jahrein Twitch Sözlük

jahrein

581. 2 gündür birine sallamayan son kale


+2 | 19-01-2021 17:41
582. adama bitti izlenmiyor izlenmeyince sallamaya başladı diyorlar fakat adam 6 - 7 senelik twitch yayıncılığı kariyerinin en çok izlenen dönemlerinde top 3 ve izlenmeyi geçtim youtoubeye içerik üretiyor podcast üretiyor yani tam bi içerik makinesi adam işini içerik üreticiliğni çok iyi yapıyor böyle içerikler yağdırırken arada bi birisine laf çakması bence adama işini kötü yapıyor demek için çok gereksiz bi neden adam içerik tanrısı


+18 | 20-01-2021 18:51
583. Canım sıkıldı öylesine internette gezerken dedim ki şu Twitch Sözlük entrylerine bir bakayım. Bakmaz olaydım. Gündem de olan Jahrein hakkında yazıları okurken bu sefer de `Kendisi hakkında ki kötü yorumları sildiriyor, Eleştiri kaldıramıyor.` deniliyor. Ya gerçekten sinirlerim bozuluyor artık. Bunu defalarca ama defalarca farklı başlıklarda bile belirttim. Olay doğru mu değil mi bilmem, umurumda değil ve lütfen sizin de umurunuzda olmasın. Lütfen boş zamanınızda kendinizi geliştirin, devir kendini geliştirme devridir. Git
ingilizceni geliştir, enstrüman çalmayı öğren, kendine koleksiyon yap bir hobin olsun başka şeyler ile uğraş ama:

DRAMA VE MAGAZİNDEN UZAK DUR!

Yaptığınız şey eleştirmek değil yaptığınız şey sataşmaktır. Yaptığınız boş vaktinizi yok etmektir. Belki çoğunuz 12-17 yaş arası ve eminim ki çoğunuzun bir hobisi bile yok, koleksiyonu yok, boş vaktimde şunu yaparsam eğlenirim dediği bir aktivitesi yok. Gerçekten entryleri okurken üzülüyorum, gençliğin haline, gençlerin drama sevdasına, boş vakitlerinde onları eğlendirecek kişiyi değil de sırf laf olsun diye sevmediği kişiyi izleyip buraya entry girmesine üzülüyorum.


+6 | 20-01-2021 19:40 - 20-01-2021 19:47
584. yaşım 12-17 ve hobim yok mu?
bruh


+1 | 20-01-2021 21:36
585. Jahrein'e laf atınca havalı olduğunu sanan bir kesim var. Yaptığı işi beğenmiyorsan veya senin zevklerine uygun değilse yapabileceğin en basit ve etkili şey izlememek. Ben şahsen içeriğini beğenmediğim veya sevmediğim bir yayıncıyı izlemem, takip etmem. Bazıları var sırf içlerindeki nefreti, sevgisizliği, ilgisizliği kusmak için yayıncıları hedef alıyorlar. Böyle insanları görünce çok üzülüyorum. Adamın köpeği kaza geçiriyor hayati tehlikesi var altına gebersin yazabilecek kadar seviyesiz insanlar var.
Yayıncılar oturduğu yerden para kazanıyor ya bana para verseler 15 yaşındaki yüzlerce çocuğun her gün aileme tüm değerlerime küfür etmesini kabul etmem. Cidden zor iş.


+18 | 20-01-2021 23:06
586. Güzel bir ailede güzel bir eğitim almışın, eskiden Antalya`daki en güzel lise olan Antalya Anadolu Lisesi`nde okumuşun, Leipzig Üniversitesinde `Moleküler Fizik ve biyokimya` okumuşun, internetin yeni var olduğu ve popülerleştiği dönemde Youtube TR`de içerik üreten 5-6 kişiden birisi olmuşun, Twitch`in ismi Twitch olmadığı zamanda bile bir hesap açıp yayınlar yapmışın, defalarca yurt dışında Twitch Türkiye`yi temsil etmişin, yeni yayıncılara yol yordam göstermişin, ekipler kurmuşun, yıllarca, gelen o kadar teklifi reddedip Twitch de yayın yapmaya devam etmişin, Twitch deyince daima akla gelen 4-5 isimden birisi olmuşun, hep en çok izlenen yayıncılar arasında ilk 10`dasın. Ama birisi gelip sana `BU ŞÜŞGO DA BOZDU YAV, HERKESE LAF ATARSAN KÖPEĞİN DÜŞER TABİİ` diyebiliyor. Gerçekten yerinde olmak çok zor.

