Riot Games Nefreti Twitch Sözlük

Riot Games Nefreti

1. Uzunca bir süredir League of Legends oyunu üzerinden süregelen Riot Games haterlığı, son olarak Riot Games'ın 10. yılına özel açıkladığı projeler ile tavan bulmuş durumda.

Zaten yıllardır LoL oynayan kitleyi "salak, yeteneksiz, velet" gibi ithamlarla yargılayıp kendilerini "zeki, elit, olgun" olarak gören bu kitle şimdi de yeni boş argümanları ile fanboyluk yapmaya devam ediyorlar.

Öncelikle insanların şunu anlaması lazım: herkesin oyunlardan beklentisi farklıdır. Oyunun kaliteli olması için illa atom parçalama tarzında bir zorlukta olması gerekmiyor. Birçok insan fazla kafa yormadan kolay çözebileceği oyunlar oynamak istiyor. Bu insanlar salak oldukları için değil böyle zevk aldıkları için bunu tercih ediyor.

Sonrasında, hali hazırda yapılmış bir şeyi alıp yapmak hırsızlık olmuyor. Yani bir şeyin ilki olmak sizi en iyisi yapmıyor ya da bundan sonra kimsenin bu tarzda bir şey yapmasına engel olmuyor. Ki zaten çalındığını iddia ettikleri oyunlar da başka oyunlardan esinlenme orası ayrı da neyse. Asıl mesela bu hali hazırda yapılmış şeyi alıp daha başarılısını yapabilmekte. Örneğin: Riot Games "çalarak" yaptığı TFT oyunu ile aynı kategorideki oyunları geçmiş bulunmakta. Oyun kalitelidir ya da değildir orası tartışılır lakin başarı konusu ortada. Yani bu o kadar kolay bir şeyse buyursun herkes yapsın, kimseyi tutan yok.

Sonuç olarak demem o ki eleştirecekseniz mantıklı argümanlarla eleştirin: "Yine salaklara göre kolay oyun yapmışlar yav" ya da "Çalmışlar işte" tarzı eleştiriler benim görüşümce fanboyluk öte yorumlar değil.


+4 | 17-10-2019 01:11
2. Biz klon oyun yapmalarına bir şey demiyoruz zorla insanlara tweet attırıp bakın oyun dünyasını değiştiriyoruz havalarına girenler onlar.

Riot Games bana göre lol harici yaptığı oyunların hepsi leş. Bu kadar oynanmayı bile hak etmeyen oyunlar. 2-3 tane işe yaramaz fenomene reklam yaptırtıp çöp oyunlarına kitle çeksinler.

Şahsen bir indie developer istediği kadar profesyonel büyük firma oyunlarını kopyalayabilir bunu yapabiliyorsa o kişi zaten çok yetenekli ve övgüyü hak ediyordur

ama

Bunu büyük bir şirket yapınca olaylar değişiyor. Zaten dünya kadar adam çalıştırabilcek kadar para basan bir firmanın toplanıp ha blizzard durumu kötü onların oyunlarını kopyalayıp biz de para yapalım demeleri tembellik, rezillik kabul edilemez bir şey.

Mesela PUBG ve Fortnite birbirlerinden çok farklı oyunlar, hatta battle royale olmaları dışında en ufak bağlantıları yok bu iki oyunun. Ben burada LOL'ün yaptığı daha kötü bir Hearthstone klonu görüyorum. Daha iyisin yapabilseler bir şey demicem ama daha kötüsünü yapıp, beta diyerek para kazanmaya çalışıyorlar.

Senin savunduğun şey çok yanlış, yarın bir indie geliştiricinin oyununu kopyalayıp tonla para kazanırlar ve arkasından üstüne basarlar görürsün. (oh wait zaten dota 1 neyse) O zaman yahu Riot yapmış daha başarılı olmuş diyeceksin halbuki aralarında sadece Reklam Bütçesi farkı var. Riot oyunu geliştirmekten çok parasını reklama ayırıyor bu yüzden kötü bir oyun firması.

Herkese bakış açılarını genişletmek için çok fazla sanatı tüketmelerini tavsiye ediyorum.


+3 | 17-10-2019 02:09 - 17-10-2019 02:20
3. Yani adamların çıkaracağı fps oyununa bak GÖTÜMLE GÜLDÜM lul paraları bitti herhalde seri sıçıyorlar
https://twitter.com/i/status/1184282290865631232
Ne farkı var lan bunun zuladan? kendisini satan tasmalı yayıncılar yere göğe sığdıramıyıcak şu boktan oyunu şimdiden söyliyeyim. Evet kalitesiz iş yapan şirekti sevmem oynayana da salak derim. Üretmekten aciz kalitesiz leş bi şirketin oyunlarını oynayana ne denir ki.


