçekten.


0 | 26-03-2021 19:07
/2
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/2