Overrated oyunlar Twitch Sözlük

Overrated oyunlar

1. Başlıkta da belirtildiği gibi, "gereğinden fazla abartılan oyunlar"

PS5 sunumundan sonra, her Playstation ismini duyduğumda aklıma gelen overrated oyun: The Last Of US.

RDR2 ve God of War'ın bile "Masterpiece" diye nitelendirilmediği gaming dünyasında The Last Of Us'ı PS3'te oynayıp bitirdim, güzel hikaye ancak herhangi yenilikçi bir mekaniği olmayan oyundu. Belki de büyük bir Resident Evil serisi hayranı olup, tüm RE oyunlarını tüketmemden olsa gerek, RE4, RE2, RE3(remake olmayan versiyonları) gibi oyunların yanından bile geçememiştir benim için. Sırf PS exclusive oyunu olduğu için gereksiz abartıldığını düşünüyorum, kötü oyun değil kesinlikle ama başyapıt olmayı bırak yanından bile geçmiyor, devrim niteliğinde yeni bir mekanik bile yok. OVERRATED.


-------------------------------!!!AŞAĞIDA SPOILER VARDIR!!!---------------------------
Edit: Doyamadım fanboyları biraz daha triggerlamak istedim, Tlou'nun yapay zekası o kadar salak ki, adamlar Ellie, Tess gibi karakterlerle bir noktaya gitmeye kalktığımızda çevrede bizi arayan veya patrol gezen düşmanlar algılamasın diye karakterleri "görünmez" yapmışlar. Adamın gözünün önünde kocaman Tess veya Ellie var ve düşmanın söylediği cümle "Hey! Burada değiller." ha siktir oradan lan, gözünün önünde. Bu tür hilelerden dolayı oyuna o kadar bağlanamadım ki ilk Joel'in kızının öldüğü sahne dışında hiçbir noktada duygusala bağlayamadım. Joel ve Ellie'nin arasındaki ilişkinin ilerleyişi bayık, gram benimseyemedim karakterleri, Hollywood oyunculukları baydı artık. Tlou 2'yi de çıkar çıkmaz oynayacağım ve aham buraya yazıyorum 6 sene uğraşılmış aynı oyunu oynayacağız, gram heyecanım yok oyuna karşı, Playstation fanboyları yine "Konsol götümüzde patladı" olmasın diye gereksiz övecek. PS4'üm var, Xbox'ım var, 1080'li PC sistemim var, oyuna en objektif bakanlardan biriyim sanırım, gereksiz abartılıyor Tlou.

Bir de Dost Kayaoğlu'nun videosunu izleyin derim, bana göre Dost Türk oyuncu topluluğunun en iyi eleştirmeni, oyuncusudur. Oyunlar hakkındaki görüş ve fikirlerini çok benimser ve önemserim. Onunla aynı fikirde olmam da sevindirdi, o da oyunun bozuk ve berbat kısımlarını görmezden gelememiş.

2. oyundan gram ümidim yok, neden? Sırf belli görüşleri savunmak için oyuna yüklemeniz beni rahatsız ediyor, oyunlar sizin düşüncelerinizi savunduğu zaman objektifliğini ve temizliğini kaybediyor. The last of us 2'nin leaked senaryosunu okursanız adamın eşcinselliği oyunun hikayesini daha iyi aktarılabilir değil, bariz bir konudaki düşüncesini savunduğu için konduğunu görürsünüz. https://www.youtube.com/watch?v=DHynFVW7-KY

Bu bir kurgu, oyun, koca memeli kadınların olması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor ki? Kurgulanmış bir dünya.Çok basit bir youtube yorumu var "Why not just make a good game."? Sadece güzel bir oyun istiyoruz, hiçbir şey istemiyoruz ya. 10-20-30 neyse artık oynanış saati, o süre boyunca sadece eğlenceli bir vakit geçirmek istiyoruz, ahlak, toplum gibi size ait ve özel düşüncelerinizin empoze edilmesini, savunulmasını istemiyoruz. Eğer bu homoseksüel ilişki oyunun senaryosunda boku çıkarılmışsa gerçekten Naughty Dog'da gözümde biten firmalar arasına girer.

-------------------------------!!!SPOILER SONU!!!---------------------------

Gidin doğru düzgün oyunları övün arkadaş, mesela God Of War, bence gelmiş geçmiş en iyi 10 oyun arasına çok rahat girer, hatta ilk 5'i bile zorlar. GoW gibi bir oyun varken Tlou'yu övmek... LMFAO lul


+3 | 14-06-2020 00:14 - 15-06-2020 20:41
2. Death Stranding abi, RDR2 için yayınlık oyun değil diyen herkes oynadı bunu yayında. birde tabiki tabiki tabiki Cyberpunk 2077 daha çıkmadan.