+1 | 17-10-2019 03:19 - 17-10-2019 03:28
4. Öncelikle @Okeanix ,sırf şuan en çok tutulan kart oyunu HS diye LoR(Legends of Runeterra)'yı HS'e benziyo, klonu gözüküyor demen, sallayım belki hiç bilmeyen biri yer de inanır kafasında bir yorum bu. Oyunu oynamamışsın, hatta izlememişsin bile, sadece trailerı görüp bunu yazmışsın, eğer oyunu oynamış veya izlemiş olsaydın ne kadar bilgisiz bir yorum yaptığını anlardın.

LoR ve HS oynamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki aralarındaki tek fark masalarının görüntüsü, hatta sadece interaction'a geçebildiğimiz masadaki porolar, başka hiçbir benzer yanı yok oyunun. Spell'lerin atılması, önceliği, savaş mekaniği, challenge, fearsome vs. gibi unit özellikleri HS ile alakası yok. Evet bazı kartlar birbirini bufflıyor ama hadi ama... Birbirini bufflayan akrt için özgüno lmak gerekiyor mu cidden? Magic the Gathering dahil her kart oyununda var bu özellik, ah pardon siz kart oyunu oynamadığınız için videodan bakıp benzetiyordunuz my bad lul

Riot haterlığı doğaldır, LoL'ü oynamadan yeterli zamanı ayırmayan veya competitive oyun oynayamayan insanların bok attığı doğal bir sosyal ağ'da yaşıyoruz. Sadece enis, panda vs. gibi benim "casual f*cks" diye adlandırdığım eli, kolu tutmayan insanların içinde hissettiği ama politik doğruculuk için bastırdıkları hislerin, inceden inceden izleyicilere aktarması durumu mevcut. Steam'de 500'den fazla oyunu olup, batman, witcher, bioshock, W40K vs. gibi her türden oyunu oynamış insanların bile oynayabileceği bir oyun LoL. Eliniz kolunuz tutmuyorsa benim gibi, support oynayarak rakibi beyninizle yenebilirsiniz. Aslında içinde bol strateji bulunduran bir oyun LoL, ama insanlar sırf bok atmak için "community'si çocuk, velet" vs. gibi boş yorumlar yapıyor işte. Bunların o veletlerden farkı yok, gördüğünüz yerde bunlardan kaçın yoksa "ya kanka arada LoL oynuyom" demeniz durumunda anında "pis LoLcü" lakabını yapıştırırlar, hayatlarında hiç LoL oynamamış bile olsalar. lul

Edit: Ayrıca LoR'a bok atmayın içinde gram microtransaction varmış ama oynadığım kadarıyla gerek duymadım çıksın fikirlerim değişebilir. Tamamen oynayıp faction reputation kasma(tıpkı WoW'daki gibi) ile o faction'ın tüm kartlarını açabiliyorsunuz, o yüzden İbo'dan "KUDURUN" gelsin. Blizzard'ın elinde WoW gibi her ay sütü sağılan inek vardı da ne oldu? 3-6 ayda bir HS'ye exp, adventure getirip insanların cebindeki paraya göz diktiler, sonuç: bıraktık oyunu, bırakanlar da çoğaldı, para mı dayanır lan ona. LoR tutarsa şaşırmam, hatta şaşırmayın adamlar LoL'den gelen parayla LoR'u ayakta tutarsa oynarım ben bu oyunu.


+2 | 17-10-2019 16:13 - 19-10-2019 02:08
5. Çıkarılan her kart oyunu Hearthstone çakması, çıkarılan her moba oyunu Dota çakması, çıkarılan efektli FPS oyunları Overwatch çakması, çıkarılan her Managerlik oyunuda.... Football manager çakmasıdır heralde yahu. Herşey çakmadır arkadaşlar. Hayatımız bile çakma.


+3 | 19-10-2019 14:14
6. lüzumsuz nefret.


+2 | 19-10-2019 22:17
7. League of Legends ilk çıktığında Dota oyuncuları tarafından, yakın zamanda da Riot Games'in yeni çıkacak oyunlarını tanıtmasıyla bu oyunlara alternatif oyunların oyuncuları tarafından körüklenen, en fazla 3-4 aya sönecek boş ateş. Oyunların tam sürümleri yayımlandığı zamanda tekrar bu nefret ateşi aynı şahıslar tarafından körüklenecektir kuşkusuz.


0 | 23-10-2019 17:37 - 23-10-2019 17:38
8. @kaostivi bu denli cahil birini hayatımda ilk kez görüyorum oyunun çıkmasına daha kafadan 2 yıl var ne bir cila var ne birşey oyun daha ilk adımlarında yapılan eleştirye bak ya bi siktir git derler adam bu kadar beyinsiz olmayı başarmana şaşırıp seni böyle yetiştiren ailene hem acıyıp hem tebrik ediyorum büyük başarı.

Neyse bu güne kadar wow killer bi oyun çıkmadı ama bilz killer olarak riot sağlam geliyor ve 4 koldan geliyor fps oyununda çalışan kişiler zamanında bu piyasaya yön vermiş kişiler geldiği zaman tüm zamanımı harcayacağım tek oyun olacaktır proje a merak içinde bekliyoruz


+1 | 24-10-2019 14:01
/1
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/1