jahrein Twitch Sözlük

jahrein

401. Köşeli kral


0 | 23-05-2020 00:49
402. Oyun yayınları sıkıcı, sadece just chattig yayınlarını izliyorum. Adam her zaman dalga geçecek birilerini buluyor.Unlost,elraen,annadeniz...Neymiş unlost dünya şampiyonu değilmiş, yalan söylemiş. Yalan veya doğru bu seni neden alakadar ediyor? Bunu kendisini takip eden kitlesi düşünsün. Unlost'un az veya çok izlenmesi senin ne izlenmeni ne de kazancını doğrudan etkiliyor o zaman neden bu kadar taktın kafaya? Kültürlü ve kendini geliştiren bir insan bunu yönünü takdir ediyorum fakat biraz "Herşeyin doğrusunu ben bilirim!" kafası var. Yani kendisi öyle bir niyette olmasa bile izleyiciye geçirdiği hissiyat o yönde. İnsanlara sallama yönünden RTE benzetiyorum. Kendi gündemini oluşturup ilgiyi üzerine çekiyor.Son olarak şunu söylemek istiyorum.Fikir belirtmek ayrı, dalga geçip ağzına dolamak ayrı.Tabi ki unlost şampiyon değil, elraen bot atıyor vs. diyebilirsin.Buradaki sorun fikir belirtmenin ötesine geçip insanlarla dalga geçmek.


+2 | 23-05-2020 03:34
403. Gercek hayatta nasil biri oldugunu, kavgali oldugu yayincilarla arasinda neler gectigini bilmem ama oyun oynarken radyo niyetine dinleyebildigim nadir yayincilardandir. Sicacakmis gibi ikinarak konusmamasi, her zaman anlatacak bir seyler bulabiliyor olmasi bunu sagliyor. Arada bir bazi kosesizliklerini inceden farketsem de haftada birkac gun, her yayin 6-7 saat surekli konusabilmesi ve kendini hic tekrar etmemesi kim ne derse desin bir yetenektir. Yayinciligi gercekten de bir is ciddiyetiyle yapan nadir insanlardan.


+1 | 23-05-2020 04:08 - 23-05-2020 04:59
404. Buralar Jahrein haterı kaynıyor lan, yazık.


0 | 23-05-2020 18:30
405. Kendisinin hâl ve hareketlerini sevmeyenlerin sorunu eleştirmeleri değil aslında, nasıl eleştireceklerini bilememeleri. Arkadaşlar bu adamın izleyenlerine sürekli küfür etmesi ile kalitesini belirleyemezsiniz. Mahalle arasında çekirdek çitleyenler topluluğu gibi bir samimiyetleri olduğunu kabul etmek gerekiyor. Zira abonelerine de ağız dolusu küfür edebiliyor çoğu zaman. Ha fikirlerini her fırsatta açığa vurması ve birilerini eleştirirken acımasız olmasında da bir sorun yoktur. Zaten bu şekilde fikirlerini korkusuzca duyurabilen ve hakarete varmadıkça önüne koyulan herhangi bir ürünü (şarkı, film vb.) kötü yanları ile eleştirebilen insanlara ihtiyacımız var. Neden sonra bu adam kendisinin bir kanaat lideri olduğunu da iddia etmiyor. Kendisi ve onu severek izleyen insanların arasındaki iletişim tamamen pozitif bir ciddiyetsizlik üzerine kurulu. Bu minvaldeki durumlara karşı olan düşüncemi zaten aynı başlık altında girdiğim bir diğer girdimde görebilirsiniz.

