jahrein Twitch Sözlük

jahrein

421. eski abonesiyim ve pişman falan da değilim.
fakat,

global'e açılıp bazı mainstream ve kendi özelimde bazı niche yayıncıları tanıdıktan sonra ne kadar boktan bir yayıncı olduğunu anladığım yayıncıdır kendisi. twitch türkiye'nin en iyisi olması da twitch türkiye'nin ne kadar boktan bir platform olduğunu kanıtlıyor.

eskiden "parası bitince yayın açıyor" diyen arkadaşlara kızardım ama sanırım haklılardı bir nebze. 15k abonesi olup da istisnasız her gün yayın açan insanlar enayi zaten amına koyayım.

topluluğu da inanılmaz toksiktir. maalesef günlerimi, aylarımı aralarında geçirdim ve iki kelime edecek insan bulmak gerçekten zor. taş devrinden hallice bir kabile ortamı var. birçok kez insanlaştırmaya çalıştım bunları ama ne fayda, hatta kendisine bu konu hakkında ulaşmaya bile çalıştım ama umrunda değil. imam osurursa cemaat sıçıyor..

biraz da olsa ingilizceniz varsa gidin bir süre global'de gezinin. ingilizceniz iyi ise zaten bir daha twitch türkiye'ye döneceğinizi sanmıyorum. hiç yoktan oraya buraya sallayan ve bunu içerik haline getiren yayıncılardan kurtulmuş olursunuz.


+4 | 19-06-2020 11:36
422. Burası Jahrein platformu olduğu için yorumum silinebilir, silinmeden okuyun derim.

o kadar bağırıp çağırmış ve haklı olduğunu iddia ediyor ama haksız, nedeni de çok basit aslında:

bu adam birçok oyuna bok muamelesi yaptı, 50-60 saatten aşağı bitmeyecek oyunları 2-3 saat oynayıp "bok gibi oyun" damgasını vurup *ir etti. isterse 5 milyon izlensin böyle dengesiz bir adama oyununu tanıttırma riskini aklı başında bir kuruluş almaz ve nitekim almadılar da. wtcn'nin olayı ise daha farklı ama onu da istememelerini anlayabiliyorum, tabii o bu başlığın konusu değil.

prof dr ahmet sonuç normalde buna bu kadar sinirlenecek biri değil, hatta bu oyunu da 2 saat oynayıp bir köşeye fırlatırdı aslında ama onun karın ağrıları çok başka. kendisi öncelikle ilk yayını yapanlardan biri olamadığı için bu kadar kızgın. hem ilk yayını yapan yayıncılardan biri olmanın getireceği izlenmeler ve doğal olarak da paracıklar uçtu hem de twitch aleminde ilk kez bir şeylerden dışlanıyor kendisi ve asıl korktuğu şey de bu.

niye mi, çünkü zamanında aynısını kendisi başkalarına yaptı ve şimdi aynı şeyin kendi başına gelmesinden çekiniyor.

(bkz:)


oxi'yi hatırlayan hatırlar; manyak herifin tekiydi ve gittikçe daha da delirdi ama yayıncılık işine ilk başladığında nispeten normal bir insandı. zaten o zamanlar canlı yayında küfür yediği için salya sümük ağlayıp polisi arayan anakin gibi tipler en çok izlenenlerde olurdu twitch'te, öyle antik ve garip dönemlerden bahsediyorum. oxi de o aralar ekrana kafa atmasıyla, klavye kırmasıyla ve bu gibi çeşitli psikopatlıklarıyla ün yapmıştı ve genelde de lol oynardı. sonra popülerliği artınca başka oyunlar da oynamaya başladı ama manyaklık işini de şova döküp hepten çıldırdı. sonra da günah çıkarıp nispeten daha normal bir insan olmaya çalıştı ki adam twitch'in dutluk olduğu bir dönemde güney kore'ye lol turnuvası izlemeye falan çağrılmıştı, düşünün adamdaki popülerliği. jahrein de o sıralar yeni yeni ortaya çıkan bir tipti ama oxi jahrein'in 10 katı falan izleniyordu. hatta oxi'nin rakibi falan da yoktu pek, tekel gibi bir şeydi adam ve açık ara en popüler yayıncıydı. jahrein gibi zeon gibi yayıncıların serpilmesinde de epey katkısı oldu aslında oxi'nin çünkü bu üçlü sık sık beraber takılırlardı.

