Sağda Solda Elitlik Kasanlar Twitch Sözlük

Sağda Solda Elitlik Kasanlar

1. Genel olarak geekyapar izleyenlerinde görülen durum. Bugün açacağım başlığı erken davranıp açmışlar. Yukarıdaki entryde bahsedilen yayıncılardan Entel Feridun benzetmesine kadar 99%una katılıyorum.


+6 | 26-07-2019 16:35
2. iki cümlenin arasına anlamını ve yazımını bilmediği kelimeyi sıkıştırıp gösteriş yapma amacı güden fakat rezil olan kişiler.


+3 | 26-07-2019 17:20
3. Yani bıkmak, yılmak falan bunlar biraz hafif kalmış. Mesela ben işaret parmağımı gözümün içine sokup beynime ulaşmak ve deli gibi karıştırmak istiyorum. Yanlış anlaşılma olmasın burada nefret ettiğim, bir insanın entelektüel kişiliği ya da sosyokültürel açıdan benden farklı bir görüşü savunması değil. '' Ben farklıyım '' imajı çizmeye çalışan ve chate '' LOL? residentsleeper '' yazarak bunu ispatladığını zanneden zavallı insanlara tepki gösteriyorum. Çünkü gerçekten müziğe, sanata ilgisi olan ya da ne bileyim deli gibi kitap okuyan araştıran bir insan kalkıp o chate sağdan soldan duyma siktirik ingilizcesiyle ''wow! , that's what she said '' falan yazmaz babacım. Böyle bişeye gerek duymaz. Kemalin chatinde part time sadfsdfsdf spamcilerin bile daha fazla beyin ve özgüveni olduğunu düşünüyorum.


+8 | 26-07-2019 18:12
4. Şekilcilikten ibarettir. Hayatın her yerinde görebiliriz bu tipleri ama sözlük Twitch üzerine olduğu için fazla konu dışına çıkmayıp Twitch chatlerinden örnek vereceğim:

Yayıncı bazında bakarsak, bazı yayıncılar belli bir konuya saplanıp kalırlar ve o konuda uzmanmışçasına yargılar üretirler, bunu yaparken de yukarıdaki entrylerde de göreceğiniz üzere anlamını bilmedikleri "havalı" kelimeleri kullanarak kendilerini ilahlaştırmaya çalışırlar. Bu olay özellikle IRL kategorisi (ardından Just Chatting) geldikten sonra mantar gibi yayıldı.

Yukarıda bahsettiğim yayıncıların modları (Bazı yerlerde VIPler) o ortamın alfası olmaya oynuyor. "En iyi espriler benden çıkar", "Ortamda en üstün benim" gibi havalara giriyorlar ve işin ilginç kısmı şudur ki: Ortama uygun bir espri vb. yaparsanız ve yaptığınız espri hafif bel altı ise direk banı yapıştırıyorlar. Halbuki kendi yazdıklarına bakıyorsun "siksoklar" havada uçuşuyor. Twitch'i düzenli takip eden arkadaşlar yaşamıştır benzerini eminim...

İzleyici kısmı @2'de yeterince özetlenmiş. Tek ekleyeceğim kısım, sadece adı geçen kanallarla sınırlı olmamasıdır.


+2 | 26-07-2019 22:11 - 27-07-2019 11:57
5. Popülaritenin sosyal medya beğeni sayısı ile ölçüldüğü günümüz Türkiye'sinde sayıları bir anda patlama yapmıştır.


0 | 27-07-2019 01:02
6. "lmao", "LOL", "lul" gibi kelimeleri "türkçe" içinde kullanan türkler.
Özellikle "lmao" yazıp duran birinin elitist olmama gibi bir şansı yok, vallahi yok.


+1 | 27-07-2019 03:10
7. onlar elitlik kasmıyorlar ki ? elit zaten :D


+1 | 27-07-2019 14:01
8. Elitlik satmada bi üçkağıt var.Adamlar ortam steril olsun ve sınırları bi şekilde belli olsun diye öyle bi ortam oluşturmaya çalışıyolar.Samimi olmayan bi ortam çünkü seyirciyle mesafeli.Bu mesafeyi koyup, bak aga şunları şunları yapma, adam ol seni kabul edeyim demek bi çeşit ehlileştirmek.Çünkü herif ne istiyosa ona dönüyo chat bi noktadan sonra, herkes birbirine benziyo, koyun chat muhabbeti de burdan çıkıyo zaten.Adamlardaki kafa, uğraşamam öyle dingil dingil yazanla falan oluyo ama herkes aynı anda hem dingil hem de elit ya da anlayışlı da çünkü insanız aq.Bunlarda öyle bi dert yok.Baştan koymuş mesafeyi zaten.Yani kendini seyirci olarak görme empati yapma gibi bi derdi zaten yok, hele ki sonradan aa twitch diye bi yer varmış para da kazandırıyo hemen atlayalım diyen tayfada hiç yok öyle bi dert.Kendilerini de devamlı en ekstrem örneklerle ve herkesi genelleyerek yatıştırıyolar.Yok şu mala bak yok şu köylüye bak, ya da salalım da herkes ana avrat küfür mü etsin böyle temiz herşey kafası.Bana kalsa herşey salınsa zaten zamanla dikkat çekmenin önemi kalmıcak ve durulacak herşey yani adam smithin deyimiyle piyasa kendi dengesini bulacak.Ya da az uğraşcaksın, sinirlensen de dert de olsa ayıklıcan, ayrı muamele yapcan genelleyip herkesi dışlamıcaksın, ya da ters mantıkla yaklaş bunu ustaca yapanlar var hem de 3 iqlu diyip beğenmeyeceğiniz tipler.Tabi samimiyim ve milleti önemsiyorum diyosan.Anca tüm ehlileştirmelere uymuş sorun çıkarmayan tipler önemseniyo o da ödevlerini yerine getirdiği için.Bu önemsemede bile hiyerarşi var aq.


+4 | 27-07-2019 16:20
9. @9 çok boş yapmış, bir şey anlamadım


0 | 28-07-2019 16:33 - 28-07-2019 16:34
10. @10 Neyi anlamadın bilader hem öyle mantık mı olur?Ben de einstein'ı anlamıyom çok boş yapıyo diyim o zaman.Git yabancı çok büyük kanallara falan bak mesela.Sub only chat çok az görürsün öyle kolay kolay da ban olmaz.Yabancılarda takipçiye özel chatte yazabilme durumuna da çok az rastlarsın ama trde 3 izlenen kanallara kadar hepsinde var.Burada elitlik satmaktan kastım bazı beğenileri elinde olmadan göstermek gibi değil belirli formlarda dayatmak.Bunun da yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı olduğunu düşünüyorum ve gereksiz buluyorum.Yani eleştiri denilen şey ucu açık bişey ve ad hominem yapılan, amacından saptırılan bişey de diye tüm eleştiri olayını belli örneklerle genelleyip itibarsızlaştırmak yanlış.


+1 | 28-07-2019 22:45
/3
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/3