Rockstar Games Twitch Sözlük

Rockstar Games

1. Gta ve Red Dead Redemption gibi güzide oyun serileriyle tanıdığımız oyun firması.


0 | 26-08-2019 17:45
2. GTA 4 üstüne hikaye ve oyun yapamayacaklar benim gözümde o haz o yaşanmışlık gerçekten ortak olmuştum o hikayeye sağlamdır yarı yolda bırakmaz fakat çalışanlarını köpek gibi çalıştırıp biraz korkuturlar.


0 | 26-08-2019 18:51
3. Oyun dünyasındaki en etkileyici ve en kalıcı oyunların büyük kısmını yapan/geliştiren , oyun sektöründeki en büyük isimlerden birisi. GTA 5 çıkalı 6 yıl oldu ve popülerliği azalmak yerine hâla artıyor , çok satanlar listesinden hiç düşmüyor. GTA 6 öyle bir çıkacak ki on yıllar boyunca o oyun oynanacak , fakat bir yerde okuduğuma göre GTA 6'yı şu an kaldırabilecek hiçbir bilgisayar yok bu yüzden biraz daha optime edilmiş şekilde geç tarihte çıkacak.


0 | 27-08-2019 00:57
4. Dünyadaki hemen hemen herkesin oynadığı Gtayı yapan oyun firması
Gta dışında Bully Scholarship Edition,L.A Noire ve Rdr gibi oyunları da vardır


0 | 17-10-2019 14:53
5. Oyun dünyasında çağ açıp, çağ kapatan başyapıtlar çıkaran firmadır, CD Projekt Red'de arkasından Rockstar Games abisini takip etmektedir, "biz oyun yaparsak 4-5 yılda yaparız, ama yaptık mı da 6-10 yıl oynatırız" mentalitesi ile yola çıkan bu abilerimizin başarılarının devamını diliyoruz. RDR 2'yi Steam'den almak için bekletmeseler daha iyiydi ama 1 ay süre bekleriz artık canın sağolsun Rockstar.

Edit: 28 Ocak 2020 tarihi itibariyle RDR2'yi 66 saatlik bir oynanış sonunda %84 completion ile bitirdim. İnanılmaz hoş bir deneyimdi, Witcher 3'ten sonra "keşke kafama saksı düşse de W3'ü bir daha deneyimlesem" lafıma karşılık Rockstar karşıma geçip "Buyur yiğidim bunu tat" diyerek yüzüme RDR2 gibi bir başyapıtı fırlatmış, bana oyun boyunca tadılmayacak orgasmlar yaşatmıştır. Ne! Oyundu! Be!


0 | 17-10-2019 16:00 - 31-01-2020 23:37
6. Her oyunu ayrı bir efsaneye imza atmış oyun şirketi


0 | 17-10-2019 19:55
7. gta ve rdr ile insanlığı esir alan kurum


0 | 19-01-2020 07:51
8. gta 4 patladı bu arada


0 | 20-01-2020 02:51
9. dünyanın en iyi oyun yapımcı şirketi, net. kötü yönleri olsa da yiğidi öldür hakkını yeme.


+1 | 29-01-2020 21:57
10. Normalde firma hakkında fikirlerimi söylemiştim ancak yukarıdaki yazının çok yanlış bilgiler içerdiğini düşündüğüm için yukarıdaki arkadaşı ve yanlış bilgilenecek insanları bilgilendirmek istedim.

Neden optimizasyon sorunları var? Bu durum sadece Rockstar'a has bir durum değil, birçok firma veya oyun bu sorunu zaten yaşıyor, peki sebebi nedir? Bilgisayar OEM parçalardan oluşan, küçük componentlerin bir araya gelerek oluşturduğu cihaz. Birçok farklı kombinasyon kurabilirsin işlemci, ekran kartı, ssd, hdd, anakart, ram vs. bunların da farklı farklı özellikleri vardır yani elinde binlerce hatta milyonlarca kombinasyondan oluşan bilgisayar olabilir. E bu adamlar da her kombinasyonu firmalarına kurup her kombinasyondaki pc için test edemeyeceği için optimizasyon sorunları oluyor, bilgisayarda iş "make common case fast" terminolojisi ile çalışsa da her zaman bunu sağlamak mümkün olmuyor bu karmaşadan dolayı, oysa ki konsolda tek bir PS4 var, PS4, PS4 slim, PS4 pro taş çatlasın 4,5 yeni model. Bu da konsol için oyunların daha kolay şekilde optimize ve erken release olmasını sağlıyor.

