Elraenn Twitch Sözlük

Elraenn

411. Haftalar sonra neden şimdi gündem oldu olayını bende merak etmiyor değilim.. hani linç eden tayfanin twitlere bakıyorum yaşlar 13, bts dinleyip sulanan ergen kızlar full. Bir de linç twitlerinde "şimdiye kadar çok severdim ama" diye başlanan cümle sayısı çok fazla.


+1 | 31-01-2021 15:28
412. Son zamanlarda açığı aranan yayıncıdır kendisi. Linç için neler yapacağını şaşıran twitch toxic kullanıcıları sayesinde bazen utanmıyor değilim. Tabi ki de eleştirmek en iyi olaydır ve ben bu olayı çok seven birisiyimdir, hatta ne kadar sevsemde gerektiğinde yapıcı eleştiride de bulunmak gereklidir. Sonuçta insan sevdiği şeyi eleştirmesi daha iyidir fakat bu durum toxic kullanıcılar tarafından yanlış gösterilmekte. Toxic kullanıcılar, "evet ben bu adamın ta a*k" diyerek eleştiri yaptıklarını sanmaktalar. Ne yazık ki ülkemizde bu durum çok ileri seviyelere gitmekte. Bu olayların en büyük hararetlenmesini sağlayan olay ise fanboyluktur. Tekrar rayında oturacağına inandığım bir olaydır bu eleştiri olayı. Twitch izleyicileri bu toxic insanları içine alıp bilinçlendirdiği vakit tüm toxiclerin ortadan kalkması dileğiyle. Evet dünya barışı ister gibi bir entry girdim galiba. lul


+5 | 11-02-2021 14:43
413. Elraenn'deki sabır örnek alınabilecek şekilde. O kadar uğraştılar, yine de tavrını bozmadı, seviyesini ona laf atanlarınkine indirmedi.


+7 | 13-02-2021 17:36
414. Kendisi, bu Twitch ortamının insanın hayatını maddi manevi nasıl etkileyebileceğine en güzel örnek. Buradaki ilk entry'e baktığınız zaman Noobstar ile birlikte bu platforma yavaş yavaş giriş yapıp sonrasında parlayan hatta Twitch Türkiye'nin en ünlü yayıncılardan biri olmaya kadar giden bir başarı görürsünüz. Bundan öncesinde Karınca Çiftliğim kanalı sayesinde gelen bir kitlesi vardı fakat sonrasında bir şekilde sürekli üstüne koyarak şuan en çok abone rekorunu kıracak konuma geldi. Başarılı bir yayıncı mı? Evet. Kim ne derse desin izlenmelere bakıldığı zaman ortada bir başarı var. Adı bot izleyici iddiasıyla pek çok kez anılsa da Twitch'in bunu kanıtlayacak/denetleyecek herhangi bir sistemi olmadığı için kanıtlamadığı sürece iftira dışında bir yorum yapılamaz.
Benim değinmek istediğim konu bu yayıncının başarısı veya çok izlenip izlenmemesi değil bu platformun normal yaşam standartlarının çok üstünde bir getiri kazandırması. Bundan 2 yıl önce maksimum 10.000 tl'lik bir yayın sistemi ile yayın açabilen Elraenn'in bugünkü net yayıncı set-up maaliyeti yaklaşık 147.000 tl ve bu miktar artan kura göre her geçen gün artacaktır. Onu bu yüzden linç etmememiz gerektiğini söylüyor kendisine kesinlikle katılıyorum. Sonuçta o olabilecek en iyi yayın kalitesini izleyicisine sunmak için kendi kanalına yatırım yapıyor bunda hiçbir sıkıntı yok fakat benim eleştireceğim nokta Twitch'in genel işleyişi olduğu için bu platformda yayın yapan bir yayıncı olarak Elraenn de ne yazık ki dolaylı yoldan eleştirilmiş oluyor. Bu şekilde kazanan çok az yayıncı olsa da büyük yayıncıların bulundukları konumu hak etmediklerini düşünüyorum bence kendileri de yaptıkları işin getirisinin bu olmadığının farkındalar. Yaptıkları iş zor evet, kolay olduğunu söylemiyorum ama zor olması adaletsiz olduğu gerçeğini değiştirmez.
Elraenn doğru zamanda doğru yerde doğru kişilerle karşılaştığı için kendi iyi ve güzel karakterinin de getirisiyle bir yere gelebilmiş önemli bir yayıncı. Benim kendi açımdan yayıncılara karşı bir tepkim olmasa bile bu Twitch'in uçuk kazandırma olayı yayıncılara istemsiz olarak ön yargılı bakmama neden oluyor. Bütün bunları bir kenara bıraktığım zaman Elraenn sevdiğim bir yayıncıdır. Hatta benim zihnimde yayıncılık kavramının gereksinimlerini en iyi karşılayan yayıncılardan biridir. Bu yayıncılık becerisinin oluşmasını ve bu platformda saygı duyduğum yayıncılardan biri olmasını tiyatro geçmişinden ve yaşanmışlıklardan gelen bilgi, tecrübe birikime bağlıyorum. Sistem adaletsiz fakat ne kadar adaletsiz olursa olsun Elraenn'in hakkını yememek lazım. Kendisi pek çok yayıncının büyümesine, sektöre girmesine dolaylı/doğrudan yardım olmuş; küçük yayıncıların her zaman arkasında durmuş ve nereden geldiğini unutmadan büyüdükçe küçülen bir yayıncı olmuştur. Başarılarının devamını dilerim.