0 | 14-06-2020 15:03
3. The Last of Us'a overrated diyen insanlar var :d bir oyunun çok iyi olması için oyun dünyasına yeni mekanik getirmesi gerekmez. Her şeyi iyi yapması bile başyapıt olması için yeterlidir. Hayatta kalma ögeleri güzel, mekanikler güzel, yolculuk hissiyatı güzel, silah kullanımı vs vuruş hissi zaten güzel, hikaye anlatımı zaten oyunu şahlarından şey. Bir oyun sizde aynı hissi uyandırmadıysa sizin için kötü olabilir ama oyunun kötü olduğunu göstermez. Sonuçta aynı temada onlarca film vs tüketirsen tabii ki seni o kadar etkilemez. Sırf diğerlerinden daha sonra yapıldı diye böyle saçma bi bakışın hiçbir gereği yok. Bir oyunun insanda nasıl his bıraktığı önemli. Last of us'ı bi kenara koyarak söylüyorum ama bir oyun kötü olsa bile o oyun o kişiyi etkilediyse onun için başyapıttır. Sizin görüş kırıntılarınız sizi ilgilendirir. The Last of Us bir başyapıttır ve konsol aldırtacak oyunlarda en yukardaki oyunlardan birisidir


0 | 14-06-2020 19:02
4. God of War.

Grafikler çok iyi. İlk başta oldukça etkileyici ama oynadıkça karşınıza çıkan görünmez duvarlar can sıkıcı olmaya başlıyor. Lineer bir oyun olarak tasarlanmış bununla ilgili bir sorunum yok ama bölüm tasarımları çok kötü. Hareket alanımız çok kısıtlı ve bu iyi yedirilmemiş dümdüz görünmez duvarlarla yapılmış. Böyle güzel görünen bir oyunun tüm havasını söndürüyor ne yazık ki.

Dövüş mekanikleri Dark Souls oyunlarıyla hack & slash karışımı, fena değil. Vuruş hissi iyi, ses efektleri iyi. Sıkıntı yeterince çeşitlilik olmaması. Silah çeşitliliği sıfır. Düşman çeşitliliği yeterince fazla değil. Ayrıca kamera açısıyla da savaşmanız gerekiyor. Boss dövüşleri keyifli ama.

Hikaye eh. Başlıkta overrated denen oyunların hikayeleri daha iyi. Hikaye sunumu kötü. Backtracking (geri takip?) denen şey o kadar can sıkıcı ki. Bütün oyun backtracking üstüne kurulmuş. Oyunun lineer yapısı 5 defa aynı yolu gidip gelince bıktırıyor. Ama bulmacalar vs. hoş olmuş.

Sonuç olarak kötü bir oyun değil ama Red Dead Redemption 2 varken bu oyunun yılın oyunu seçilmesi oldukça komikti.


+3 | 15-06-2020 15:09
5. God of War'un yılın oyunu alması gayet doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Bir oyunda hikaye meh olabilir ki çoğu oyunda, filmde ve dizide de maalesef bu böyle. Özgün içerik yaratmak gerçekten çok zordur. GoW'un ve RDR2'nin hikayeleri bence ortalama seviyede ama GoW'un hikaye anlatımı RDR2'ye göre daha iyi. Bu iki oyunu tabii ki her yönüyle kıyaslayamayız çünkğ farklı tür oyunlar.

Şunu da eklemek isterim, bir oyunun masterpiece olabilmesi için yeni mekanikler katması gerekmez. Var olan mekanikleri en iyi şekilde değerlendirmesi de yeterlidir.


+2 | 15-06-2020 16:45
6. Bence en overrated oyun saklambaç. Birisi ebe oluyor, belli bir süreden geriye sayıyor, diğer oyuncular saklanıyor. Sen onları ararken birisi senden hızlı koşarak saydığın yere gelip sobe diyor. Herkes en zor farkedileceği yeri keşfetme peşinde filan çok overrated.

Duyar kasmıyorum, demagoji yapmıyorum, çocukluğumda mahallede oynadığım multiplayer oyunların yanında bütün dijital oyunlar overrated. Hala bu kültürü yaşayan ve yaşatan çocuklara selam olsun...


+2 | 18-06-2020 22:58
7. gta rp


0 | 06-08-2020 15:06
8.
(bkz:)
,
(bkz:)
,
(bkz:)



tek geçerim.


+1 | 23-08-2020 18:11
/1
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/1