Peki bu adamın eleştirilmesi gereken yönü nedir? Omurgasızlık arkadaşlar. Belki birçok yönden sahip olduğu bir omurgasızlık fakat ben siyasi düşüncelerindeki omurgasızlığına dikkat çekmek istiyorum. Bilemiyorum ya malum partinin seçmenlerini kitlesine katarak büyümeyi amaçlamaktadır bu tavrıyla ya da tehdit ediliyordur birileri tarafından. Sürekli aynı şeyi yapmasından artık dikkatimi oldukça çekti bu durum. Yıllarca malum partiye övgüler yağdırmasının yanında son zamanlarda bir de "sözde" Türkiye' nin sağlık alanında ne kadar iyi olduğunu dile getirmesi cidden komedi. Arkadaş merak etme ölmezsin kötüye "bu kötüdür" demekle. Somut bir şekilde bu ülkenin sağlık alanında ne kadar geri kalmış olduğunu örnekleriyle (test sayısının azlığı, aylar önce vaka sayısında en gerideyken bir anda ilk 10 a girmemiz) görüyoruz. Sonra bunları söyleyince bir de tribe girmesi "üfff arkadaşlar iyi yönleri varsa övmesini bilmelisiniz cehape çomarı olmayın yeaa" insanı çileden çıkarmıyor değil. Ülke yanlış politikalar nedeniyle çökmenin sınırına gelmiş beyefendi hâlâ eline büyüteci almış "şuralarda bir yerde ülkenin güzel bir tarafını görsem de överek kitlemi büyütsem azcık, hem solculara da sallarım biraz" mantığıyla tüm gücünü incir çekirdeğini doldurmayacak şeyleri aramakla harcıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=HiKt_WZe22c
https://twitter.com/jahreindota/status/1264179689536487427

Adam büyük kitlelere hitap etmeye başlamasından beri bir bu tarafa bir o tarafa yöneliyor ve bunu izleyici çekmek amacıyla yapması düşüncesi de midemi acayip bir şekilde bulandırıyor doğrusu.

edit: attığı tweet in altında belki görürsünüz "ilk defa haklı" tarzındaki yorumları. işte böyle böyle büyütüyor kitlesini. hem twitter son zamanlarda büyük siyasi çatışmaların yaşandığı bir hâle bürünmüş iken bu tarz tweet ler daha çok işe yarıyor. İmamoğlu' nun yaptığı şeyi kesinlikle onaylamıyorum zaten lâkin Jahrein' in bu durumu nasıl bir ustalıkla kendi lehine kullanabildiğini görüyor olmalısınız.

2.edit: belki biraz sert çıkışmış olabilirim (üslup bazında). bunu kabul ediyor ve düzeltiyorum. ayrıca söylemek gerekir ki bu benim öz eleştirimdir zira bana bu konu hakkında bir uyarı gelmedi kimse tarafından. yalnız ne 9 parmağın kötü olmasını 10 parmağa bağlıyorum (bu girdideki ilk paragrafım ve aynı başlık altında girdiğim bir diğer entry incelenirse açık bir şekilde bunu görebilirsiniz) ne de siyasi görüşlerimi eleştirime alet ederek kendimi kaybediyorum. burada bahsetmek istediğim şey siyasi fikirler de değil neticesinde. kaldı ki zaten aynı partinin seçmeniyiz, burada neden siyasi bir tartışmaya gireyim kendisiyle? gözler önüne sermek istediğim durum kendisinin ülkedeki başlıca problemleri somut örnekleriye görmesine rağmen sırf farklı kitleleri etrafında toplamak hırsıyla bu tarz oyunlara başvurması ve bunu sağlık sisteminin ne derece gelişmiş olduğu herkesçe bilinen İsviçre ve Amerika gibi ülkelerin Türkiye' nin sağlık siteminden daha kötü bir durumda olduğunu savunarak insanlara duyurmasından kolayca anlaşılabilmektedir. sonuçta biz burada ne bir futbol takımının taraftarı ne de bir mafya çetesinin savunucularıyız. ülkenin iyiliği için uğraşıyoruz. bunu da ancak yapılan hataları ortaya çıkararak destekleyebiliriz. herhangi bir futbol takımının kazanması beni hiçbir şekilde etkilemeyecektir. bu nedenle katiyen taraftarı olmadığım bir takımı kötülemeye hakkım yoktur. fakat siyaset böyle bir şey mi sizce? siyasette kazanan taraf ise benim ve diğer tüm insanların kaderini belirliyor. bu sebepledir ki yukarıda yazdıklarımda asla yanlış bir durum söz konusu değildir ve ben de bu durumda başkalarının fikirlerine saygı duymayan biri olamam. yine yazımdaki katılmadığınız tarafları yapıcı bir şekilde eleştirebilirsiniz (her ne kadar sözlük mantığında önceki girdileri hedef alarak bir şeyler yazmak olmasa da). ancak bunu kesinlikle "beyinsiz organizmalar" tarzındaki yaftalamalara başvurarak yapamazsınız. yine bir başlık altında yapılan ve karşılıklı hakaretlere kadar varan tartışmalara çokça şahit oldum. bu kimseye bir şey kazandırmaz.