+5 | 26-02-2021 12:10
415. sevmedim, sevmem, sevmeyeceğim de. bana göre yayıncının 'y' si bile değildir. ama gel gelelim ki sonsuz saygımı kazanmıştır. piyasadaki örnekleri bu kadar olayın içine karışıp kendilerini bir 'bok' sanıyorken, bununla da yetinmeyip bu adama her yayın türlü laf ediliyorken, bu adam sadece yayın yapmaya devam etti. hitap ettiği kitle, yayın içeriği ,o , bu beni zerre ilgilendirmiyor. adam sadece yayınını yapıyor. umarım senelerdir toksiklikten beslenen yayıncımsılar şu konuda şu adamı örnek alırlar.


+4 | 26-02-2021 12:41 - 26-02-2021 13:12
416. Eskiden baya takip ederdim sonra ahmet, bot olayları oldu ondan sonra izlemeyi bıraktım takipten çıktım


+3 | 26-02-2021 19:32
417. Önceleri ekipte olan Melisaqua sonrasında Holmees ile aralarında yaşananlara bakılırsa insanları kullanıp atmayı seven birisi görünümü veriyor.


+11 | 01-03-2021 15:13
418. Olum sanki melisa holmes 30 k izlenen adamlar kullanıp atıcak :d insan bunlar küserler, darılırlar.. belki barışırlar belki barışmazlar.

Elraenn bunu yayına yansıtmayan biri ama holmes ağzına geleni söylüyor tabii


+3 | 01-03-2021 18:30
419. Galiba harbiden baya kötü atışmışlar. üzdü..

Tuğkan abinin evinde toplanmışlar herkes var bi holmes yok aw. çok koyar adama.


+2 | 05-03-2021 22:57
420. Son zamanlarda bazı sahte hesaplar instagram gönderilerinde ki yorumlara yazdıkları tek şey "elraen niye konuşmamış hâla" tarzı şeyler görmek insanı iğrendiriyor. Herhalde bu tarz kişiliksiz, vasıfsız insanların tek düşüncesi, yayıncı/fenomen insanların 7/24 demeksizin ülkede veyahut dünayda ki tüm haber ve magazin olaylarını takip etmesi gerektiğini düşünüyor. İnsanların günlük hayatta neler yaşadığını veya neyle uğraştığına önem vermeden, sadece kendi düşüncesine göre hayatın sürüdüğünü sanmaktalar herhalde. Neyse ülkede daha hiç bilmediği veya görmediği şeyler hakkında yorum yapmak popüler olduğu için, yazdığım entry nin bir mantığı kalmıyor malesef.

edit: artık insanlar olayı değil, olay hakkında kimlerin konuştuğuna bakmaktalar. Sırf bu yüzden yetersiz argüman ve beyin kapasitesine sahip olmaları en büyük eksiklikleri. Bu eksikliklerini yaptıkları yorumun altına açıklayıcı ve dolu bir bilgi verildiği zaman, ya cevap vermiyolar yada "hebele,hubele" diyerek geçiştiriyorlar.


+3 | 20-03-2021 18:09 - 20-03-2021 20:01
/70
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/70