torwak Twitch Sözlük

torwak

21. Tanım: Chatini tamamıyla yes manlerle doldurmuş Artvin'den İngiltere'ye göçen bilgisayar mühendisi EFT yayıncısı.

Bu arada Bora, selam biliyorum buraları okuduğunu =)

Kendisini az çok 3 senedir takip ediyorum ve yayınlarını zevkle izliyordum ta ki burada yazılanları ve PurpleBixi olayını öğrenene kadar.

Gürol'un olayını bilmiyorum ve mevzuyu kaçırdığım için yorum yapmam doğru olmaz. Ama Nvdia Filter olayı biraz alengirli demesem yalan olur neyse o kısımlara girmem, yetersiz bilgim olduğu için doğru değil.

Şimdi gelelim bu "Yes Man" olayına: Chat'te malum ne zaman haklı ve ya haksız bir olay çıksa birileri ya uzun süre TO yer ya da ban, başlarda gerçekten kaşınan çok vardı bende hak veriyordum ama şuan maalesef en ufak haklı bir eleştiriye bile dakikalar süren gereksiz ego patlamaları yaşıyor, buna anlam veremiyorum. Ya adam şaka olduğu 100 km öteden belli olan abi o kadar paran var niye düzgün bir lootla girmiyorsun diyor, bizim Bora başlıyor yine ego krizine girip backseat yapma diye... Ya güzel kardeşim kimsenin sana backseat yaptığı falan yok, bu oyunu senelerdir en uzun oynayan Türk yayıncı muhtemelen sensindir. Burada oturup sana EFT ile ilgili bilgi vermeye çalışan adama zaten güler geçerler.

Sonuçta herkesin izleyebileceği bir ortamda bir yayın gerçekleştiriyorsun ve eleştirilere açık olman gerekiyor. Senin yaşında bir insandan en azından bu olgunluğu beklerdim işin açıkçası ama bu krizlere girmen beni gerçekten hayal kırıklığına uğrattı. Ya adam yanına su almayı unutma abi diyor yeni event gelmiş oyuna, sen hala backseat yapma bak banlarım diyorsun. Adamın bunu sana çok saf bir niyetle söylediğini anlayamıyorsun bile kibrinden dolayı. Jahrein yayınları ve yeni wipe'tan dolayı doğal olarak izleyici sayın arttı ki bu sevindiğim bir durum, EFT için kaliteli yayın yapan Türk yayıncı bulmak maalesef zor ama egonda saçma sapan artmış duruma ki bu artık beni irrite etmeye başladı. Muhtemelen içinden kardeşim beğenmiyorsan izleme bu kadar basit diyorsundur ki haklısında, senin kanalın senin kuralların. Ben zaten bugün izlemeyi bıraktım amacım birazda seni tanımaya çalışan izleyicilere, kendi açımdan bilgi vermek.

Senin hate watcherım değilim hayır kanalından da banlanmadım şuan hala aktif bir sub'ım ama dediğim gibi bu son olacak artık. Chatin büyük çoğunluğu yalaka ya da ban korkusundan her dediğine ya evet diyor ya da sessiz kalmaya devam ediyor ki bu inan sağlıklı bir şey değil bana malum kişiyi hatırlatıyorsun artık.

Purplebixi olayına gelecek olursak inan ağzım açık izledim dediğin şeyleri, yani az çok izlemesem seni; Almanya'dan tatilden tatile gelen Abeğ Türkei çoğhh güzelll diyen BMW'li çomar gurbetçisin demek isterdim ama öğle değilsin. Gerçekten çok şaşırttın, bilmiyorum belki de chatinin sürekli sub mode olması bu yüzdendir, toxic izleyici ayıklıyorum falan işin hikayesi gibi kalıyor. Türkiye'den gelecek aylık 9.90 TL abone parasına da ihtiyacın olduğunu düşünmüyorum işin açıkçası.