sonra başta jahrein ve zeon olmak üzere twitch'teki bazı tipler adamın üzerine oynamaya başladılar. bu iş güney kore'de oxi, zeon ve birkaç kişinin daha yaşadığı sorunlardan sonra başladı. merak eden kısa bir youtube araştırması ile oxi'nin olanları anlattığı videolara ulaşabilir. oxi'nin canlı yayında zeon, melodi kızılgün gibi tiplerin kendisini dolandırdıklarını ve çok ciddi borç yükü altına soktuklarını söylemesiyle beraber twitch camiasında oxi'ye karşı ciddi bir antipati oluştu. bunu oxi'nin sorunlu karakterinin altına gizleyerek asıl meseleyi gizlemeye de çalıştılar ama oxi zaten baştan beri manyağın tekiydi, baştan beri arkadaşlık yapmazdı böyle düşünen insan. tabii yine de herkes arasında anlaşmış gibi davranınca oxi ciddi ciddi dışlanmaya başladı, hatta bu jahrein de oxi'ye arka çıkmak yerine "keriz olmasaydın aga" falan demişti oxi'ye.

sonrası çorap söküğü geldi. oxi zaten zihnen sağlıklı bir adam olmadığı için bunların oyununa geldi ve hepten kafayı yedi. bir ara ciddi ciddi hastanelik oldu, sinir krizleri falan geçirdi ve yayınlarda her gün başka bir psikopatlık yaparak kendi kendini yok etti. bunlar da adamla alay edip durdular. bunlar alay ettikçe oxi daha da manyaklaştı, rasyonel bir biçimde hakkını savunmak yerine bazen haklı, çoğu zaman da haksız bir biçimde her gün bir başka drama yarattı. adam aslında cyberbullying'e uğradı ciddi ciddi ama kendisi de altta kalacak karakterde biri olmadığı için elinden geleni ardına koymadı, konuyla alakasız insanlara bir dolu pislik yaptı ve yayıncılara bıçak çekmeye kadar gitti iş. en sonunda da twitch'ten süresiz ban yiyerek muhteşem başlayan kariyerini rezil bir şekilde noktaladı. bu jahrein'in gelmiş geçmiş en çok izlenen yayınları da oxi ile alay ettiği yayınlardı uzun bir süre. oxi de bu arkadaşa "bak şu an bile benim sayemde izleniyorsun, ben olmasam sen de yoktun" diyerek lafı ağır vurdu aslında ama jahrein duymazdan geldi tabii. ha bu arada o rekor kırdığı meşhur oxi yayınında herkes jahrein'e "yayını kapat, konuyu kapat" gibi uyarılar yaptıysa da gözleri dolar işareti olan jahrein, bu yayını uzuuuuuuun bir süre devam ettirdi.

sonuç olarak oxichampion pek de zeki biri değildi ve tüm bu olanlar kendisinin twitch'ten süresiz ban yemesiyle sonuçlandı. yaklaşık iki senedir de banının açılması için ağlayıp zırlıyor ve her fırsatta da jahrein'e sövüyor ki jahrein her ne kadar yakınlıklarını kabul etmese de bir dönem beraber yayınlar falan yaptıkları bir adamdı oxi. oxi'nin kendini bitirmesinde ise jahrein'in çok ciddi payı var çünkü adamı ve ailesini yakından tanıdığı ve psikolojik problemleri olduğunu da çok iyi bildiği halde ısrarla üstüne gitmeye devam etti. bununla da kalmayıp hem yancı yayıncılarına hem de kitlesine adamı hedef gösterdi, her platformda susturdu. bunları yapan adamın gelip torpilden, adam kayırmadan bahsetmesi komik bayağı.

