Hedablida Twitch Sözlük

Hedablida

21. niye bu kadar hype aldığını anlamadığım yayıncı.


+1 | 13-01-2020 11:20
22. Gözlemlediğim kadarıyla 20-40 yaş arası bekar erkeklere sahip bir kitleye hitap ediyor. İçler acısı şiirleri ve kitlesiyle birlikte her yayında her şiirde kahroluyorlar. Chatine ya da yayına bir kaç dakika maruz kaldığınız durumda kanser olabiliyorsunuz.


+3 | 17-01-2020 03:06
23. her gördüğümde yayınında yemek yapan kadın kişisi. kim yiyiyor o kadar şeyi.


0 | 25-03-2020 02:50
24. siirlenelim


0 | 08-04-2020 13:19
25. Bir insanın bu kadar hisli olabilmesi ya kendini kandırmasıyla ya da yaptığının farkında olmasıyla ve para için yapıyo olmasıyla mümkün olabilir.Şiir konsept olarak zaten hem çağı yansıtmayan, hem aynı katharsis hissi gibi insanın kendini kandırdığı ve de aynı zamanda olabilecek en kötü şekilde kandırdığı, üzgün ve hisli olmaya ayarttığı zamanı geçmiş bir konsept.Zenciler bu konsepti aldılar ve çıkan seslerin kulağa hoş gelmesini kullanarak kendilerine mal edip bi kültür yarattılar, bunu yaparken de zamanı çoktan geçmiş antika bi vazoyu parlatıp yeniden kullanmaya başlar gibi yaptılar, kelimelere anlam yüklemeye çalışıp uzun uzun semaya bakakalmadılar.Çıkan ses harici başka bi özelliğini kullanmadılar konseptin.Hatta bu divan edebiyetında bile tartışıldı zamanında işte sanat toplum için mi yoksa sanat için mi tartışmasına benzer bi şekilde kulağa mı güzel gelmeli yoksa gönle mi gibisinden tartışıldı kaç sene önce.Tabi o zamanlar ne sinema var ne tv ne internet.İmkan olmayınca insanlar şiirle uğraşıyolarmış ne yapsınlar.Demek istediğim şu da değil, zaman dijital zamanı, kitap falan okumayın değil.Kitap okuyun, roman okuyun, müzik dinleyin fakat şu şiir fanatikliğini salın kurban olayım.Opera gibi gelmiş geçmiş miladını yitirmiş bişey kendinizi yaşlı dayılara dönüştürmenizin hiç gereği yok, komik duruyosunuz.


+2 | 05-06-2020 12:15
26. Şiir senin için modası geçmiş bir şeyse bunu başkalarına dayatmanın manası nedir? Şiir sevmiyorsan, dinlemiyorsan, dinlemeye katlanamıyorsan dinleme ve o kanalı görme. Ne kadar zor olabilir ki? Neden kendi sevmediğiniz şeyleri başkalarına dayatma isteği duyuyorsunuz. Bir başkası bundan keyif alırken aldığı keyfi sana göre mi yaşamalı? Tamam komik duruyor haydi artık yapmayalım. Oldu salalım hayatı. Siyah beyaz filmleri izlemenin ne manası var, kovboyluk mu kaldı ya modası geçti komik duruyorsunuz izlemeyin(!)


0 | 05-06-2020 12:42 - 05-06-2020 12:45
27. Şiir severim ama bu yayıncı palyaçodan başka bir şey değil.