Bu arada LVNDMARK, Pestily ve ya diğer büyük EFT yayıncıları seni izlemiyor inan, bunu her söylediğinde komik duruma düşüyorsun, o adamlar maalesef yayıncı olarak senden çok ayrı bir ligde =)

Gelelim iyi yanlarına;

-EFT gibi kompleks bir oyunda Türkçe kaynak bulabileceğiniz en iyi yer burası beyler-bayanlar, doğruya doğru FPS gunplay olarak ortalamanın üstünde olsa bile bir Willerz ya da LVNDMARK, Pestily, Anton seviyesinde değil ama onu da ekleyelim =)

-Chatinde gerçekten yardımcı bir çok aklı başında insan var belki bir gün modluk alırım diyen dalkavukları kenara koyarsak.

-Eğer kendisine oyun hakkında bir soru sorarsanız, saçma olsun olmasın mutlaka cevaplar.

Bu arada bir eleştirim de sadece iyi gearı olduğu için bambi öldürüyor diyen arkadaşlara. Siz EFT oynamayın lütfen =) oyunu çok yanlış anlamışsınız.


Neyse sadede gelelim; Escape From Tarkov adlı oyuna yeni başlayan biriyseniz ve izleyecek, bilgi alacak Türk yayıncı arıyorsunuz durağınız burası, başka kanallardaki "Hojam" muhabbetine takılmayın.

Eğer İngilizceniz varsa zaten r/escapefromtarkov Reddit'te size tüm bilgileri sunar.(Offical EFT Discord'ta ayrıca güzel bir kaynak. Param yok oyunu izlemek zevk veriyor diyorsanız ve yabancı diliniz varsa LVNDMARK izleyebilirsiniz. Ha yok ben adamın tarzını beğendim ne diyorsun sen değişik diyorsanız, küçük bir tavsiye veriyim, oyunda öldüyse mutlaka ghost ve ya ESP, Radar, Aimbot gibi hackerlara ölmüştür aksi iddia bile edilemez. Sakın Bora'ya yardım etmeye de kalkmayın oyunda, ruh haline göre size backseat diyebilir ve banlanabilirsiniz. Neyse benden bu kadar şimdilik herkese iyi oyunlar =)


+14 | 30-07-2021 03:59
22. "Yeni açılmış, tek entryli hesaplarla dolmuş taşmış başlık" olmasının sebebi yayıncının haklı haksız ayırt etmeksizin en ufak aksini söyleyen kişiyi banlaması veya timeout vermesinden kaynaklıdır. Bu yayıncının yaptığı ile malum adamın yaptığı aynı şey. Doğrusunu ben biliyorum, kral benim demekten ileri gitmiyor.


+8 | 30-07-2021 15:12
23. Ceberrut; zorba ve merhametsiz demektir. Acımasız ve gücünü kötülükten alan kişileri ifade etmek için bu kelime öncelikli olarak tercih ediliyor. Ayrıca büyüklük taslayan ve kendini üstün gören kişiler için de ceberrut kelimesi kullanılabiliyor. (Şimdi Sezar’ın hakkı Sezar’a; Gücünü kötülükten alır ifadesi Ceberrut TorwaK kardeşimiz için bu paragrafta ağır kaçar ama diğer cümlelerin tamamı kendisini tanımlıyor şu an için.)

