hype Twitch Sözlük

hype

61. Sadece geceleri yayın açıyor, BBL ile öyle bir anlaşması mı var acaba?


0 | 19-03-2021 22:30
62. İlginç bir kanal yapısı var. Dönem atlamalarına sahip. 500 saat 15 izlendi, sonra bir 500 saat daha 500 izlendi, bi 500 saat daha 1-2k izlendi sonar 5k bandına atladı şimdide 10k bandına atladı. Bu atlamalar KendineMuzisyenin statlarına benziyor tabi Kemal Jahrein ve Wtcn torpilliydi kariyer başlangıcı 1k. Muhtemelen 1 yıl sonra şimdiki KendineMuzisyen olacak.


0 | 20-03-2021 02:19
63. Çok fazla gerizekalı yayıncı var ve saçma şeyler yaptıkları için izleniyor, az biraz kaliteli yayıncı var onlar da izleniyor çok doğal ama bu yayıncıyı ara ara izlerim maksimum 10-15dk tahammül edebiliyorum, sırf gözlem yapabilmek için izliyorum acaba ne kaçırıyorum diye ama maalesef bulunduğu ekipten dolayı boostlanan yayıncı algısı oluştu bende.


+2 | 22-03-2021 17:47
64. Almancı rp'si yaptığı zamandan beri ara ara takip ediyordum kendisini. Kitlesi büyüdü ancak kitlenin büyük çoğunluğu tahmin edilen yerden geldiği için sub moddaki chat bile çekilmez hale geldi. Sürekli twitch editler izlendiğinde ? ve sj atılıyor BBL dışındaki her yayıncıya. Jrokez her şeye sj yazanları görünce çileden çıkıp patlamıştı bir yayında. Bakalım Çağrı ne zaman patlayacak.


+3 | 31-03-2021 14:31
65. baya çocuk eğlendiren bi kanal kendisi. aklı başına 1 kişi yok ne discordunda ne chatinde. kendinemüzisyenin ajansına para vererek kendini gruba dahil etmeye çalışan para için yapmayacağı şey olmayan yayıncı.


+5 | 03-04-2021 17:00
66. bi süredir izlediğim, yayınlarını severek takip ettiğim yayıncı, makarasını yakalayabildiğiniz sürece çok zevkli geçiyor yayınları.


+3 | 26-04-2021 14:40
67. Yayınları acayip sarıyor fakat son zamanlarda yavaş yavaş kemale dönüştüğünü farkettim(bu iyi bişey değil) kemalden uzak durup önüne bakarsa 1 seneye kalmaz çok daha iyi yerlere gelir.


+8 | 03-05-2021 01:28
68. son zamanlarda içeriklerini severek izlediğim yayıncı gayet başarılı ve eğlenceli.


