Tunamelih Twitch Sözlük

Tunamelih

1. Mevzuyu aboneliğe, bağışa getiriyor sürekli diye kızardım kendisine ancak şimdi haklı buluyorum nedense.
Football Manager ve Eu4 yayınlarından keyif almama imkanı olmayan üslubu ve yaptığı işi sevdiğim yayıncı. Umarım daha güzel yerlere gelebilmesi ümidiyle.


+3 | 19-12-2019 15:33
2. Eğer abonesi değilseniz sorunuzu görmezden gelir, siz yokmuşsunuz gibi davranır ve yine abonesi değilseniz size karşı hep bir aşağılama tavrı sergiler. Kısacası abone olmayacaksanız izlemeyin derim.


+6 | 20-12-2019 14:40
3. genelde football manager ve eu4 yayını yapan kaliteli yayıncı


+4 | 06-04-2020 02:28
4. Bir kaç kere izlemeye çalıştım, chatte sohbete katılmaya çalışırken sorduğum sorulara dalga geçermiş gibi cevap verdi, üstüne nickim ile aşağıladı beni, nedenini ve suçumu bilmiyorum. Bir dahada böyle zırboların yayınına girip izlersem 2 olsun.


+1 | 06-04-2020 12:13
5. bazı yönlerden kendini diğerlerinden aşağı hissetmesine neden olan bir karmaşa yaşadığını düşündüğüm yayıncı. ayrıca yayınına bot atıldığını zannediyorum. abonelere özel chat açmamasına rağmen, 240 kişi bulunan yayında bazen 20-30 kişi konuşuyor sadece. geçen 4-6 gün önce, yayınlarının birinde tarih bilgi yarışması izliyordu (trt'de yayınlanan). yarışmaya katılan türbanlı bir hanımefendinin hakkında, tarantino'nun filmlerini bilmemesi üzerine son derece faşistçe, aşağılayarak ve onur kırıcı şekilde sözler söylemiştir. kaynak belirtecektim ancak geçmiş yayınlarında bulamadım ilgili videoyu.

Tüm bunların dışında üstteki yazar arkadaşların, yayıncı hakkında belirtmiş oldukları tavırlar ne yazık ki doğrudur. kemik kadrosu dışında geleceği olmayan. izlenmesine şaşırdığım ve kanaldaki (olası, kanıtlanmamış) botların takipçisi olacağım yayıncıdır.


0 | 30-11-2020 15:57
6. YAZIK


+7 | 01-12-2020 01:11 - 30-08-2023 00:19
7. Öncelikle kendisini bireysel olarak tanımak için twitch paneline yazdığı Hakkımda kısmınızı okuyalım''https://prnt.sc/vt5i41''.

Kendisini yaklaşık 3 yıldır izliyorum, çoğunlukla Europa Universalis IV, Crusader Kings, Football Manager, ara sıra farklı oyunlar ve Sadece Sohbet(!) yayınları yapmaktadır ama bu Sadece Sohbet yayınlarına parantez açmak lazım.
Bu Sadece Sohbet yayınlar öyle Twitch Türkiye de gördüğünüz klasik video açalım hahaha kikiki ne kadar komik, discord a adam çekelim sövüşelim hahaha kikiki diye yayınlar değildir. Sadece Sohbet yayınlarında topluma yararı olabilecek, gündeme dair ve tarih bazında videolar izler konuları ele alırız. Oyunları ise öyle oturup oynayayım millet beni izlesin diye oynamaz, oyunlarda mekanik kısmını çok güzel bir dille anlatır ve en güzeli de sadece oyun(lar) hakkında konuşmayız. Örneğin sohbette bir arkadaş 'Denizli de 2 bin yıllık Rahip Başı bulunmuş' haberini yazdığı zaman konu oraya döner o haber hakkında herkes görüşünü sunar onun hakkında konuşmaya başlar ve doğru bilgileri birbirimizle paylaşırız.
Bunun dışında eskiden üniversite arkadaşı beatnbeer ile çok güzel tarih yayınları yapmışlığı var ama ne yazık ki Twitch Türkiye de bu yayınlar fazla izlenmiyor, tutunmuyor ileri zamanlarda keşke bu yayınlar tekrardan yapılsa.
Kendisinin en sevdiğim yönlerinden biri ise yanlış bir bilgi verirse ve bu düzeltilirse direkt olarak özrünü diler bakın ben bunu böyle biliyordum meğer bu böyleymiş der ve doğru bilgiyi veren arkadaşa teşekkür eder. Diğer sevdiğim taraf ise Discord topluluğumuz olan Golden Horde, abartısız Türkiye de gördüğüm en güzel ve yararlı Discord sunucusu, 6 tane oyun metin kanalı (oyunlar, oyun haberleri, eu4, ck3, cyberpunk 2077, fm), 5 tane sohbet metin kanalı (sohbet, futbol sohbeti, genel paylaşım, haber gündem, mizah), 8 tane ise kültür metin kanalı (tarih, kitap önerileri, genel kültür, film-dizi, teknoloji-donanım, motor sporları, sağlık-spor, müzik paylaşım) bulunmaktadır. Gerçek anlamda bu yayıncıyı izleseniz de izlemesiniz de Discord a gelmenize tavsiye ederim çünkü size bir şeyler katacağına eminim. https://discord.com/invite/goldenhorde