bunu okursun sen jahrein, iyi oku bu kısmı. oğlum sen prim için geçmişte arkadaşlık ettiğin adama neler yaptığına bak önce bir, ondan sonra başkalarına etik ve ahlak dersi ver. ha oxi de manyağın teki, yaptıklarını savunmuyorum ama adamın hasta olduğu 100 km uzaktan bile belli oluyordu. sıkıntı şu ki siz adamı iyice delirttiniz. belli ki niyetiniz arkadaşlık değilmiş, adamın ününden ve bağlantılarından faydalanıp işiniz bitince de tekmeyi vurdunuz ama ya adam kendine veya bir başkasına bir şey yapsaydı? bu vebali alır mıydın sen mesela jahrein efendi? o yüzden masal anlatma, liseli tayfan bilmiyor ama az biraz geçmişi bilen herkes senin ne mal olduğunun farkında.

yalnız şimdi bakıyorum da twitch artık eski twitch değil ve yeni nesil yayıncılar karşısında jahrein'in gerileme dönemine girdiği bir gerçek. üstüne böyle bir olay olunca da %100 eminim ki zamanında oxi'ye yaptıkları aklına geldi, bu kadar basit bir şeyden böyle öfke nöbeti geçirmesinin başka bir anlamı yok; suçluluk psikolojisi işte.


+18 | 19-06-2020 16:16 - 19-06-2020 16:16
423. Muhabbeti saran ve yayınları asla sıkmayan yayıncı.


+1 | 08-07-2020 12:50 - 08-07-2020 12:50
424. Hayatımda bu adam kadar bilmediği konularda yorum yapan birini görmedim.Kendi izleyicileri bilmez ama bundan 2 sene önce bir afterpartyde souls konuşuluyordu.Konuya hakim olanlar Günhan ve Turgut Uç idi.Bir yerde Jahrein de cahilliğini gizlemek için bir yorum yaptı-Abi bu canavarlar napıyor Yemeksepetinden mi yemek söylüyor nasıl besleniyorlar-zerre düşünebilen bir insan bu yorumu yapmaz.O andan itibaren bu adamın inanılmaz boş biri olduğuna karar verdim belli ki bu aralar da düşüşte sağa sola sallamasından belliydi zaten ardının yanık olduğu.


+3 | 08-07-2020 17:13
425. bir tanem, canım,tatillerimin iyi geçmesini sağlayan kişi.


+1 | 08-07-2020 18:53
426. Twitter'dan fikirlerini paylaşıp altına kendi fikrini paylaşan başka birine "Senin fikrini sormadik ki" yazıcak kadar kafası güzel bir influencer.


+5 | 08-07-2020 19:56
427. kafi yayıncı


0 | 08-07-2020 20:58
428. Gerçekten hayatta çok tecrübesi olduğuna inandığım bir arkadaş fakat küçük yaşta ki arkadaşlarımız daha hayatta dair bir şey görmediği için hep memes oluşturuyor geçer zamanla, bu arada unutmadan prof.dr.jahrein bu yazdığımı doğruladı mı söylesin doğruladısa bilelim kappa


+1 | 09-07-2020 19:50
429. her konuda bilgi beyan edip hiç bir konuda bilgisi olmayan zat. subları ve izleyici kitlesi kendilerini elit sanıyor yazık kafalarına


+5 | 23-07-2020 16:06
430. senelerdir severek takip ettiğim ve görüşlerine değer verdiğim için ortamlarda anlamsız linçlere maruz kaldığım yayıncı... bırakın artık şunu izleyen şöyledir böyledir muhabbetini. belli bir topluluğun oluştuğu her ortam içinde kanser bir kitleyi barındırır. daha önce karşınıza çıkan toksik fanlarla herkesi bir tutmak zorunda değilsiniz.


0 | 25-07-2020 20:29
/122
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/122