Yakın zamandaki bir yayınında izleyicisi, TorwaK’ın oyunda kenara saklamış olduğu çantayı aldığını söyledi ve çaldığı çantayla yolu yarıladığı şakasını yaptı. Yazılan yazıyı gördü ve o sırada mikrofon sesi kesildi ve tekrarlamak durumunda kaldı “umarım öyle bir şey yapmamışsındır bu streamsnipe olur.” dedi ve sinir falan yok o zaman söylediğinde. Harita ınterchange haritasıydı. Yahu zaten şaka olduğu o kadar belli ki utkydz kullanıcısı bunu yazan. Başka bir abone de “abi yapar mıyız öyle şey sen de he” diye yazıyor. TorwaK bu çantayı çaldım şakasını yapan izleyicinin yazdığı yazının “güya” tesirinde kalarak Normalde daha uzun ve güvenli (kime göre, neye göre?) gelmesi gereken yerden gitmemişte daha kısa ve tehlikeli bir yerden gittiğini söyleyerek ve kendi şanssızlığı/dikkatsizliği sonucu ölmesine rağmen tüm suçu izleyicisine atarak, bu şakayı yapan izleyiciyi banladı. Laan bırak! (Burasını sedat peker tonlamasında okuyunuz.) Halbuki kel alaka bir durum. Ayrıca bu banlanan izleyicisi chat’e ilk yazı yazan kişi değildi bu çanta şakası yapanlar arasında ikinci olarak yazıyı yazmış. TorwaK kendi bahtsızlığından ölmesine rağmen, sinirini izleyicisini banlayarak çıkarttı. Gerçek hikaye haa, yalan değil. (Sakın benim yazdıklarımı yalanlamayın.) Halbuki yazıyı yazan arkadaşın şakasına böylesi kabarmanın ve sinirlenmenin öfke kontrolü noksanlığından dolayı mı dersiniz, yüksek dozda kibir zehirlenmesinden mi dersiniz bilemedim, bu sorun o kadar açık ki. Bahane olarak da izleyici “ben çantayı çaldım gidiyorum.” yazısı kendisini dikkatini bozmuşmuş, paniğe sürüklemişmiş LOL. Triggerlanmış. Bu sebepten kısa yolu tercih ettiğini ve böyle bir tercihte bulunduğunu söyledi. Basit bir şaka yahu, ayıptır. Bu olayın devamında “başka fikri olan var mı arkadaşlar, ben de acısını çıkarayım.” diye de gözdağı veriyor Aslan Kaplan TorwaK. FA$O AGA yazısı vardır Kemal Sunal’ın yazdığı Kibar Feyzo adlı filminde, sana da FA$O TorwaK desek gücenir misin, kırılır mısın? Otoriteyi sağlayacam diye ortalığın anasını ağlatıyorsun bro. Bir denetim mekanizması olarak çalışan aklı başında artık eski abonelerin, biraz ağır olmadı mı, sakin ol abi, abi böyle yaparak kendini toxic’liyorsun diye sana iyi niyetli uyarılarda bulunuyorlar, onları da kulak arkası yapıyorsun. Bazılarını banlıyorsun, timemachine’e de haksızlık ettin. Görülen o ki o aklı başında abonelerin o güzel atlara binip gittiler. Bir tane atasözü hediye ediyorum sana tut bro, Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var. Bir tane de Sedat Peker’den gelsin; Allah mısınız lan siz?

Eğer aklını başına almazsa bu gidişle twitch'den banlanacak olan yayıncı Evet yanlış okumadınız banlanacak olan yayıncıdır. Tamam mı vak vak vak TorwaK'çım? Aklını tatile çıkardın heralde, acil geri çağır. Son bir iyilik yaparak, ben uyandırıyım da ayağını da denk al, adettendir yayın kliplerini silmesini iyi biliyorsun ya. Bir an evvel o haksız yere, keyfekeder banladığın ve laflar ettiğin arkadaşların yayınlarını da sil istersen? Trafoya kedi kaçmış dersin. Ha ne dersin? Neme lazım. O yayınlardan dolayı belki başına iş açılır, gereksiz yere uğraşırsın şimdi. Kişilere öyle “ahmak embesil dangalak angut aptal düşüncesiz” gibi kelimeler kullanmanın bir karşılığı var mı yok mu bir hesap et bakalım. Ben bu lafları yiyen arkadaşların yerinde olsam bir şansımı denerdim, ‘yayıncı, kanalından banladıktan hemen sonra tarafıma hak etmediğim aşağılayıcı sözler söylemiştir.’ diye report’lasaydım senin kanalı, acaba twitch yönetimi ne derdi bu olaya? Bir adet yakışıklısından uyarı alır mıydı kanalın? TorwaK bizim çocuk bir şey olmaz canım ne olacak mı derlerdi? İncelemeye alınır mıydı acaba bu raporlamalar? Helalleşelim TorwaKçı’ğım? Seni uyarırken, arkasından böyle laflar sarf ettiğin diğer arkadaşlara da bilgi vermesek haksızlık olurdu. Partner yayıncı TorwaK. Purplebixi olayında da direkten dönmüşsün, dinlediğimde çok şaşırdım. Gurol’a ajanlık mı yapıyorsun dedin? Ona da çok şaşırdım. Bro biraz tatil yap, sal EFT’yi sinir stres yaratıyor senin bünyede bro.

