içerik üretmek Twitch Sözlük

içerik üretmek

1. Youtube tayfanın Twitch'e geçmesinden sonra kendini bir şey sanan elitistlerin ağzına yapışmış cümle.

Yahu Twitch bana göre hala %95 Oyun Platformudur. Kimsenin salak saçma programlar üretmesine gerek yok burası TELEVIZYON değil bunu anlamak zor mu?

İnsanlar kafa dağıtmak için eğlenceli, muhabbet eden ve güzel oyun izleten insanlara bakıyorlar. Sen ha ben şu formatı ürettim bakın ne kadar iyi ama kimse izlemiyor gidip bu boktan oyun yayıncılarını izliyorsunuz demek nasıl bir KAFA YAPISI?

Dediğim gibi bu içerikleri üretebilirler, izin veriliyor ama burası hala bir oyun platformu. IRL'den önce Sanata vs. zaten izin veriliyordu ama o zamanlar Twitch sanat platformu mu diyorduk oyun platformu mu?

Benim sıkıntım bu sözde kendine içerik üretiyorum diyenlerin girdiği egolu haller. Yok başkası tek oyun oynuyormuş, başkası şu x oyununu oynuyor vs. ben ise içerik üretiyorum diye triplere girenlere.


+9 | 02-10-2019 22:23 - 03-10-2019 02:32
2. Aynısını pewdipie için denediler youtube special falan çekip işi büyütmeye kalktılar herif break down yaşadı.İşin amatör ruhu gidince, sektörleşince herşey fabrikasyon hale geliyo.Bazıları da fabrikasyon ürüne alışmış başka türlüsünü anlamıyo.Kafalarındaki ''güzel'' olmalı dedikleri şeyler aslında birer ''ürün'' olmalı anlamına geliyo.Herşeyi paketi fırfırlı ürün haline getirip pazarlamaya ve marketi de büyütmeye çalışıyolar.Tam reklamcı kafası işte, tüccar yani.Millet de tüccar samimiyetinin yalandan olduğunu ayıkamıyo sadece.


+1 | 02-10-2019 22:30
3. İçerik üretmek farklı bir şey program yapmak farklı bir şey. bir yanda bigbosslayf noobstar gibi programlar varken diğer tarafta frp yayınları Can Sungurun yatay bakış veya kafa açan radyo gibi içerikleri var her yeni şeye çöp diyemezsin.
Bu arada twitche oyun platformu demen çok sığ bir düşünce


+1 | 03-10-2019 01:20
4. Bence yanlış bir tanı koyulmuş, Sebebine gelecek olursak eğer ''Talkshow ve Podcast, Art, Just Chating, Dungeons & Dragons, Music & Performing Art'' gibi kategoriler konulmuş ise, artık platforma sadece oyun platformudur diyemeyiz. Ve eklemek gerekir ise benzer platformlar da dahil artık bu şekilde ilerliyor. Yani bu seçenekler sana kendi kanalının sahibi olarak ücretsiz bir şekilde para kazanmanı dahi sağlayabiliyor.

Sadece herkes seninle aynı şeyi düşünmüyor artık, bence bunun farkına varmalısın senin için oyun platformu olan yer benim için sanat yada farklı alanlardan zevk almamı sağlayan bir tv olmuştur.

Küfredecek kadar ne yaşadın onu merak ettim ben :))


+1 | 03-10-2019 01:41 - 03-10-2019 01:42
5. Dediğim gibi bu içerikleri üretebilirler, izin veriliyor ama burası hala bir oyun platformu. IRL'den önce Sanata vs. zaten izin veriliyordu ama o zamanlar Twitch sanat platformu mu diyorduk oyun platformu mu?

Benim sıkıntım bu sözde kendine içerik üretiyorum diyenlerin girdiği egolu haller. Yok başkası tek oyun oynuyormuş, başkası şu x oyununu oynuyor vs. ben ise içerik üretiyorum diye triplere girenlere.