Rockstar'ın para hırsı olsaydı dayardı oyun içi lootboxları, karakter kıyafetli, bol bol microtransactionlı oyunları bakardı keyfine. RDR2 gibi muhteşem, uzun bir oyun için şükretmek lazım, Arthur Morgan'a şapka almak, kıyafet almak cebinizden bir ekstra 20 dolar daha gitmesi demek değil, sadece oyunu oynamaktan geçiyor. PC pazarın en büyük parçası olmadı, aksine çoğu yapımcı PC pazarından çıktı, neredeyse oyun satışlarının (genel 3A-2A oyunlar için konuşuyorum, indie muhabbetine geleceğim) %75'i konsol tarafında olur. MBA okuyup istatistik bilip böyle büyük şirketlerde çalışanların hedef kitlesi konsoldur, neden? Çünkü PC'de korsan kültürü diye bir şey vardır, ve bu büyük şirketlerin baş belasıdır. Şöyle: https://qr.ae/pNvdjJ Bir data var aşağıda 1 Ocak'tan 11 Aralık'a kadar neredeyse 1 yıllık veri İngiltere satışları paylaşılmış en büyük pay PS4'te %50.2(marketin yarısı), %31.6 Xbox One arkasından geliyor, peki PC nerede? PC %1.3. Bahsedilen veri muhtemelen physical ancak physical'daki fark inanılmaz derecede büyük, madem böyle büyük bir iddian var lütfen bize Digital Sale verileriyle gel bakalım şu muhteşem PC camiasının sale durumuna. Öyle "atıyorum bu kadar, atıyorum şu kadar" ile tez, iddia sunulmaz.

RDR2 zaten PC'ye çıkacak denmişti, bir sürü ipucu vardı, sadece konsol marketine açılmaktansa konsol+pc marketine açılmak mantıklı, zaten arkadan da Rockstar Launcher geliştirmişler onun da yolunu yapıyorlarmış, RDR2'de güzel bir ürün oldu onu dayatmak için.

Rockstar evet çalışması zor bir şirket ancak sen nasıl oyun oynamaktan zevk alıyorsan, oyun yapmaktan, ortaya çıkardığı işten zevk alan insanlar da var bu dünyada bkz: doktorlar, cerrahlar, bilim adamları, Carl Sagan'lar, Hawking'ler vs. Rockstar'da da bu işi yapmaktan zevk alan, çıkardığı üründen, insanları tatmin etmekten zevk alan insanlar da olabilir. Elbette yoğun çalışma şartları bazı insanları yorabilir ancak bu tüm şirketin bundan nefret ettiğini göstermiyor. Çalışmaktan zevk alan insanlar da vardır eminim.

UK Gaming market digital sale share datasını bulup ortaya bir şeyler koyarsan güzel olur ;)

Edit 1: Indie muhabbetini unutmuşum, PC development indielere daha açık Unity, UE4 vs. gibi e haliyle insanlar PC'ye oyun çıkarmayı daha uygun buluyor düşük bütçe için, hele de steam varken rahatça oyunlarını pazara ekleyebiliyorlar. Konsola Hentai Puzzle oyunu yapıp rahat rahat satabileceğini sanmıyorum. E haliyle indieciler PC'ye daha yakın, stüdyolar da konsola çünkü gideri fazla büyük şirketlerin, korsan demek giderlerin ödenememesi demek.

Edit 2: Nasıl optimize oluyor açıklayayım, çoğu firma kendi oyun motorunu üretiyor ya da Unity, UE4 gibi herkese açık oyun motorları kullanıyor, işte performansa ve optimizasyona etki ediyor. RDR2 konsol odaklı çıkıp sonradan PC'ye çıkarıldığı için çıkışında çok büyük sorunlarla çıktı çünkü böyle büyük bir oyun için çok erken çıktı. Bahsettiğimiz oyun 120GB'lık bir oyun bu compressed hali hadia rtsın 10-20GB artsın decompresste yani kocaman bir oyundan bahsediyoruz, kendi oyun motoru olan bir oyun, konsol için dizayn edilen bir oyun. Bu adamların da başka projeleri var, hızlı çıkardıkları için oyun patlak verdi çıkışında.

Açıkçası ben gelişilmesi için sınırların zorlanması taraftarıyım, ancak bu bahsettiğim mobbing sınırını aşmamalı, şahsen bilgisayar mühendisi olarak oyun geliştirmeden soğuma sebebim de böyle büyük şirketler oyun geliştirmenin maharetli ve zor iş olduğunu düşündüğüm içindir. Buna ilgisi olan çalışır, Rockstar Games'in oyunları da insanların buna ilgisi olduğunu gösteriyor çünkü yaklaşık 20-30 senedir oyun çıkarttıkları çoğu yılda GOTY'yi ya aldılar ya da en büyük adaylardan biri oldular.


+2 | 06-04-2020 19:21 - 07-04-2020 00:18
/2
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/2