Bir yayıncı düşünün ki abonesi gayet normal bir şekilde soru soruyor hakaret etmeden ve kötü söz söylemeden istediği kadar eleştiri yapabilir bir insan. Bu soru sorma sınırlarını TorwaK belirleyemez ve hepsini geçtim, izleyiciye asla “ahmak embesil dangalak angut aptal düşüncesiz” gibi seri şekilde bu tür aşağılayıcı şeyler söyleme hakkına kesinlikle kendisi sahip değildir. Yani bro, ben 1.87’ye 95kg bir bireyim biri bana gerçek hayatta böyle şeyler söyleyemez, gerçek beş parmak dağlarıyla anında tanışır kendisi. Yayınlarında kendisi özellikle saygıyı, ince düşünceyi ve haksızlık yapmamayı vurgularken kendisi tezat olacak şekilde bir örnek sergilemekte son zamanlarda. Artık bunu aşırı rahatsız edici şekilde yapmaktadır. Uslanırsın diye bekledim ama seyir değişmedi. Normal bir şekilde soru sorulduğunda hemen parlıyor. Yakıcı ve yıkıcı şekilde söylemlerde bulunuyor. Eskiden böyle değildin birader. İzleyici, oyuncunun oynama tarzına bağlı olarak canının sıkıldığını emir cümleleri kullanmadan aktarabilir. Bunu söyleme hakkı vardır. Sen de dersin ki buna ben karar veririm arkadaşlar. Ben böyle oynuyorum. Ama izleyici canının sıkıldığını belirtebilir yahu. Ne var bunda? Ha sürekli iğneleme amaçlı ya da terbiyesiz bir şekilde yazıyorsa çak banı ama sorulan soruların veya olayların gelişiminde verilen yanıtların genelinde kesinlikle olumsuz bir durum yok. Benim sınırlarım var diyorsun; cart banlandınız. Alınganlığı üst seviyede tutuyorsun ve ayıp ediyorsun. Durumları gereğinden fazla da uzatıyorsun bro, kendi kendini gaza getiriyorsun sonra daha da yükseliyorsun konuşmalarında. Diyorsun ki “bana abone olarak; beni parayla satın aldığınızı düşünüyorsunuz, beni kukla yapamazsınız.” Bu niyette soru sormuyor gençler sana. Yok öyle bir şey. Niye böyle bir kompleksin içine giriyorsun, Niye bu şekilde davranmaya başladı açıkçası ben de anlayamıyorum arkadaş. Daha önceden böyle değildi kendisi, bariz değişti arkadaşlar. İnsanlara saygısızlık yapması haddi değil, haddini aşıyor ve çok değişti.