+5 | 04-05-2021 02:45
69. Twitch platformunu pandemi başlangıcından iki ay sonra yani mayısta (2020) keşfettim. Elraenn için üye olmuştum doğru söylemek gerekirse ama Elraenn yani Tuğkan Gönültaş'ı izlemeyi bırakıp başka yayıncılara sardım, onlardan biri Hype yayıncı adıyla izleyicileriyle buluşan Çağrı Ergün idi.
Ara ara yayınlarına giriyordum. Profil fotoğrafı nevi şahsına münhasır geldi bana ve dedim biraz izle, anlamaya-alışmaya çalış. Yayınlarındaki pozitifliği, şaka ve espri yapma konusundaki abartılı hali, küfürbaz denilecek şekildeki küfür bağımlılığı, arkadaşlarıyla olan ilişkisi başlarda yorucu gelse de sonraları alışmamla sonuçlandı. Bir yandan da aynı burçtan olduğumuzu farkedince; benzerliklerimizi, farklılıklarımızı gözlemlemeye çalıştım. Benzer yanlarımız var ama ayrılan yanımız da çok. Neyse...
Sohbetindekilerle olan bağı kuvvetli biri. Abone olunduğunda ve hediye atıldığında yazılanları Kendine Müzisyen gibi okumamazlık yapmıyor, bu da samimiyeti doğuruyor sohbetindekilerle. Komik bir mizacı karakterinde barındırdığı için izleyicisi arttıkça sohbetindeki kitlenin de yaş ortalaması gitgide düşüşe geçti. Buna rağmen oluşturmayı başardığı genç (üniversiteli veya iş sahibi), orta yaş kitleyi de kendinden uzaklaştırmadı. Yaptığı farklı içerik denemeleri çocuk kitlenin dışındaki kitlesini kendisinde tutmasını sağladı.
2017 yılında başladığı yayıncılık serüvenini ciddiye bindirdiği 2019 yılından sonraki gelişiminde kendisine yardımcı olan bazı büyük yayıncılarla temasını hiçbir zaman koparmadı ama onlara da bağlı kalmadı. Discord adlı uygulamayla kendisine gerçek hayattaki arkadaşlık dışında, yayınlarda sohbet ve oyun arkadaşlığı yapan insanlarla kitlesine hitap etmede başarılı oldu ve olmaya da devam ediyor. Yükselmesinde kendisine yardım edilse bile bu yardımın kendisinin emek vererek başardıklarına çok bir etki etmediğini de benim gibi onu en az 1 yıldır takip edenler bilir. Bu bahsedilen yardım; izleyici arttırma, içeriklerde daha eski yayıncıların deneyimlerinden faydalanma olarak bilinmeli-biliniyor. Bu yardımlar sağlandı, bir anda yükseldi diye kimse konuşamaz çünkü yardımlardan sonra üstüne çok emek verdi. Bu yapılan yardımlar, sonrasındaki emeklerinin yanında neredeyse hiç kaldı. Neden mi? Cevaplayayım...
Arkadaşlarının da yardımıyla ürettiği özgün veya çalıntı içerik denemelerinde kısmen başarılı oldu. Bu dediklerim burada kalsın... GTA oyununda ki Cafer karakteriyle kendisini tanıttı, sonrasında ise belirli mantıklı sebeplerden dolayı bu içeriği sonlandırdı. PUBG oyun odalarında insanları şakalamayla, komik mizacıyla kitlesini yine kendinde tuttu. Bir süre böyle devam etti, tabii ki sohbeti de var; o da kendisine bağlatıyor insanı. Kaldığım yerden devam edeyim... Arkadaşlarıyla yaptığı içerik denemeleriyle Twitch platformunda adını bir anda duyurmaya başladı. İnsanlar pandeminin monotonluğunda farklı içerik yapanlara daha bir sıcak yaklaşıyor doğal olarak; bunu kullandı ve güzel bir prodüksiyon ile kitlesini arttırdı. İzlenmeleri 10 katına çıktı. Bundan da güç alarak Twitch platformunda en çok bahsedilen kişiler arasında tepelerde şu an.
Küfür konusunda aşırılığı olsa bile; komik mizacı, yüksek zekası, analitik zekası, sanatsal zekası, sosyal iletişim becerileri, güzel kalpliliği ve ne yaparsa yapsın kötü olamayışı ile insanlar tarafından çokça sevilen biri. Çok küfür edişini, anormal hareketlerini, şaka bağımlılığını, laf sokma hastalığını eleştirebilirsiniz ama yayıncılık konusunda verdiği emeklere asla laf edemezsiniz. İnsanların eğlenmesi adına verilen emeklere saygı duyulması gerektiğine inanıyorum.
Çağrı veya Çağrı'yı sevip bu yazımı buraya kadar okuyanlar, size diyorum: Hayat kısa, eğlenebilmek ve eğlendirebilmek için uğraşmaya devam edin. Yıkıcı eleştirileri kulak ardı edin. Size en iyi gelen yine sizsiniz, başkalarının sözleriyle hareket etmeyin. Kalın sağlıcakla. (Bu arada Twitch hesabımın da adı utangaciniz) :)


+3 | 05-05-2021 03:23 - 05-05-2021 03:44
70. yayınlarını izlemeyip 20-30 saniyelik kesitlerden çıkarım yapan insanların ilk başta negatif yorum yaptığı yayıncı halbuki yayınlarında chat'e yazan,donate atan ,abone mesajında başta önyargılıydım ama şimdi bırakamıyorum diyen de bi kitle var. çoğu kişi günün stresini atmak ve eğlenmek için izlediğinden eğlence-makara üzerine yayınlar yapıyor ve artı olarak ne yapabilirimi de düşünüyor tutar tutmaz ayrı mesele content üretiyor . asıl mesleği yazılımcı ama yayıncılıktan önce bir çok işle de uğraşmış . eğlenceli tarafı bi yana duygusal tarafı benim için daha ağır basıyor dışarıya çok yansıtmasa da eski yayınlarını izleyen veya aralarda yakalayanlar bilir hayatı yaşayarak öğrenmiş. son olarak yok bu kişi host attı yok şu kişi boostladı... bu düşünce çok saçma sen kitleye hitap edemezsen istersen 100k host al bi değeri yok. şuanki konumuna da emeklerinin karşılığı olarak geldi olması gerektiği gibi. daha da iyi yerlere geleceğinden emininim. kegriKalp


+3 | 18-05-2021 17:42
/63
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/63