Bağış ve dilencilik Twitch Sözlük

Bağış ve dilencilik

31. Dilencilik: Her insana nolur para ver nolur şunu bunu ver diye yalvarılan , acıtasyon yapılan eylem.
Bağış: Herhangi bir acıtasyon ve yalvarma olmadan sadece atmak isteyenin attığı , duygusal baskı ve psikolojik baskı altında kalmadan gönül rahatlığıyla yapılan eylem.
Fark bu kadar basit .


+4 | 16-07-2019 13:48
32. dilenciye de baskı altında kalmadan gönül rahatlığıyla verirsin paranı veya vermek istemez vermezsin.hepsi yalvarmaz bazıları yazı yazar kartona oturur arkasında ama hiç biri cebinden zorla paranı almaz. acıtasyon olayına gelirsek ulan bağış barından büyük acıtasyon mu var? kaç kişi kira,aylık harcama,fatura diye bağış barı açıyor haberin var mı? yolda yanına yanaşıp kira parası istesem bana dilenci demez misin birader sen?

tdk açıklaması; Geçimini dilenerek sağlayan kimse veya fiil olarak Israrlı bir biçimde ve arsızca bir şeyi isteyen kimse.

ısrarlı ve arsızca sub,bağış isteyen bir "yayıncı" (dilenci) söyleyin desem düşünmeden arka arkaya en az beş tane sayarsınız. ben sana aralarındaki basit olan farkı söyleyeyim dilenciye para verirseniz karnını doyurur, yayıncıya verirseniz sizin sayenizde aldığı ataşehirdeki rezidansın taksidini öder veya yine sizin aldığınız arabasına benzin koyar. al sana bir fark daha dilenciye para verdiğinde durumu olmayan çocuğuna bir şey alır çocuğu sevindirirsin yayıncıya attığında iki saniye adını okur aptal şakana yalandan bir gülüş atar ve senin öbür bağışına kadar adını unutur. size bir şey katanlara, katmak için uğraşanlara,size bok parçası gibi davranmayanlara, emek harcayanlara verin paranızı attığınız youtube videosunu ilgiyle izliyormuş gibi yapana değil.


+3 | 16-07-2019 20:34 - 16-07-2019 20:34
33. Ya sub olun dediğin an dilenciliktir üstüne düşünmeye çok gerek yok.


+1 | 23-08-2019 02:51
34. 10 kişi izliyor yayını total izleyici geçmişine kanal istatiğine bakabildiğimiz siteler var, kontrol ediyoruz en fazla 30 kişi falan görmüş yayınında bir donate bar açmış aman allahım 10.000 TL neymiş ekipman alacakmış. İşte bu dilencilik bunu eğer bir kadın yapıyorsa ki yapıyor daha geçenlerde "oranı göster sana şu kadar para" diyen chatindeki amsalağa önce donate at hemen açıyım diyen birini gördüm ismini verip ifşa etmeyeceğim şimdilik ama bu da hem dilencilik hem de resmen dolandırıcılıktır


+3 | 23-08-2019 03:06
35. Ayrıca sevgili Can Sungur gibi bir kaç insan daha kaldı "Kendi paranızı kazanmıyorsanız öğrenciyseniz bağış atmayın veya abone olmayın izleyin yeterli" diyen insanlar var yok değil az izleniyor abone sayısı diğerlerine göre belki az ama deli dolu geçiyor yayınları ve büyün yayıncıların chatinde yasak olan çoğu şey serbest böyle insanlarda var


0 | 23-08-2019 03:08
36. Bazı yayıncıların yayın tekrarlarını sub only yapması hakkında kötü kötü konuşmuşlar asıl dilenmemek budur kardeşim ben bir içerik sunuyorum sana istersen parasını verirsin ulaşırsın,adamın sunduğu içeriğin paraya değeceğini düşünmüyorsan vermezsin parasını bu kadar basit.Her şeye beleş ulaşmaya çok alışmış bu torrentci,hdfilmcehennemci çocuklar. Aynı zamanda bu adamlar zaten ona para veren insana ekstra bir içerik sunmalı ki abone olunsun.Abonelik dışında 'bağış' adı altında bunlara para atmakta çok akıl kârı değildir nitekim hepsi sizden zengin :D Ben şuan kimseye abone olmanın mantıklı olduğunu düşünmüyorum çünkü bu sistem hakkıyla verilmiyor 15 liraya bana 100 lerce dizi film sunan platformlar varken istediği zaman istediği yayını herkese ücretsiz sunan birine sadece adımı okusun ve chatine yazabileyim diye para verecek kadar salak değilim kusura bakmayın.


+1 | 08-12-2019 00:31
37. youtube’dan video izlemesini canlı yayınlıyor adam arada videoyu durdurup faruk2006’ın 9. ayı kutlu olsun diyor. bu ne lan? neden biri youtube’dan video izliyor diye para veriyorsunuz? bir de oyun kaybettikçe izleyicisiyle kavga edenler var off..

berkcan2008 : abi sakin olsan bu maçı alırız hep beraber!!!

yayıncıkişisi: yaa berkcan ne diyosun abicim ya!! sen bu oyunu oynadın mı hiç bi bok bilmeden konuşuyosun! berkcanı banlamamız yok mu çeeet? bu arada rain58 50 lira göndermiş “ ağbi boşver süpersin “ demiş çok teşekkür ederim.

netflix ya da youtube'dan önce denetim ve yaş sınırı gelmesi gereken platform. 18 yaşın altında çocukların, kendilerini ülkenin kurucuları gibi gören, özde yayıncı sözde toplum önderleri tarafından beyinleri yıkanıyor. harçlıkları modern dilencilik şeklinde ceplerinden alınıyor.

ve herkes gayet memnun bu durumdan; anne, babalar ve öğretmenler. ne de olsa eline tablet, telefon verince susuyor çocuk oradaki idolünü izleyip onu örnek alıyor, sorusunu cevaplasın diye bağış yapıyor ve en sonunda küfür yiyor.


+1 | 08-12-2019 14:04
38. eskiden internet kafelerde parası olmayan çocuklar diğer oyun oynayan çocukları izlerdi. neyse ki twitch.tv sayesinde bu olay level atladı; parasızlıktan pc toplayamayan o çocuklara aynı aktiviteyi online yapma fırsatı tanındı.
varol twitch.


+1 | 08-12-2019 14:05
39. her zaman söylediğim gibi 1k izlensem bile aboneler bağışlar aksa bile kimse chatte görüntüsel ve hakettiğinden çok ayrıcalık tanımayacağım boş mevzular abone yalamak


0 | 09-12-2019 23:02
/4
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/4