+7 | 31-07-2021 10:06 - 31-07-2021 10:20
24. Oynama stiline değinecek olursak agresif oyuncu profili çizmemektedir. Yırtıcı ve atılgan bir oyun şekli göremezsiniz. Çoğunlukla hamleyi karşı taraftan bekler, kendisi hamle yapmaz. Karşı taraftaki oyuncunun sesini duyduğunda C basar, aim açar ve ördeklemeye başlar. İddia ediyorum eğer karşısındaki de bu TorwaK oyunculuğu mantalitesine sahipse karşılıklı 15 dakika birbirlerini beklerler, ahahaha. Artık bir süre sonra rakip sıkılınca bir hareket yapar, sağa gider sola gider. Ona göre TorwaK adamı vurmaya çalışır. Ama genelde adamı sıkıştıracak üzerine saldıracak akıncı (rusher, pusher) dediğimiz oyun anlayışına sahip hareketlerde bulunmaz. Bu ördekleme olayında izleyici sıkılır ve hareket edip etmeyeceğini sorar, kızar izleyiciye. Otur izle yorum yapma. FA$O AGA KEKW Ama ta ki rakibi hareket edinceye kadar sessizce bekler, bir atak ya da rakibe göre manevra almaz. Genellikle bu şekilde bir oyun stiline sahiptir. Ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, karşı tarafta tabanca varsa ya da düşük etkili bir mermi varsa direkt adamın üzerine doğru gider TorwaK.

Düşük etkili mermi dedim de aklıma geldi yazayım, TorwaK oyundaki en iyi zırhları giyinir ve bunu en iyi şekilde kullanan bir arkadaştır. En iyi mermiyi alır, üzerine de bir meldonin patlatır. Zaten meldoninden de hayatta kalmasına yönelik olan strength, endurance, kafa hariç %10 damage reduction’ı cukkalar, health, vitality, stress ressistance gibi özelliklerini de wipe başı fabrika haritası oynaya oynaya geliştirdiğinden rakibine karşı çok üstün bir avantajla raid’e çıkar. Rakibi kafadan vuramıyorsa matematiksel olarak zaten şansı çok az oluyor ya da uygun mermisi varsa leg meta yapması lazım rakibin. Kullanmış olduğu bilgisayar ekipmanları da son modeldir, harici bir ses kartı kullanır. Oyun seslerini kendi düzenleyip, kendine göre işliyor mu işlemiyor mu emin değilim. Yani daha iyi duyacak bir şekilde özel ayarlar var mıdır yok mudur bilmiyorum ama bir soru işareti var kafamda. Kulaklığı; iyi bir kulak içi kulaklık, işlemcisi son model işlemcilerdendir, aynı zamanda bilgisayar mühendisliği mezunu olduğu için işlemcisinin hızını arttırır yani hız aşırtma (overclock) yapar bilgisayarına. Kanalına girersiniz donanımı yazıyor altta yazıyor gençler. Şimdi şartlar böyle olunca siz de 15-16 yaşında bir çocuğa böyle bir bilgisayar ekipmanı ve internet hızı sağladığımız da kendisi canavar bir şekilde oynayacağını düşünüyorum. Yapmış olduğunuz yorumları birde böyle düşünün gençler. Karşı tarafta 70-80 FPS alan bir oyuncu, öbür tarafta 150-170 FPS alan skillerinin çoğunluğu yüksek seviyelere getirmiş (Fabrika niye oynuyor sanıyorsunuz?) bir oyuncu bulunmaktadır. Bu şartlarda hayatta kalmasını daha yukarı taşıyor ve bahsettiğim gibi oldukça avantajlı bir pozisyonda oynuyor yani.

Oyun gereği tabii ki her rakibe bodoslama saldırmamak gerekir yeri geldiğinde beklemek ve dinlemek gerekir. Ama burada bahsettiğim şey TorwaK kardeşimizin (bana göre ve bazı izleyicilere göre de) aşırı uzun süre beklemesiydi ve kendini o bahsettiği fareye dönüştürmesi… İşte tam burada ortaya çıkıyor. Külahları değişelim, bu uzun süre ördekleme adını taktığım taktiği rakibi yapsa ve TorwaK’ı düşürse “Fareyi gördünüz mü?” diye yapıştırır. Ahahaha. İlahi TorwaK. Aslan TorwaK, Kaplan TorwaK. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu biraderim. E birader tıpkısının birebir kopyasını sen de yapıyorsun hem de defalarca kere ve böyle böyle adam vuruyorsun. =) O nasıl olacak? Bakın bu taktiği aklınızda tutun gençler. Ördekleme stili, vak vak vak TorwaK. Kendi yapınca bir şey yok, adam yapınca auuuu. Kendi yapınca TorwaK adamı dinliyor ve nerede olduğunu milimetrik ölçüyor; şşş çok şey etmeyin siz. KEKW. Buna normalde takılmayacaktım oynama tarzın öyledir diye ama eleştirdiğin aynı şeyi kendin de yapınca söylemek gerekti.