Şimdi gelelim bu kötü düşünceli, iftira atan arkadaşların yazdığı yazılara. Mesela 3. yazıyı yazan arkadaş 'abonesi değilseniz sizi takmaz, aşağılar' demiş. Bir kere sohbete yazılan her mesajı okur kaçırmaz takıp takmama ise şöyle bir durum, örneğin football manager yayını yapıyor etiketler de Karışmak Yasak yazısı olmasına rağmen gelip sohbete işte şu taktiği oynasana, şu adamı alsana, şu topçu nasıl vs yazılarını okur ama cevaplamaz zaten yayın etiketin de Karışmak Yasak etiketi bulunuyor ama ne yazık ki bunu takan yok, aşağılama konusu ise kesinlikle ben yeni gelen birisini aşağıladığını görmedim, he ama bakın şu var abi bak bu bilgi kesin böyle diye bir YANLIŞ bilgi verirsen sana kızar da aşağılar (küfür etmez), yahu adam gelmiş macarlar türk diyor hahahah neyse.
Zaten şikayette bulunan arkadaşlarını genel dile getirdiği şeyler bunlar he şimdi diyeceksiniz ki 'Lan zıbış hesap açmış sadece tunamelih e yazı yazmış' he evet hesap açtım yazı yazdım önceden gerek duymuyordum, ama baktım ki ulan adama atıp tutmuşlar adam bot demiş lan ahahahah neyse ona bir şey söylemeyeceğim zamanımı boşa harcamak istemiyorum..... Bir yazım yanlışım olduysa kusura bakmayın, buraya da daha geri dönmem toxicler mi dersin haterlar mı dersin hepsi gelmiş buraya yazı yazmış, bunlar bir ara grup kurmuşlardı lan bu kadar işsiz olunur mu oğlum neyse ben Homo Deus kitabımı okumaya gidiyorum, tavsiyemdir okuyun güzel kitap sağlıcakla kalın.


+8 | 01-12-2020 01:28
8. Yaklaşık 1 yıldır izlediğim ve 11 aydır sub. olduğum kanal. Sports interactive ve Paradox gibi şirketlerin oyunları ülkeye öğreten yayıncı.Günde 8-10 saat yayınını açıp işini layığı ile yapmakta olup ülkenin her alanın da olduğu gibi burada(Twitch) da meyve veren ağacı taşlayan bir kitlelerin saçma yorumlarına maruz kalan tunamelih , izlediğiniz ve beğendiğiniz yayıncıların tersine ülkenin genç kitlesine yön verme veya size bir eğitim verme çabasında olmayıp(ailenizin yapması gereken eğitimi) sizi bilmediği bilgiyi yansıtmayan sadece bildiği konular hakkında bilgiler veren yayıncıdır. Sizin anlıyacağınız terimlerle ''pepega ve toxic'' tiplerden uzak duran chat(çet sen çet denmesini seversin kendine)'i ile de o taptığınız yayıncılara göre ''elit ve eğitimli'' kesime hitap eden tunamelih.''Sadece Sohbet'' yayını yaparken ülkenin gündemini ele alırkan akan chati '' 11. entry'deki arkadaşa cevap niteliğindedir.''

Ama dediğim gibi sizin gibi kötü düşünceli ve toxic kişilere cevaben atalarımız dediği bir sözü yazıyorum.
''Osuruklu göte arpa ekmeği bahane.''

Hak yemeyin iyi forumlar.