+2 | 05-06-2020 14:12
28. Saka gibi, adam bildigin siir sadece kulaga hos gelen olay demis gecmis. Ulan o siir dedigin olay sayesinde elin ingilizi Viktorya döneminde hayatin boslugunu, acimasizligini bazen 2 satirlik seylerle anlatmis, bazen sayfalarca. Senin o cikan ses dedigin seylerle milletler kendi milletinin yuceligini kelimelere sigdirmis. Liwton Kwesi Johnson gibi adamlar kendi ırkına yapılan zulmü bas bas milletin yuzune bagiramadigi icin kelimelere sigdirmis kelimelerini, senin orada kulaga hos gelen seyler dedigin olayda bazen oyle haykirislar bulunuyor ki. Bir de demis divan edebiyatinda sanat sanat icin mi toplum icin mi diye tartisildi yazmis, sen cahil bir insan olmasaydin o tartismanun dunyada suregelen bir tartisma oldugunu bilirdin, toplum icin olmali diyenlerin "siir ogretici olmali", kafasinda oldugu, sanat icin diyenlerin "siir guzellik anlayisla yapilmali" kafasinda oldugunu bilirdin, ama sen cahil bir insan oldugun icin siir denilen kavramin insanlik tarihiyle yasit bir sey oldugunu zerre bilmeyen, bos oturup elindeki cipsiyle hayati gecirmeye calisan bu dediklerimi zerre okumayip gececek olan, bir ilim olan edebiyati, edebiyatin icindeki bir dalı sadece yasli dayilarin isi olarak goren sivilceli bir ergensin. Sen ve senin gibiler yuzunden siir ogretmelidir, siir gercekleri insanlarin yuzune vurmalidir, bazen tek kelimeyle insanin yuregine vurmalidir bazen tek heceyle insana dogru yolu gostermelidir. Hadi simdi git lolde oynamaya devam et, sanat senin icin bos beles bir olay zaten.

Ha suraya da edit ekliyim: sana burada siirin islevini 20 satirla degil 20 milyon satirla da anlatirim da degmezsin.


+2 | 07-06-2020 03:14 - 07-06-2020 03:15
29. Sitede @'leyerek cevap verilmiyodu galiba, sanırsam nicki yazıp cevap yazsam sorun olmaz..umarım.Ruffixel, şiiri gömerken eskimiş olma nedenini teknolojinin gerisinde kaldı gibi bi sebepten söylemedim.Nasıl ki edebiyatta romantizm akımı çağdışı kalmışsa ve hayatı, insanı anlamada çok komik duruyosa (aynı bizim türk dizileri gibi) şiir de aynı sebepten çağdışı geliyo.Bi de işin beğeniler kısmına gelirsek nietzschenin şöyle bir lafı var.Zevkler ve renkler tartışılmaz dersiniz fakat hayat zevkler ve renkler üzerine bir tartışmadır diye..bu kadar açıklama yeterli sanırsam.

RebelVoice nickli arkadaşın yazdığına gelirsek daha önceden de dediğim gibi o zamanlar için belki normaldi aynı opera gibi ama artık relatable bi hali kalmadı.Çünkü duydu ifade etmede yetersiz ve gerçek dışı.Sanat sanat için mi toplum için mi tartışması sadece şiirde yapıldı demedim hatta şiirde yapılan şiir kulağa mı yoksa gönle mi hitap etmeli tartışmasının bu tartışmaya benzerliğini ve bu tartışmayla ilişkisini vurgulamak için söylediğim bi şeydi.Bi işin ne kadar eski oluşu o işin ne kadar relatable olduğuna bi ölçü olamaz, mesela opera da çok eski.Bu arada dediklerini okudum ve ne yazık ki ergen değilim keşke o yaşlarda olsaydım ama 30a merdiven dayadım nerdeyse, bu arada lol hiç oynamadım dota varken.Sanat kesinlikle boşbeleş değil hatta sanatın değerini düşüren de çağa ayak uyduramayan bu gibi durumlar bana kalırsa.Sonuç olarak şiire karşı bakışımın kolay kolay değişeceğini sanmıyorum uğraşmana değmez.


0 | 07-06-2020 10:35
30. Poetika denmiş kraliçe denmiş biraz daha abartın isterseniz? bir yayıncı hiç izlemedim önerilerde çok denk geliyor hanımefendi başarılar dilerim.


+2 | 07-06-2020 12:56
/4
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/4