Kesin söyleyecek olur, bir kişinin iyi yayın yaptığını onun eskiden yaşadığı olaylar veya akademik başarısı tabii ki de etkilemez. Ben şahsi küfürlere/argolara bir serzeniş de bulunmak istedim. Örneğimi mazur görün ama, nasıl foto muhabirlik konusunda Ara Güler`e `Bu adam argo kullanıyor.` diye laf atmıyorsak, Uğur Dündar`a `Bu adam şiddete meyilli/Kavgacı.` diye laf atmıyorsak aynısını yayıncılık konusunda Jahrein`de de göstermek lazım. Bu kişilerin kişiliklerini sevmeseniz de yaptığı işte başarılı oldukları için saygı gösterilmesi şart. Normalde böyle bir yazı yazmayacaktım ama, Twitterda Alfred ile alakalı olan Twit`in altına bile adamın karakterine/görünüşüne/yayıncılığına laf atan vardı. Gerçekten yeni neslin bu kadar insanların duyguları ve empati yapamama açısından vurdumduymaz olmasına şaşırıyorum.

Bir kişinin yayınlarını veya izleyici kitlesini sevmiyor olabilirsin. Fakat bunun için doğrudan kişiye hakaret etmek `Geri kafalılıktır.` Eleştirme kültürü diye bir şey vardır. Yani bir yayıncının fanı olup diğer yayıncıyı kötüleyince adaleti sağlayan melek mi oluyorsunuz ? Kendinizi twitchtracker linki atınca Sherlock gibi mi hissediyorsunuz ? Ben söyleyeyim ne adalet meleği nede Sherlock, Hiçsiniz. Hiç.


+9 | 27-01-2021 15:54 - 02-02-2021 11:21
587. Sosyal Medya Tarafından Linçe Uğrayan Yayınıcıdır, Doğal Olarak. Eskiden Ne Kadar Bir İnsanı Kültleştirmeyi Sevmesem De Artık Gerçeği Kabullendim. Bu İşi En İyi Yapan Yayıncılardan Biriydi Jahrein, 2 Yıl Önce Savunmadığım İçin Ne Kadar Pişman Olsam Da Geç Oldu Artık.

Kısa Tanım: Yeni Yetmelere Karşı Yedirilen Yayıncıdır.


+3 | 29-01-2021 15:03 - 29-01-2021 15:05
588. Ferit karakaya yerine fatih karakaya yazan bir dergide yılın en çok konuşulan yayıncısı jahrein yazmışlar. Hmmm neden acaba(?) Neyse yayında prim kasmakla övünür artık, hatta listede olmakla bile prim kasar diğer yayıncıları falan ezikler. En önde gelenlerden kendinemusizyen gibi bir poncik o listede yoksa çok şey açıklıyor. Adam durduk yerde fatih terime sallayıp futboldan bile allahın primini ve etkileşimini kasmıştı. Zaten rutin olarak yapıyor prim kasma olayını.


+9 | 29-01-2021 16:20
589. Ben genel olarak seviyorum bu adamı da anan baban gibi savunmak nedir ya? Yok Türkiye'ye interneti getiren adam. Sivri dilli ama kültürlü bir adam, severim böyle insanları


+1 | 29-01-2021 19:54
590. bugün talihsiz alfred olayından sonra ilk yayınını açtı. olayları anlatırken bile nasıl gözlerinin dolduğunu görünce ben de duygulandım. allah tekrardan acil şifalar versin hem kedi hem köpeği olan biri olarak çok çok az da olsa tahmin edebiliyorum neler yaşadıklarını...


+11 | 29-01-2021 23:08
/122
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/122