+6 | 01-12-2020 01:50
9. 2019 Yazından bu yana takip ettiğim yaklaşık 6 aydır abone olduğum kaliteli insan.Çeti de aynı şekilde eğitimli ve donanımlı insanlardan oluşuyor.Discord serveri de aynı. Kendine has bir insan ve izleyici sayısını artırmak yönünde bir çabası yok. Yayında oyun oynarken aynı zamanda çok derin konular hakkında da sohbet edebilir ama bilgisi olmadığı konu hakkında ya bilmiyorum der ya da yorum yapmaktan kaçınır. (en takdir ettiğim özelliği; öyle her konuya atlamaz, her konuda en iyisini ben bilirim havalarına girmez) Çokca saatlerini harcadığı oyunlarda kendisine akıl verilmesini sevmez (normaldir. çoğu insan sevmez). Oyunu oynarken kuru kuruya oynamaz/full geyik yapmaz, aynı zamanda oyunun mekaniklerinden bahseder, (tunaMekanik) neyin neden öyle olduğunu açıklar.Sadece oyun yayını yapmaz; tarihi bildiği kadarıyla (burası çokomelli) anlatır,bilgi yarışmaları düzenler ve gündemi de takip eder.Çetteki mesajların neredeyse tamamını okur/okumaya özen gösterir.

Discord serveri sadece geyik ya da oyun amaçlı değildir, bilgilendirme/öğrenme amaçlıdır. Eğitimli donanımlı kaliteli (iyi üniversitelerde okumuş/okuyan) insanlar vardır.

Siyasi görüş ve ortamına pek girmeyeceğim ama siyasal islamcılar/insanların duygularını sömürenler/adam gibi konuşmasını bilmeyenler sevilmez.

Bot iddiasına gelirsek: Gülmekten alamadım kendimi :D .


+6 | 01-12-2020 09:45 - 01-12-2020 09:50
10. Mevzu 1 abonelik
Eskiden sık kullanılan gazete ve dergi aboneliklerini aklınıza getirebilirsiniz. Abone olduğunuz dergiye ücret ödersiniz onlarda size özel hizmet olarak adresinize kargolar. Keza diğer aboneliklerde benzer şekilde gerçekleşiyor. Bu yayıncı arkadaşta kendisine ücret verip sürdürülebilmesi için destek olan insanlara katma değer sağlama amacı güdüyor. Tabii ki subların ayrıcalığı olacak.

Mevzu 2 abone olmayanlar
Şayet kendisini geliştirmiş ve mantıklı konuşan bir insan ise cevap almama ihtimali yok. Aksi durumda içi boş ne dediğini kendisinin bile bilmediği insanlar ise cevap alamaz keza kanalda da barınamaz. İlk gününden bu yana takip ettiğimi söylesem yalan olmaz. Bu zamana kadar banlanan insanlar ''çette'' yer alsa yayınları belki 500-600 izlenir olurdu. İçi boş bir kalabalık belki sponsor ve reklamı açısından daha iyi olacakken az olsun ama öz olsun mantığıyla senelerdir bir yapı inşa ediliyor.

Mevzu 3 üslup
Karışmanın yasak olduğu bir oyuna karışırsan azarı yersin çok üstelersen banı yersin. Söylediğin cümlenin altında bir bilgin,kaynağın yoksa azarı yersin zır cahilsen banı yersin. Birisinin avukatlığını yaparsan banı yersin. Bu keskin çizgiler olmasa emin olun buraya gelip ağlayanların kirlettiği bir kanal chati olma yolunda ilerlemiş ama daha fazla kazanmış olurdu.

Diğer bütün mevzular
Hayatını bu platform üzerinde yayın yaparak geçindiren bir insana bu kadar iftira atarak elinize ne geçecek merak ediyorum. Kaldı ki sırf adama değil biz izleyenlere bile durup durup sallıyorsunuz. Yok botmuşuz 1 yazayım mı? Birisi banların yeni hesap açar izleyenlere söver. Acınası halinizden kurtulun insanları sevin şayet sevemiyorsanız da bu kadar kasmayın sevmediğiniz yerlerde bulunmayın. Bu kadar uzun yazmak sıkıntılı aslında okuma alışkanlığı olmayan insana nasıl okutacağız şimdi bunu TÜH TÜH TÜH!


+6 | 01-12-2020 11:34
/21
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/21