+7 | 23-05-2020 22:03 - 24-05-2020 05:15
406. Yukarıdaki şahıs gibi olmayın.
Siyasi görüşleriniz eleştiri yaparken bir kriter olmasın.
9 parmağın kötü olması, 10. parmağa kötü damgası yedirtmez.
Bugün kötü olan bugün kötüdür ,yarın için tekrar bakmak ,araştırmak ve anlamak gerekir, o yüzden insanları yargılarken özellikle belirli bir siyasi görüşe yakın olanların zıt fikirlerini eleştirirken kendinizi kaybetmeyin.
Muhakeme yeteneği olmayan basit organizmalar olmanız size bir şey kazandırmaz.!


+1 | 24-05-2020 01:36 - 24-05-2020 01:37
407. Genel olarak birilerine salladığı için gündemde kalmayı başaran bir yayıncı. Sürekli birilerine sallamasa oyun yayınları gerçekten eğlenceli.


0 | 24-05-2020 12:10
408. Youtube'da film var diye bunu Twitch'de tekrar yayınlayamazsın bu yasak. Yayınlamayı geçtim üstüne geçmiş yayın duruyor ve abone bağış alıyorsun. O yaptığın yayın da başkasının içeriğinden para kazanıyorsun.

Kanun olarakta yasak yani adamlar dava açsa başın derde girer ve her türlü davayı kaybedersin.

Detaylı olarak;
(bkz:)


+3 | 26-05-2020 20:50 - 27-05-2020 00:18
409. Burada kim eleştiri yapıyorsa bence bu adamı tebrik etmesi gerek. Gündeme tutunamayınca ya da başka yayıncı senden fazla izlenince. Tak çamur atma skilli , tak abe bu adam bot atıyor bu kadar izlenemez skilli , tak inceden inceden aradan iğneleme skilli , tak sunucusunu kötüleme skilli daha aklıma gelmeyen skill özellikleriyle oyun sonu kasmış bir karaktere dönüşüp gündeme giriyor . Harbi diyorum adam işini biliyor helal olsun . Çünkü ondan daha çok izlenen ve ya daha haklı biri yok. Hakkın , hukukun adamı seviliyorsun.


+5 | 26-05-2020 21:35
410. https://twitter.com/jahreindota/status/1266130092251627521 iyice napacagini sasirmaya basladi. bi kac kisi aleyhine bir sey yazinca linc yiyorum diye demagoji yapan kendisi, twitterde bi ergeni lincletmeye calisiyor lul. ben yavas yavas 30lu yaslarda oldugunun bilincinde olmadigini inanmaya basladim. yani bu tür seyleri yapan disarda cocuklarla da kavga falan eder. zaten normal insan gibi olgunca elestirmek varken kendinden 10 yas kücük kiz yayincinin ergen gibi taklidini yaparak assagilamaya falan calisiyordu. sonra o kiz yayinci niye taklidimi yaptin diye sorunca, yine o kiz yayinci suclu olmustu lul. tabi yine bunlar taktiklerinden birisi de olabilir veletleri eglendirmek icin. gercekten benden yasca büyüklerin böyle davranislarini görünce ben utaniyorum.
edit: hmmm adami elestiriyorsuz diye, fanboylari söylesiniz böylesiniz diyor :D kendisi gibi dalga gecip assagilamak mi gerekiyor acaba? bu cok tanidik geldi ülke siyasetinden falan, orda da böyle bi "sürü" kitle var. onlar da söylesiniz böylesiniz, vatan hainisiniz, ataistsiniz falan diyorlar kappa
edit 2: la adam hasan abiden gördügü murseli kendisi izledi diye diger bütün yayincilar ve herkes benden caldi demeye getiriyor lul ? yani dogal olarak herkese donatele atiliyor mursel izle diye falan ama gercekten bu kadari da fazla hasanabiden görüp sahiplenip yine baskalarina sallamak ney? bir de 15k'dan izleyici sayisi birden 10k'ya düstü onda bile durumu cevirip baskasina bot muhabbetiyle alakali sallamaya basardi? bu ne oluyor simdi hedef sasirma ve ters piskoloji mi?


+8 | 30-05-2020 00:24 - 02-06-2020 03:06
/122
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/122