+7 | 31-07-2021 10:07
25. Bu yayıncıyla ilgili son olarak, beni banladığı günkü olayı linkte paylaşıyorum. İzleyin siz karar verin
https://streamable.com/4qmc94

Edit: Videoyu şikayet etmiş:)


+10 | 31-07-2021 21:10 - 31-07-2021 23:54
26. Bir sebepten entrym uçmuş, tekrar tanımı yapıştırayım bulunsun:

Tanım: Alamancı dediğimiz cahil ve paralı gurbetçi profiline sahip yayıncı kişi.


+12 | 02-08-2021 19:28
27. ilk izlemeye başladığımda (1 sene önce) severek takip ettiğim ve 8-9 aydır da sub'ı olduğum, tarkov konusunda faydalı bilgiler edindiğim bir yayıncıydı.
yayınları da kaliteliydi, görüntü anlamında.
ama gel gelelim birkaç aydır kendisini aşırı bozmaya başlamıştır.
bir süredir hal ve tavırlarına uyuz olmaya başlamış ve izlemeyi azaltmıştım ama bundan yaklaşık 3 ay önce bir ramazan akşamı bir izleyicisinin sorduğu soruya verdiği cevaplarla benim gözümde kendini bitirmiştir.

olay da kelimesi kelimesine net hatırlayamamakla birlikte şu şekilde gelişti:
bir izleyicisi ''abi ingilterede oruç daha mı uzun'' gibi bir şey sordu.
bu torwak denen egoist de bir başladı çocuğa saydırmaya, yok efendim ne salak sulak sorular soruyorsun, toksiklik yapma, senin coğrafya öğretmenin kim vs. bir ton saçma sapan şey söyledi çocuğa.
ben ağzım açık izliyorum. çocuk da garibim hala saygısını koruyarak, abi kötü bişey demedim neden kızıyorsun ki falan diyor. bu hala çocuğun üstüne gidiyor. aklınca eziyor çocuğu. halbuki kendisini küçültüyor farkında değil.
bu sahneyi izledikten sonra dedim tamam. torwak bitmiştir.
bu sitede de kendisi hakkında okuduklarım bu fikrimi pekiştirdi zaten.
takibimi ve sub'ımı sonlandırdım.
kendisine başarılar diliyorum.


+10 | 04-08-2021 04:06
28. Ciddi psikolojik sorunlarını olduğunu anlamak için psikolog olmaya ihtiyaç duyulmayan mahlukat. Bence acil tedavi görmeli, bu tarz bi kişilik topluma sadece zarar verir. Bu adamın İngiltere'de yaşadığını öğrendiğimden beri İngiltereden soğudum. Tahminimce ya çocukluğu çok ağır geçmiş ya da ağır bi travma yaşamış olmalı ki bu tarz bi karaktere bürünmüş. Allah ailesine çoluğuna çocuğuna sabır versin.


+10 | 08-09-2021 00:47
29. bu kim aw


+2 | 09-09-2021 09:50
30. ne desem bilemedim :), kanalında bulunan moderatörün 10 lira üyelik ile kimse fakirleşmez cümlesinin üstüne ben de "dışarıda 10 lira için çöp toplayan insanlar var" dememden ötürü banlandığım ingiltere dükü.


+10 | 16-09-2021 13:12
/5
bizi takip edin    
iletişim için       

Canlı yayın


/5