0 | 03-10-2019 02:30
6. İçerik üretmek kelimesini biz izleyiciler çıkarmadık bu arada sevgili yayıncılar şunu bir bilin de, büyük firmaların sosyal medyadan sonra durakları Twitch, Mixer, youtube gibi video ve canlı yayın platformları oldu, bunun üzerine izlenen ve tanınan yayıncılara reklam vermek oldu. Bu reklamı alanlara da "influencer, game changer, content creator" gibi ünvanlar verildi. Şimdi content creator diyoruz, yayına bakıyoruz, content nerde diyoruz? Youtube'ta video izlemekle, deve cüce, kulaktan kulağa oynamanın content creatorlığı nerede?

Aynı şey Can Sungur'un contentleri için de geçerli, şu filmi izleyelim sonra yorumlayalım, tamam bu bir içerik ama bahsettiğimiz "content creator"a uymuyor, content creator nedir? CohhCarnage'dır, Cohh content creatorlığın bir numarasıdır, işte bizim için içerik budur, bunlar ekranın başına geçip, herhangi bir konuyla ilgili video çeken, yayın yapan herkesi content creator diye adlandırıyorlar, alakası yok. Birkaç ay CohhCarnage izleyin ve content creator nedir, nasıl olunur öğrenin, o reklamını aldığınız firmaların hakkını verin. Kimse size reklam yapmayın, reklamlı içerik üretmeyin demiyor, eğer içerik kaliteliyse ve bu yolda Ubisoft, EA vs. gibi firmalar size destek oluyorsa yapın, açıkçası ben yeni çıkacak oyunları, eklentileri görmeyi seviyorum.

Can Sungur yapmasın ama, her oynadığı oyunda bir geyik yapma çabasına giriyor çok bayık, keymailer'dan bu adama key yollayan arkadaşların kafasını anlamıyorum, adam gırgır yapmak için arkada barbie giydirmece bile oynar, izleyici umursamıyor bile oyunu.


+3 | 04-10-2019 14:31 - 04-10-2019 14:32
7. Sözde içerik üreten ve twitchin amacından saptığını söyleyenlerin oynadıkları oyunlarla anılmaması çok ironik .


+1 | 16-10-2019 19:06
8. Twitche gelen son güncellemerle beraber twitch oyun dışında diğer bütün alanlara yönelmek istiyor o yüzden twitche sadece oyun platformu demek doğru olmaz ama twitch prime ganimet ödülleri vs vs gibi avantajlar oyun ağırlıklı yani ağırlıklı olarak oyun platformu twitch


+1 | 03-11-2019 05:54
9. İçerik üretmek kıymetlidir arkadaşlar, özen göstermek yayın yaparken izleyiciye özel birşey sunmak özeldir. Yayıncılık otur oyuna gir çıkdan ibaret olmamalı.


0 | 13-11-2019 11:00
10. Can Sungur ve arkadaşları tarafından Türkiye'ye sokulmak istenen ve kısmen sokulan şey. Madem IRL yapıyoruz diğer IRL'cilerle bizi karıştırmasınlar biz "içerik" yapıyoruz, boş adam değiliz diye yayınlarına isim vermeye başladılar. Ateş Meclisi, Sana Yalan Borcum mu var? vs..
Yayınlar bence çoğu zaman da keyifliydi.
Ama @1 'in dediği gibi bu yayıncıların ve izleyicilerin daha sonradan Mert'in ve Turgut'un girdiği elitizm gerçekten çok gereksiz ve itici. Her şeyi ben biliyorum, beni izleyenler biliiyor. Hem twitch'e sonradan gelip hem yayıncılara hem izleyicilere "laf aralarında" sallamak, Demetin bar çıkışı dur Hande'ye de sallıyım magazinler 2 hafta bizi konuşsundan farkı yok.
Büyük ihtimalle bu yüzden açılmış bir başlık. Yayın yapmak için hazırlanıp gelmek mi? yoksa yayın açıp nereye giderse mi? Bence ikincisi.


+5 | 13-11-2019 17:23
/2
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/2